123

Анонимен

преди 12 години

Като чета коментарите ,човек ще каже ,че тия студенти от небето са паднали , а не сте всички вие техни родители. Всъщност може и така да е , тук и без това се събират само нереализирани бездетни нерези и шутки , на които денят им е лош ако не са видели как на някой друг му се стоварва някаква беда.

122

Анонимен

преди 12 години

118 - Хайде стига си мрънкал! Какво даваш за пример осраната Англия! Че всеки може да ти даде за пример Скандинавия по тази логика! Да не мислиш, че Англия е центъра на Вселената:)

121

Анонимен

преди 12 години

Докато учех, работех и сам си плащах таксите. Учих в държавен университет. Магистратурата ми беше 800 лв. на семестър. Много мои колеги така си плащаха ученето - с работа. При това - нищо общо с изучаваната специалност. Всеки сам си прави сметката.

120

Анонимен

преди 12 години

Как няма да ги вдигат, целта е държавните университети да бъдат закрити, за да 'учат' студентите най-вече в частни печатници на дипломи, като НБУ. Да не мислите, че Игнатов ще се засили да мисли нещо за образованието в държавата, той си гледа частния интерес. Изобщо не трябваше да бъде допускан до държавен пост, но то кое ли не е наред при управниците ни, че това ли?

119

Анонимен

преди 12 години

Стига сти плакали бе! Нали младите и умните избраха Бокича:))) Значи сега да си носят кръста! Малко им е! Аз ако бях направо на 100% нагоре таксите:)))

118

До 109

преди 12 години

Ами пич - никой не те кара да учиш ВИСШЕ! Що си мислиш, че някой ти е длъжен на теб да ти плаща, за да учиш? В България безплатно и задължително е само основното образование! Или куцо и сакато се юрна в университетО, ама като видяха, че нямат лев да си обършат *** - ревнаха за пари!!! Що не учите в Англия? Поне нещо ще ви влезе в *** глави!!! Даааа, но там ще трябва да плащате, мамини синковци и кифлички!!!

117

реалност

преди 12 години

Таксите трябва да зависят от успеха на студентите.Но първо трябва да се засили качеството и контрола , а не да се вземат изпитите я с преписване я с някоя друга банкнота.Тези с отличен успех плащат 10% от таксите си , тези със среден успех плащат 90%. Така ще е най справедливо тези мн.добър 30%, с добър 60% .И трябва да има 2 или 3 пъти през следването външно оценяване , което да потвърди знанията им , а не да се учи само за кандидатстудентските изпити и после да се кара на пищови и рушвети

116

чочо

преди 12 години

абе що ревете нали си харесвате ***, а той е прочел само винету какво образование,какви пет лева айде ставайте овчари нали лъжльото ви каза да ставате такива

115

Анонимен

преди 12 години

107. По тая система бедните и умните пак са прецакани. Татко ще плати на гарджето, а после ще му плати и топлото местенце в някоя кантора.Съвестните и с качества студенти трябва да бъдат поощрявани от държавния бюджет със стипендии и да се разработи някаква точкова система за заплащане на семестрите според оценките и препоръките на преподавателите-на всички преподаватели.Така ще се стимулират кадърните и мотивираните да направят нещо с живота си и за реализацията си.

114

ТИКВОЧА Е ЗА ЗАТВОРА

преди 12 години

Аз съм студент, втора година-право. *** е престъпник и доказателствата са в youtube, а именно, разговора на *** с Танов за покровителството на покойния Мишо Бирата. Не приемам престъпници да ме управляват и да властват !!!!

113

До 104

преди 12 години

Да! Харчил съм ги, но не рева като магаре, че ще ми увеличават таксите за нещо, което не е задължително да го правя! Схващаш ли разликата? И се научи да пишеш, пък после пиши мнения!

112

до 100

преди 12 години

Той Бог ще те опази , не се безпокой , няма да те лекуват полуграмотни учили в България , нито ще те управляват . Всъщност никой няма да те лекува , а ще си мреш както *** черните в Африка от к'во ли не , а ще те управлява поредният феодал.

111

Анонимен

преди 12 години

italiqneca katani ,lqgai veche ,che si smeshen...

110

Анонимен

преди 12 години

Какво се оплаквате, че плащате данъци? Вие не използвате ли публични блага?

109

Студент

преди 12 години

Не се учудвам, че управниците гледат да вдигат таксите в държавните университети. След като в очевиден конфликт на интереси, ректор на частен ВУЗ е министър на държавното образование, при тоталната липса на морал не е учудващо, че работи изцяло в интерес на ЧАСТНАТА си работа, за което обаче получава ДЪРЖАВНА заплата. Така де, не се знае докога ще е министър, човекът гледа да се подсигури за години напред.......

108

Анонимен

преди 12 години

v Bulgariq e fakt ,che nikoi vishist ne raboti po speciqlnostta si, no komentari ot razni tupungeri kato na nomer 90 sa nedopustimi.malko ili mn tova obrazovanie ni dava nasoka v jivota...

107

мм

преди 12 години

Може да се измисли много лесно.. Заем за следването примерно 10-30 хляди зависи от специалността при ниска лихва за покриване на таксите му. След като завърши и започне работа започва да си го плаща , ако работи за държавата следващите мин 10 години му се опрощава , ако реши да работи в чужбина си го покрива , ако е беработен или бъде уволняван има гратисен период в които не плаща и така. Няма смисъл в бълване на безработни студенти без стимул и с държавни пари.

106

студент

преди 12 години

Студент съм във Велико Търново. Вече съм 3 курс. До миналата година семестъра ми беше 230лв което не е много. Тази година го направиха 277, ако и догодина го увеличат с още 16%, ще стане 300лв. Тея герберчета вече се *** с нас. По принцип могат да увеличават само за тези които тепърва ще започват, но те увеличават на всички. Не може 4 курс да ми увеличат семестъра пак. Все едно кредит в банка да изтеглиш и след време да ти вдигнат лихвата няма как да стане. Ти се подписваш на какви условия си

105

!

преди 12 години

Пф! Че за какво са ни студентите?! Я вижте го Боко с едничка изчетена книга до къде стигна- вие пък!

104

до 89

преди 12 години

За същото , за което и ти си харчил парите на държавата и родителите си !