167

Анонимен

преди 12 години

Законът за защита на живорните, в частта си за връщането на уличните кучета около жилищните сгради, е противоконституционен. В нарушение е на чл. Чл. 28.- "Всеки има право на живот. Посегателството върху човешкия живот се наказва като най-тежко престъпление".Това, да заселваш по кварталите полудиви необезпаразитени агресивни животни, на практика е узаконено държавно посегателство на конституционните права на гражданите на живот, здраве и свободно придвижване в града.

166

Анонимен

преди 12 години

VMESTO TEZI PARI DA SE DAVAT ZA KU4ETA ,DAITE GI NA DECATA ZASHTO TRQBVA DA SE SMU4AT OT NQKAKAV SI ORGANIZACIQ KOQTO SAMO TOVA I E RABOTATA MILIONI OTIVAT ZA KAVKO I ZASHTO AZ SAM DLAJEN DA DAVAM PARI ZA MRASNITE POMIQRI I *** I KAKVO LI TAM DO KOGA SAMO SHTE NI SMU4AT AI VSI4KI ZASHTITNICI MAINATA VI TRQBVAT VIETNAMCI TUK I PROBLEMA E RESHEN

165

до 194

преди 12 години

много си прав, не само че няма достатъчно детски градини и площадки, ами кучетата се разхождат и замърсяват точно там. В двора на 117 ЦДГ ,намираща се на ул.Ботьо Петков в ж.к.Сухата река редовно има бездомни кучета.Може и да да кастрирани,не съм ги проверявала, но със сигурност тези,дето ги хранят пропускат да им дават хапчета против ***!

164

до Лудия,

преди 12 години

Аз куче нямам и нямам намерение да имам. Не съм любител. Просто от страни се вижда, че начина ви на мислене е некоректен и нямате особено компетентност по темата.Айде лека вечер, продължавайте си с простотиите, нищо няма да се промени.(:

163

Прагматик

преди 12 години

Няма бездомно куче - няма проблем. Съжалявам да го кажа на всички "загрижени" за животните, но при тази ситуация друго решение няма. Който иска да отглежда кучета, нека си го прави на село в двора без да пречи на останалите.

162

Анонимен

преди 12 години

предлагам, на всяко кастрирано, а не умъртвено куче, да бъде кастриран и по един екоактивист-кучелюбец. Докато се свършат бездомните кучета и безхаберните НПО-та

161

НПо

преди 12 години

И какво като хората са ги пуснали на улицата? А??? Какво това променя проблема? *** пак са си опасни за хората и трябва да се избият! А тези които си пускат кучетата тях ако искате ги кастрирайте, но бездомните кучета трябва да се избият до последния *** бродещ из градовете!

160

Продължение на 200,

преди 12 години

Ми много е лесно така, нали е по-коректно да се изтрепят тея кучета, нали те сами са си виновни, че са родени на улицата, озлобявани и научени на омраза към човека. Нали те сами са си решили ей така един ден да нападат децата ни без причина, просто защото им е доскучало. Изобщо не би ни минало и през ума, че ние сме го причинили това и сега търсим най-лесния начин да се отървем от тея "*** ***", нищо, че заради нас ги има. Аз се отказвам с българи да споря, видяло се е, че сме *** народ.

159

Анонимен

преди 12 години

някой някога изхвърлил кучето си на улицата. след това то си отгледало кученца, те отгледали своите и така, докато им се губи броя. ако хилядите безстопанствени кучета са все бивши "стопанствени", значи във всяка трета къща е имало поне по едно куче.хорат и котките си изхвърлят, ама досега не съм чувал глутница котки да е нападнал някого.Да не споменавам двете вълнисти папагалчета, които ми избягаха през прозореца, че се сещам за един филм на Хичкок

158

Анонимен

преди 12 години

Загубеняци!Трябвало е навремето да кастрират вашите майки и бащи и сега България щеше да бъде едно по-добро място за живеене.Кучетата не ни пречат,пречите ни вие ***.Мухльовци,на които им пречат животните.Що за пу...ки са ви изхвърлили на този свят?

