28

КауБойко

преди 12 години

Нали ги видяхме просещите по телевизията. То не е просия, а бизнес.Във всяка втора новина ще ме занимават с ***. Авторката с тези номера да ходи по конференции и други международни занимавки там да приплаква с останалите "хуманисти". Как пък един път не обърнахте внимание на това, че докато масата от народа гледа да си плаща и данъци и сметки, една част са се впили като *** и само викат "искаме","имаме права","дайте". И вместо срещу тях да пишете статии пишете срещу обикновения човек.

27

буба

преди 12 години

Има няколко тънки момента...1) Българите са такова племе че никога не могат да се обединят за някоя кауза. Знаеш ли че повечето ми познати защитават тезата че е нехуманна забраната на кучета свободно в парка? Други защитават помиярите2) Има закон за изоставено куче - глоба, но няма глоба за изоставено дете? И при нас е нормално да има майка изоставила 10 деца??? И тия деца реално държата издъхва да ги гледа.Така че - не съм виновен аз, а *** + управниците!!!

26

Ира до 24

преди 12 години

НЕ си виновен за хората в работоспособна възраст. За деца - виновен си!! Не знам що за човек може да подмине без да се замисли поне какво може той/тя да направи за да се намеси в тази немислима ситуация!Плащаш данъци, да. Но и в целия цивилизован свят има граждански инициативи! Гражданите изразяват позиция - че искат данъците им да се харчат по друг начин, например за повече семейни къщи за сираци или изоставени деца.

25

Анонимен

преди 12 години

Не е вярно престанете да прехвърляте вината на другите за безконтролното *** размножаване и всичките му последствия ! Аз не съм задължен да гледам и издържам *** и без друго парите ми от данъци отиват за помощите им!!

24

КауБойко

преди 12 години

Авторката може да си гледа работата. Как пък все "НИЕ" сме виновни. Кои ние ? Работещите хора дето се чудят как да си плащат сметките и да си гледат децата ли. Те за какво са виновни. Хората, които си плащат данъците ? И те ли са виновни. Като минат покрай някой музикант - виновни са, че не са му оставили пари, като минат покрай някой просещ - виновни са, че не са му оставили пари, като не дадат бакшиш - виновни са и за това. Все не е дал народа и все е длъжен на някой.

23

Анонимен

преди 12 години

къде си ястребе ХА ХА ХА

22

Цецо - до № 6

преди 12 години

Защо пък само Борисов? Всички наши управниции от 21 години насам нищо не са направили в посока подпомагане и приобщаване на бездомните деца. Само те разполагат с възможност и инструменти за разрешаване на този проблем, но това не се случва, защото никой от управляващите не го е грижа за тях, а и не само за тях!!! Ние нашето сме го свършили, плащайки си данъците, т.е. осигурили сме финансовата част, остава само да се изучат чуждите практики и да се вземат управленчески решения!

21

Ира

преди 12 години

Защото не живееш сам! Защото сме общество! И идеята на обществото е да се грижи за слабите, старите, немощните - поради причината, че това можеше да си ти самият! И че ако се случи, не дай боже, на твои близки, ти също би искал помощ от останалите!Ползваш републиканската мрежа пътища, нали? Разчиташ на полицаите да те пазят, нали? А смяташ, че в замяна дължиш само данъци?

20

Анонимен

преди 12 години

Напротив, точно обратното! И аз не съм отговорна! Все още нямам деца, именно защото съм отговорна. Макар като имам деца (дай боже), те няма да са на улицата, а ще са подсигурени поне с дом. Но докато не мога да подсигуря един нормален живот на дете, няма да родя. П.П. Ако наистина авторката се радва, че детето и си играе с бездомните деца, намирам поведението и за повече от безотговорно. От хигиенна и здравословна гледна точка!

19

Анонимен

преди 12 години

Боже мой, какви коментари!? Сега разбирам, защо България е в такова положение...

18

Анонимен

преди 12 години

На момента бих осиновила 1 детенце, но здраво и да е българче. Я идете и се опитайте да намерите за осиновяване по домовете такова.

17

Анонимен

преди 12 години

С 30% СА СЕ УВЕЛИЧИЛИ ДЛЪЖНИЦИТЕ ПРЕЗ 2010 В СПИСЪЦИТЕ НА СЪДИЯ ИЗПЪЛНИТЕЛИТЕ.ДА НИ Е ЧЕСТИТ БОРИСОВ И УПРАВЛЕНИЕТО МУ.РЪКОПЛЯСКАЙТЕ МУ СЕГА НО УТРЕ ВАШЕТО СЕМЕЙСТВО МОЖЕ ДА Е НА УЛИЦАТА.

16

Анонимен

преди 12 години

Моляяяяя!!! Я стига си ни вменявала вина, *** ***. Щом искаш вземи всички вкъщи и си ги гледай, но да се чувствам виновен, за това, че 12-13 годишни *** дрискат чавета на конвейр, които после захвърлят на улицата или в домове за да цоцат социални, МНОГО МОЛЯ!!! Аман от криворазбрана "солидарност", "търпимост" и "толерантност".

15

Анонимен

преди 12 години

Добре де, кажи ми как да съчувствам на тези деца като безотговорните им родители са виновни за това положение! Тази вместо да виси по пейките не може ли да си потърси работа? И вместо да иска пари от другите майки, не е ли по-удачно да ги помоли да гледат децата и за няколко часа докато тя ходи да търси работа? Ще кажеш, изпаднали, ама нормален родител като изпадне в такова положение доброволно ще даде децата си я в дом, я при роднини само и само да не са на улицита! Или така се проси по-лесно?

14

Азъ

преди 12 години

Човек не може да поема чужда отговорност до безкрай.Гадно е ,но ще им все повече бездомни и то българи.

13

Анонимен

преди 12 години

Не ни вменявайте чужда вина и отговорност!Има едно нещо наречено-кондом,ползва се когато не искаш да раждаш и отглеждаш деца.След като има безотговорни хора,които правят и раждат деца за да ги захвърлят,защо отговорността да е наша?

12

Ира

преди 12 години

Ужасена съм от коментарите! Явно си заслужаваше съдбата като държава!Как може да кажете, че отговорността е само на двамата? Т.е. вие сте толкова самоизолирани, че не ви пука и не ви влияе на настроението поне (иначе от егоизъм щяхте да направите нещо за д ане ви влошават пейзажа) да видите бездомно дете?!

11

Анонимен

преди 12 години

Чудесно написана статия. Браво на автора. Изумен съм от това, че авторите на коментарите по-долу твърдят, че не са отговорни за бездомните деца. Това е неприемливо!

10

Анонимен

преди 12 години

България изпадна в първата си рецесия от 12 години насамПрез 2010 г. средномесечният брой на безработните, регистрирани в бюрата по труда в страната, е близо 351 хил. души, тоест със 70 хил. безработни повече спрямо 2009 2011 Ниво на безработицата.7 000 000 Българи2 200 000 пенсионери1 200 000 до 18 години3 600 000 в трудоспособна възраст.1 900 000 здравно неосигорени лица по данни на здравната каса. 600 000 без достъп до личен лекар 100 000 по други причини не се осигуряват.Реално 1 200 000 безработни в България или една трета от работещите.Да ни е честит Борисов и управлението му.

9

356

преди 12 години

Отговорни са двама, който го прави и който го ражда, а не някой друг.