48

nba

преди 12 години

Имам приятел, който учи в Медицинския в Пловдив и ми е казвал,че масово негови колеги не учат за изпитите, а опитват с алтернативните методи - преписване, плащане и т.н. И докато има такива мухъли, които си плащат да си вземат изпита, нека не се учудваме, че по болниците ще се случват подобни лекарски "грешки".

47

До 44

преди 12 години

А ти къде си? На луната? Бог знае каква продажна твар си! Направо ме е гнус!

46

Калин

преди 12 години

свършилия както си знаят .. От протокола при проверката на здравното министерство става ясно, че в анестезиологичния лист не е описано какво точно е влято на Лина, а документът не е подписан от екипа..... тава си е здравеопазване ала 21 .. век .европейско :)

45

8-ия ден

преди 12 години

Това, че е оперирана за апендикс, дори и да не е бил възпален, не е фатално - фаталното е ако е била алергична към анестезията, или ако анестезията е предозирана, а също ако е пиела лекарства, които биха довели до взаимодействие с анестезичите...Причини - много, виновни - има, а младата жена няма вероятно да бъде същата..дори да излезе от будната кома....Къде сме с нашето здравеопазване ? Къде са лекарите, които имахме ? Защо само в големите болници и то в София, отчасти Варна и Пловдив се намират тук таме кадърни специалисти и защо достъпа на обикновен човек до тях е почти невъзможен ?Здравната ни система, още от обучението в университета, после специализациите, които бяха задължителни, работата дори на село на всичко това се сложи кръст резултатът все повече лекарски грешки...ако на такива лекари можем да кажем ДОКТОРЕ !

44

Анонимен

преди 12 години

Резултата от здравната политика става все по видим - кадърните лекари избягаха навън! А таксите за обучение на нови се вдигнаха, напук че вече почти не остана от кой да се учат! Безплатните лекарства ги няма вече 4 от 8 месеца за тая година, напук че парите за здраве са увеличени! Браво ГЕРБ, браво!

43

ученик

преди 12 години

Ходенето на лекар е опасно за вашето здраве !!!!!Отрязана ръка, сега кома.... ужас !

42

До 42

преди 12 години

Разбира се.Вие отдавна се продавате-първо на изборите ,после и в чужбина.Земята си продавате,ордените на дядовците,жените .....Децата дори!

41

Анонимен

преди 12 години

Чакам денят в който роднина на починал от лекарска грешка ще влезе в болницата и ще разстреля колкото се може повече лекари. Тогава се надявам да си вземат поука.

40

!

преди 12 години

Докторските кабинети са се превърнали в сергиите на Женския пазар!

39

Анонимен

преди 12 години

,,Бедни сме, защото сме честни и човечни"-в гърба!Виж 40 казано е точно,че сте продажници на своите близки.Предатели на рода си!

38

До 33

преди 12 години

Как стигнахте до крака на дядо ти?2-3 години е без оросяване на крайника,ама на никой не му пукало за стареца от цялата рода.И изведнъж-докторите.Вие самите не се грижите за свойте стари хора ,инвалидите,болните и дори за децата си-седнали да давате акъл.Съвеста вас трябва да ви мъчи,многоооо!!!Щото 200000 стареца са зарязани в България на доизживяване докато близките в чужбина правят евро.Ама откъде тази мисъл у вас и най-мече МОРАЛ?

37

mrazq_da_mrazq

преди 12 години

К`т са знам къв съм инженер ме е страх да ида на зъболекар... Горката жена, дано успеят да я вдигнат на крака :(За пореден път се убеждавам, че колкото супер интилигентни хора има българи, толкова отсреща суперидиоти!

36

До 16

преди 12 години

в щатско не се влиза в затвора за лекарска грешка. Там си има застраховка лекарска грешка и се плащат наистина много големи обезщетения. В затвора се влиза за умишлено причинена вреда.

35

до 22

преди 12 години

Много си оригинален няма що след като една жена е в будна кома заради чужда грешка. Тук няма значение дали е била лекарска или на пиян шофьор важното е че невниманието на някой докарва кома на един човек. И ти можеш да почнеш да се замисляш .... сега.

34

Анонимен

преди 12 години

Затова ли искат да се приеме закон да не могат да ги бият хората ?!

33

до 13

преди 12 години

Бедни сме, защото сме честни и човечни. А тези доктори, дето осакатяват и убиват хора, за да са богати, трябва ли да живеят въобще. Пък и за пример да ги даваш, че видите ли, били богати.

32

до 30

преди 12 години

Primun non nocere! или "Първо- не вреди!"Като не могат да помогнат - да не осират здравето на хората, само и само да точат ПАРИ на всяка цена!!!!! Алчни ***!!!!!

31

Лекари

преди 12 години

Всички са некадърни на дядо ми му отрязаха крака защото Здравната каса плаща повече за отрязване отколкото за излекуване на крака. *** !!! Ходихме на 3ма лекари и трите казаха, че е могло да не се реже крака. Просто трябва да ги хванеш лекарите и да ги избиете всички, които са некомпетентни. Като незнаят айде в Пирогов. ПИСНА МИ ДОКОГА !!! По пътя до Пирогов може некой човек да умре !!! КАТО СА НЕГРАМОТНИ И ПРАВАТ ТЪПОТИИ ШЕ ГИ ХУЛИМ 17!!!!!!!!!!! РАЗБРА ЛИ !!!

30

anebi

преди 12 години

Та ката, мисли преди да говориш. "Уважавай, за да бъдеш уважаван" - опитай се да разсъждаваш върху това. Всички професии си имат място и нито една от тях не е лесна. Спри да хейтърстваш из форумите, а поразсъждавай малко. Факт е, че в България много лекари са нехайни и няма как да се промени този факт!

29

Анонимен

преди 12 години

Не виждам доктор Миланов, пак да реве, че докторите са невинни. Той професорът явно само такива некадърници подготвя за изтребление на хората. Направо не е за вярване, толкова много лекарска некадърност да се шири в България. Трябва да се промени първо изискването към студентите медици, второ- да се въведе правелото за личната отговорност и задължение на лекарите. И стига са се укривали. Писна ни от подобни информации