157

До 191,

преди 12 години

А от къде точно е дошло кучето което ги ражда? И то се е родило на улицата, но пък неговите родители от къде са дошли, а? Нали всичко трябва да започне от някъде? В крайна сметка някой го е изхвърлил или е оставил кучето си да се плоди безпризорно, следователно раждайки на улицата. Мисля, че някои хора забравят, че кучето не е диво животно, а опитомен от човека. Всички тези кучета нападащи хората по улиците са свършили така точно от ЧОВЕКА, който ги е оставил да се множат по улиците.

156

НЕ СТАВАЙТЕ ГЛУПАВИ.

преди 12 години

...ТАЗИ ИГРА С КУЧЕТАТА---ПРЕДСТАВЛЯМА БЕЗДЪННА ЯМА ЗА ПАРИ ОТ ЕВРОПА!ПОКРАЙ ТИЯ КУЧЕТА ...МАСА Т.Н. "ПРИРОДОЗАЩИТНИЦИ", ВЗИМАТ ЛУДИ ПАРИ И СИ ЖИВЕЯТ БЕЗ ДА БАЧКАТ!!!..ОТ КЪДЕ СЕ ВЗИМА ХРАНА ,ЗА ДА СЕ ХРАНЯТ ВСЕКИ ДЕН ГЛУТНИЦИТЕ ПО СОФИЯ..А,.... ??????....УЖ "БЕДНИТЕ ПЕНСИОНЕРИ" ..НЯМАЛИ ПАРИ ЗА ХЛЯБ---А МЪКНАТ ТОРБИТЕ И ХРАНЯТ КУЧЕТАТА ПО УЛИЦИТЕ...???!!!!!!Виждал съм с очите си ,как се мъкнат торби с храна по улиците от разни лелки и бабички!ЗАТОВА РЕВАТ....ТОВА Е СТРАШЕН БИЗНЕС!

155

До аман

преди 12 години

Там такива глутници няма, да. Наядени хора няма. Безпризорни кучета няма.Различното тук е, че държавата няма пари.Българите мислят само за това да пъхнат някой друг лев в джоба си и да се оплакват защо нищо не се променя.И моля ви, недейте с тези груби изрази. Опитайте се да общувате по-културно.

154

коко-хапан от помияр

преди 12 години

Тези защитници на *** ако не лапат парички за това от разни организации в чужбина няма и пръста си да мръднат.А защо тези организации не въдят *** в собствените си страни?Защо в Германия няма *** по улиците?Кажи бе ,Бойко,докато раята ти още не е изпохапана и заразена от тения.А простолюдието да знае,че НАЙ-ДОБРОТО СРЕДСТВО ЗА ЗАЩИТА ОТ КУЧЕТА Е ПИРАТКАТА.Няма куче ,което да не бяга от гръмнала пиратка.А най-добре май е да пуснем в Парламента няколко гладни помияра.Белким тогава и

153

Анонимен

преди 12 години

Като гледам повечето коментари и ми става ясно защо човечеството е обречено...

152

аз

преди 12 години

Боснева мила, ти май живееш някъде дето нема кучета, кучетата нападат хората щото хората не ги хранят вече, то в тъпата ни държава за нас няма а па камоли за гнусните песове по улицата, аман. всички кучета да се избият. и без простотии че кучетата имали души и подобни, кучетата са носители да болести и очевидно нападат хора, чакате някой да умре заради песовете уважаема Боснева. ама докъто има кучета ше имате работа нали? в коя държава има улични кучета само у нас и румъния. аман

151

Анонимен

преди 12 години

Някой може ли да направи справка - за последните десет години колко пари са похарчени за тия *** ***?Да не вземе да излезе, че сме изхарчили пари колкото не стигат за да се построят детски градини за всички деца?

150

Да

преди 12 години

Да се кастрират всички НПО-та!!! Ей скапаняци, *** убиват хора, не ги чукат! СМЪРТ ЗА БЕЗДОМНИТЕ КУЧЕТА!

149

Дон

преди 12 години

Както един пенсионер казваше.."Що ще ги скопявате тия кучета,те нема не еб*т,а ще не апат :D

148

DO 185

преди 12 години

как от къде бе!!!всяка година раждат по 3-4 до 6 кученца,за 20 години я сметни!!!ако се работеше както трябва,когато има такъв случай някой да си изостави животното съответната служба да го прибере и ако до 2 седмици при непотърсване да се евтаназира,няма да има нужда нито от пари за приюти,пари за програми,пари за разни организации за защита и т.н точно както в нормалните държави