1262

две американски бази

преди 13 години

Какъв поробител? След Втората световна война на територията на България никога не е имало съветски войници и съветски бази. В момента има най-малко две американски бази, за да ни надзирават! *** трябва да бъдат контролирани!

1261

ivan

преди 13 години

Не е правилно да отричате 50 години от историята си ,малка и селска държава ,като България винаги е била подчинена на великите сили.

1260

Анонимен

преди 13 години

1370В такъв случай, този паметник трябва да му лепнем един надпис :"На Поробителя, с любов, заради 45 години *** секс.'

1259

н

преди 13 години

Все повече се убеждавам, че в България живеят жалки хора. Човек трябва да приема историята си независимо хубава ли е или лоша, а не да се подиграва с нея. Паметници не трябва да се рушат. Те са за да ни напомнят от къде идваме.

1258

Анонимен

преди 13 години

1368Аз какво съм виновен, че СССР е една голяма купчина ла**а?

1257

до 1367

преди 13 години

От 1365. Нямам нищо против, след като "голямо, *** ла**о на клечка" ти е по-вкусно!

1256

Анонимен

преди 13 години

1365Не точно сладолед на клечка. Едно голямо, *** ла**о на клечка.

1255

Анонимен

преди 13 години

и 100 години да минат пак няма да разберете че всичко иде от запада Ленин е бил евреин сещайте се. В америка са свободни ама са свободни да робуват на парите я се замислете

1254

паметникът на Шипка

преди 13 години

Браво юнаци! Надявам се в скоро време всички паметници в България да бъдат художествено оформени като герои на fast food индустрията. Паметниците на Ботев ще ги направим като хамбургери, паметникът на Шипка ще го направим като бутилка от кола, на паметниците на Левски той ще бъде с фритирано пиле в ръка, Руски паметник в София ще бъде опакован в презерватив, паметникът на Съветската Армия ще бъде направен като сладолед на клечка, а вечния огън на Незнайния Воин ще го превърнем на скара за кебабчета!

1253

Анонимен

преди 13 години

Изчетох доста български и руски коментари. Такава безпросветност и неграмотност не съм си и представял. Има много люде, които смятат, че съветската армия е воювала на територията на БГ и тук са загинали съветски войници. Други пък не знаят, че съветските герои от войната - и войници и офицери - масово са откарвани в Сибирските лагери - така разбират комунистите награждаването на героите. Изобщо, да се смееш ли, да плачеш ли - сиреч ситуацията в обществото буди същите чувства, каквито и паметника

1252

Анонимен

преди 13 години

1362Скъпа Деница,Ако това се беше случило преди '89г, децата щяха да бъдат разстреляни като врагове на народа.Освен това, това е паметник на поробителя ни - СССР

1251

Деница

преди 13 години

Паметниците не се строят, за да будят смях или радост! Тези заради които се троят не им е било нито смешно, нито радостно! Това е жестока подигравка и ако моите деца го бяха направили, щях да ги накарм собственоръчно да си почистят!!! Всяко време има своите герои..така казват..чудя се само на днешното кои ще са?! Чудя се "творците" къде са и защо пак са анонимни, защо като са толкова отворени млади хора, които имат "гражданска позиция" не се покажат?! Аз съм само на 24, но успях да се отчая!!!

1250

така си е

преди 13 години

На какво е паметник? само не казвайте "на освободителите", защото съветската армия НАХЛУВА като ОКУПАТОР след обявена война на 08.09.1944 г.Поне така сме го учили в учебниците по история отпреди 30 години. На територията на България са дагинали ДВАМА съветски летци до гр. Бяла Слатина и сега там има парк с паметник, който всички знаят като "перката"...Ще кажете - в Берлин има..., но колко съветски войници за загинали в Германия?Комунистическа сервилност!

1249

Чичо Гошо

преди 13 години

До 1356: Тъжно е ако туристите идват наистина за да видят София.До Ралица Ковачева: Твърдите, че "заслужават похвала"? Ами да дойдем 5 човека да ви изрисуваме хола тогава, а пък вие да ни похвалите. Разликата между вандализъм и култура е толкова огромна и пак някои хора не успяват да ги разграничат! Тъжно!

1248

Анонимен

преди 13 години

Спомени от демокрадцията .Голям съм, не ми дават пари. Пред магазина просяци. Купувам развалено месо по-евтино е. Така е за неудачниците. Талантливите дърпат напред. Един от тях бяга вече на сто метра пред мен. Обрал е продавачката. Тя крещи на охраната да го застреля. Така е при капитализма. Талантливите успяват. Спомнете си за Илия Павлов и Луканов. Дръпнаха яко! Питам се дали ще го хванат?

1247

Анонимен

преди 13 години

Като деца казвахме :"Имената на глупците висят по стените"

1246

Анонимен

преди 13 години

Мдааа ... Синьо, Червено или Черно, положението е всякакво, но не и розаво.Може да се каже и 'o tempora, o mores'.

1245

Анонимен

преди 13 години

след дълги обществени дебати се постигна консенсус оцветения паметник да бъде оставен така, за да има туристите какво да снимат в София :) ще бъдат разпечатани и нови пощенски картички с надпис Greetings from Sofia

1244

абсурдистан

преди 13 години

Да очакваме младите хора утре да изразят мнение върху Альоша в Пловдив - много подходящо, защото там няма кой да ги закача също и могат да работят спокойно с дни, и въобще да изразят мнение върху всеки един бюст и паметник в страната - напред младежи - ИЗРАЗЯВАЙТЕ СЕ! Аз пък ще изразя мнение към към високите такси смет като си хвърля *** пред терасата! Да живее идиокрацията!

1243

do 1334

преди 13 години

Не, другари!Това не е руски паметник!Това е *** паметник!На същите тия *** и тяхната Червена армия, които избиха десетки милиони хора в Русия и Източна Европа.Toва е паметник на юдео-болшевиките, които окупираха и унищожиха Царство България.