37

Един Българин

преди 12 години

17 ще побегнеш, но ако проверяващите не пушат вариантът да им избягаш е вероятност клоняща към нула със стойности по-малки от нула! Така че ако искат ще те хванат. Един в квартала го бяха заклещили полицаите една нощ от три страни точно пред нас. Защо ли? Защото се е опитвал да им избяга и се обясняваха цяла нощ и пишеха и се подписваше и т.н. Има ли воля ще те хванат и ако не плащаш имаме една градинка до нас. Трябва оборка, прекопаване и садене на цветя. Последните са от мен.

36

mao_dze_dun

преди 12 години

Ок, съгласен - нека да е триста лева. Пушач съм - ще си нося фаса в ръката докато стигна кошче. Таке редно, а признавам си, не винаги го правя. Но да запитам - кога общините ще се погрижат да има кошчета навсякъде, като в белите държави. И въпрос втори - защо само за фасове; съседите ми си хвърлят *** през балкона на поляната зад блока, тях няма ли да ги глобят с триста лева? За Бога - нямам кола, а тези хора се опитват да ме убедят, че съм престъпник, който трови околните?!?!

35

Анонимен

преди 12 години

Много тъпотии се пишат из пресата, но не знам защо ДНЕС.БГ се чувстват длъжни да преписват всичко. Законът предвижда стотици видове глоби, по-високи от минималната заплата. Това не прави тези глоби несъбираеми

34

Анонимен

преди 12 години

Вече не ми дреме за тия непушачи. Навремето се съобразявах с тях и не пуших толкова около тях, а когато ми правеха забележка за цигарата съм я гасил.Сега не бих го направил. Те доказват постоянно, че са диктаторско племе. Заради тях вдигат постоянно цените на цигарите, налагат закони да не се пуши тук и там.Логиката на пушача е: "Ще пуша ако поне половината в компанията пушим, не бих пушил ако само аз пуша"Логиката на непушча е: "От 15 човека АЗ не пуша всички трябва да се съобразяват с мен"

33

Rad

преди 12 години

Пълно безумие. Интересно е кой и как ще осъществява този контрол. Какво ли няма да сътворят гънките на един милиционер.

32

Sartana

преди 12 години

Как в другите страни като приеха закона за забрана на пушене на обществени неща нямаше дебати,протести,договорки с правителството,псувни,жалби от собствениците на заведения,нахални и нагли паления на цигари в заведения след като вече е влезнал закона?Хората казаха;Това е закон и така трябва да бъде.Край.Без повече приказки.Но в българия нищо няма нищо общо с действителноста.всичко е обратно пропорционално на всичко нормално по света.и най-накрая го няма съзнанието за това нещо.пълен бг ***.

31

Анонимен

преди 12 години

Това е поредната комунистическа простотия в законодателството. След всеки пушач-контрольор. За 4 години, тия гербави ***, не само че стотинка не дадоха към заплати и пенсии, но съсипаха и цялото законодателство. Убеден съм, че което и правителство да дойде след тях ще ги изхвърли веднъж завинаги на бунището на историята заедно с измислените им закони и милиционерски сводки.

30

Анонимен

преди 12 години

Авторът може ли да бъде така добър да ми го поолигави? Щото съм сигурен че като отиде на запад не си отваря толкова устата ами се съобразява и не пуши където е забранено,камо ли да си изхвърли фас, защото ще трябва да плаща глобата 5 години,а там за разлика от тук на практика тези глоби са перфектно събираеми. Също така това (уж) е новинарски сайт - личното му мнение за закона да си го запази или да си го публикува в блога като е толкова велик,не да замърсява yet again.

29

radoslav

преди 12 години

цигари не пуша , но тревичка колкото ми душа иска и винаги се крия , така че не вредя на околните , радвам се за този закон , защото сега и пушачите на тютюневи изделия няма да ми създават неприятни усещания (дано де).

28

Анонимен

преди 12 години

На *** паметта му е къса kaтo, БГ-овцете

27

Майничка до №26

преди 12 години

И как по-точно ще ти преча ако запаля цигара на стадиона бе, Здравко? С какво ти преча, когато влезнеш в кафето и си отидеш в залата за непушачи? С какво ти преча като си хвърля фаса на улицата и след 2 часа мине *** и го измете? Има толкова много по-вредни неща както за пушачите, така и за непушачите. Седнали да ми обвиняват пушачите, че ги тровели. Че ти всеки ден като тъпчеш биг маци да не би да се тровиш по-малко бе? Или ти живееш изключително здравословен живот, а?

26

Анонимен

преди 12 години

По време на визитата си в САЩ държавният глава обеща инвеститорите да получават пари кеш, ако изберат България. Xaaaaaaa Xaaaaaaaaaaaaaaaaa пари кеш от бюджета

25

До майната

преди 12 години

Никой не ти пречи да пушиш, закона е за да не пречиш и тровиш и други освен себе си . Като искаш си смучи у вас цигарата. Дебелия няма да те зарази с дебелината си и няма да ти докара и на тебе тлъстини, докато пушачите това правят с непушачите. Така че ограничено мислене от типа аз ще си права квото искам може да го прилагаш в авганистан, ако не ти изнася отивай там !

24

Каталунски мангал

преди 12 години

Вчера след мач Дейвид Бекъм, подписавайки автографи, случайно е подписал договор с пернишкия "Миньор"....

23

Въпрос

преди 12 години

Не мога да разбера защо са се загрижили за продължителността на живота, която била много ниска. Това в България живот ли е?!?

22

Анонимен

преди 12 години

Основните пушачи в България са ученици,студенти и бачкаторите ...по-заможните се усетиха и си пазят здравето защото си живечт добре и без цигари...и как няма за 10 год. един пушач дава 20 000 лв за цигари.Това са екскурзии в чужбина,кола за 10к на старо и още куп екстри от които всеки пушач се лишава-за мен не си струва.

21

Доктор

преди 12 години

Човешкото тяло е способно да издържи на изключителни силни физически и химически манипулации. Тютюневият дим съдържа канцерогенни съставки, но те далеч не са основната причина за рак. Не и при хората под 55 години. Господата управляващи е крайно време да разберат, че най-убиващото нещо на тоя свят е стреса. В спокойни държави, като Дания, хората не боледуват, а пушат, пият, правят безразборен секс... Вижте статистиките. Оправете животът и болните ще намалеят.

20

коко бийт

преди 12 години

Не мога да разбера какво толкова са писнали пушачите. На който му се пуши - ще си пуши. Просто на определените за това места. Както серете на определените за това места, а не навсякъде.

19

Анонимен

преди 12 години

globata v angliq e 75 pounda pri 6.08 pounda minimalna zaplata na chas!!!!! BG deputatite, nqmate ravni!!!

18

Един Българин

преди 12 години

5,6 само така! Който няма пари да не пуши!!! Който не иска да плаща - запор на заплатата. 4 ако аз бях кмет или Цветанов щях да наема допълнително полицаи за такива като теб. С глобите ще им плащам заплатите. Това е и мярка за борба с безработицата. А ти си пуши и си плащай ако искаш, само като те проверяват ще трябва да спреш за да ти напишат акт-а.