67

до СТРАНДЖАТА

преди 11 години

Да си чувал поговорката "Глас в пустиня" Е, това си ти. Пишеш си разни глупости, сам си, никой не ти обръща внивание. Но щом имаш сили за "изгубени" каузи-давай. Пиши си, не ни пречиш :)

66

Анонимен

преди 11 години

Да бе, да, същия "героичен" женски полов орган разоряващ собствената си страна... остава само да му направят един атентат за пред стадото!

65

СТРАНДЖАТА

преди 11 години

Какво лошо има в това да сме приятели с най-великата държава?...

64

Анонимен

преди 11 години

Кажете усмивката на Уорлик не ви ли прилича на настъпена жаба?

63

Дядо Мраз

преди 11 години

Рейгън - бивш актьор, не напълно запознат с тънкостите в политиката, изказващ се действащ много крайно. Борисов - бивш пожарникар, не напълно запознат с тънкостите в политиката, изказващ се и действащ много крайно. Открийте разликите.

62

Бойко

преди 11 години

Психопата СТРАНДЖАТА е в сайта !

61

Наблюдател

преди 11 години

ХахахахаВижте снимката бе хира!Само Плевнята им липсва и щяха да са пълен комплект УНИКАЛНИ ***.Хахаха...смЕххх, смЕЕЕх!

60

СТРАНДЖАТА

преди 11 години

Точно пожарникар и ченге бяха нужни на горящата, бандитска държава България... - пожарът е вече потушен, а гръбнакът на организираната престъпност - пречупен...

59

Анонимен

преди 11 години

Главни различия в идеите на Симон Дьо Сисмонди и представителите на класическата школа се отнасят до последствията от развитието на капиталистите. Адам Смит е считал, че разширяването на производствотоувеличава богатството,условия за това е икономическатасвобода, ненамеса на държавата в икономиката, приемайки също, че между частните и общественитеинтереси няма противоречие. По всички тези въпроси Симон Дьо Сисмонди има противоположни възгледи. Доколкото политическатаикономия е нравствена наука и се грижи за щастието на хората при тяхното благополучиенарастването на производството само по себе си не означава увеличаване на благоденствието на хората, ако доходите се разпределят крайно неравномерно. В този случай възниква противоречие между производството и потреблението, което пораждаикономическа криза. Симон Дьо Сисмонди обяснява това противоречие, което има обективен характер. Развитието на едрото машинно производство в условия на свободна пазарна конкуренция неизбежно разорява дребностоковитепроизводители.Разгръщането на този процес води до съкращаване на потреблението, т.к. разорените дребни производители се лишават от доходи и се стеснява полето на потреблението. При машинната индустрия производството до такава степен се развива, че сложните трудови операции могат да се изпълняват от работници с ниска квалификация. Така търсенето на квалифицираниработници намаляло, започва широко използване на неквалифициранженски и детски труд, от което намаляват работните заплати. По силата на тези процеси намалявапотребителскототръсене от страна на работническата класа. Що се отнася до класата на капиталистите, тя не може със своето относително по-голямопотребление да компенсиранамаляване на потребителското търсене

58

Анонимен

преди 11 години

ще ме скъсате от смях рано сутрин.

57

фАКТ

преди 11 години

След управлението на тоз "уникат", след дянков и цецо ще ни е необходимо не правителство на националното спасение, а ПРАВИТЕЛСТВО НА НАЦИОНАЛНОТО ОЦЕЛЯВАНЕ.Чудя се на Странджата!Или е сляп какво се случва, или е мнооого мотивиран за да не вижда.

56

СТРАНДЖАТА

преди 11 години

Само за това, че нарита *** от Белене с ръждивия им самовар... - Борисов заслужава още два мандата... - избави от дългове две поколения...

55

Петьо-Евреи

преди 11 години

Бойко: спасител на българия и българският народ на този премиер трябва да му се даде медал за спасяването на страната от некъдърните бесепари,седесари и т.н. да живее ура ура ура :)

54

Анонимен

преди 11 години

Още с включването на компютъра сутринта почва да ме залива пропаганда за Вожда

53

притеснен

преди 11 години

Ама покръстен Евреин ли е Бойко!Трябва да има разлика,нали?

52

bez granici

преди 11 години

e mafiata. Pochesvat si grubchetata edin na drug a bg naroda plashta. Ama ovcete razbirat samo ot toiaga.

51

58

преди 11 години

боже,боже какво ти направих,че ме сложи да живея с тези *** в тази т.н. държава

50

Анонимен

преди 11 години

Сралжата па ли с комсомолските призиви на уста си станал бе ?

49

СТРАНДЖАТА

преди 11 години

54... - А колко л****** като теб правят пролетта?...

48

СТРАНДЖАТА

преди 11 години

53Аз се връщам в миналия век, а ти в по-миналия... - благодаря за забележката...