58

Василев

преди 13 години

Най-доброто за България щеше да е ако Хитлер беше спечелил Войната!Сега нямаше да има изкуствени кризи и България да бъде на опашката на ЕС!Единственият лидер който се противопостави на международните финансови еврейски кръвопийци!!!Всичко за геноцида и газовите камери е измислица!Историята беше пренаписана от американо-еврейски и комунистически сатани!!!Да живее честният, трудолюбив и почтен германски народ!!!Да живее Хитлер, да живее Германия!!!

57

Шофьора

преди 13 години

За последно само да ви светна, че и преди 60 год. и сега Германия е 1 и при колите и в строителството - да сте чули немска къща да я духне вятъра а за колите няма какво да говорим. Щати, Англия, Русия има да ги гонят

56

рукавишников

преди 13 години

a пък аз си лъскам цевта

55

Анонимен

преди 13 години

Всъщност, американското ядрено оръжие е направено от немски пленени учени. Германците са били на крачка от ядрена бомба, когато руснаците ги разбиват и те са принудени да се защитават и да оставят плановете си и заводите си за тежка вода. Да не говорим, колко години след ВСВ, дори при окрадени технологии, реднеците се борят да направят реактивен самолет който да не пада като ютия. Цялата им самолетна и ракетна индустрия се развива след ВСВ благодарение на краднатото от Германия.

54

бла бла

преди 13 години

Основната причина за войната са ресурсите и икономическата сила на дадена държава Германците са има ли малко колоните и респ. ресурси , причината много страни да не могат да имат ядрено оръжие е именно ресурсите (мат'рияла) за бомбата .... всъщност най печели от войната САЩ понеже кредитира Европа и ... т.н. Англичаните са имали силно разузнаване и то им донася че германците разработват апокалиптично оръжие после изнасят събраното ноу хау в бивш. колония Сащ после е история

53

Иво

преди 13 години

49, Хитлер пуска поживо-поздраво британската армия с цел по-лесно сключване на примирие. А ония им отвръщат с бомбардировки. Стига се до там Хитлер да изпрати дясната си ръка - Рудолф Хес да води лично преговори. Англичаните директно го затварят.

52

Анонимен

преди 13 години

КНК, абе ти нормален ли си? Какви американски оръдия и самолети? *** ***. Въздушното пространство е било ТОТАЛНО под немски контрол. Сталинград е бил тотално разрушен, и само това, че руснаците се държат до последно там, а Хитлер е бил инат и не е слушал генералите си + зимата, спасяват Руснаците от разгорм. Както и няколко грешки допуснати от Хитлер по курската дъга. Другото, което спасява войната за руснаците се нарича Т34 в колосални бройки. Американски джипове...ай сиктир клоун...

51

Dumb BG

преди 13 години

Такива статии не са за BG (sorry dnes.bg) защото българското население се състои главно от *** и комунисти. Когато индустриалния капитализъм възникна в Западна Европа, българите не бяха виждали друго освен овца и коза. Първия US атомeн тест е 16.07.1945. Руснаците нямаха дори АК-47 когато войната свърши. Сами си помислете какво щеше да остане от Германия и без вашия вмирисан CCCP. Германия не можеше да атакува USA - тя до Англия не доплува, та до USA. Въобще много са ви рендосани мозъците.

50

Иво

преди 13 години

Освен това много добре знаем манията на Великобритания - колко колонии е имала? А по какъв начин са създадени изобщо няма да коментираме. А кой на Берлинския конгрес истерически настоява българия да бъде разделена, за да няма силна държава на Балканите? Бенджамин Дизраели - министър председател на Великобритания, който освен това няма да коментирам от какъв произход е.

49

Анонимен

преди 13 години

Какви ли не глупости се пишат от пропагандатата. Но истината е, че Хитлер винаги е смятал Англия за велика и водеща нация, както често е и писал и говорел за това. През май 1940 година германските войски обкръжават бритенците и французите при Дюнкерк. Съюзниците са притиснати и се очаква да бъдат неминуемо разгромени и пленени, което е щяло да сложи и край на войната. Тогава внезапно и неочакванео идва заповед от Хитлер немците да спрат и да оставят свободни англичаните и французите да се оттеглят. Повечето немски командващи отказват да изпълнят заповедта, някои смятат че това в някакво недоразумение. Налага се Хитлер да заплашва със разстрел и съд всеки който откаже да се подчини. Тази заповед е спасила Британия, а не някакво си тайно строго секретно оръжие!

48

КНК

преди 13 години

Истината е малко по-друга!!!В първите месеци след нападението над СССР Червената армия губи около 10 милиона войници убити и попаднали в плен. Много са обясненията за немоща на СССР.Възможност да спрат Хитлер руснаците имат благодарение на военната и техническа помащ на САЩ и Англия. Войските,които отблъскват немците от Москва са оборудвани с американски автомобили,оръдия и самолети.Признаването на тези факти щеше да намали "величието" на Сталин и КПСС и затова се криеше истината до сега.

47

Анонимен

преди 13 години

Факт е, че Сталин анексира две-трети от Полша през 1939 и затова Хитлер е бесен и иска да даде урок на грузинския пияница. Жалкото е че заради двама самовлюбени диктатори се разпалва световна война в която загиват 55 милиона души.

46

Иво

преди 13 години

Бахур, Германия по времето на цялата втора световна война се опитва да сключи примирие с Англия, що говориш глупости. Прочети за Рудолф Хес. И освен това идеята за втора масова война в Европа я има много преди самото и начало - накратко Англия насъсква поляците срещу немското население в Полша и Германия е принудена да го защитава с оръжие. Защо Англия обявява война на Германия, но не и на СССР, при положение, че руснаците завземат два пъти по-голяма територия?

45

до хората от ИЗтока

преди 13 години

не се казва КАЗАН за ***, а КОНТЕЙНЕР или КОФА или КОШЧЕ. Не се казва ЧАНТИЧКА а ТОРБИЧКА или ПЛИКЧВ, не се казва ЛАСТИЧКА а ЛАСТИК, не се казва ПАЗАРЯ а ПАЗАРУВАМ и др. и др. и много други.

44

Руснак

преди 13 години

Големи сте разбирачи, за хора невидяли война,нещастници.

43

Шофьор

преди 13 години

Чакай малко 33-ти, атомната бомба американците направиха с помощта на немски учени пленени, така, че не се знае къде щеше да падне . можеше и в Америка да е

42

glavatar

преди 13 години

Жалко,че Хитко загуби войната.Сега щеше да бъде различно.

41

КНК

преди 13 години

Добре е че се водят исторически дискусии във форума и няма псувни и ругатни. Прави впечеатление ,обаче,че голямата част от коментариите повтарят тезите за величието на СССР и Червената армия.Това е разбираемо защото 45 години го набиваха в главите на народа и той започна да приема измислиците за истина.След 1990г. никой в България не ще да каже историческата истина за войната,защото ще излязат наяве и лъжите за "антифашистката борба" в България.Това значи,че комунистите още са на власт и лъжат.

40

Анонимен

преди 13 години

до 32 Великобритания, Франция и дори Полша се обвързват с договори подобни на Рибентроп-***, но срещу СССР още в средата на 30-те години. Да не говорим как Невил Чембърлейн (британския министър председател от 1935-1939) подарява на хер Шикългрубер, Австрия и Чехословакия.

39

Анонимен

преди 13 години

"През 1944 броят им (на жените работнички) нараства до 1000.""Било им забранено да обсъждат какво правят в завода..."Как се опазват 1000 жени да не обсъждат и да не клюкарстват и то години наред? :)))