41

ДЪРТАНЯН

преди 13 години

Вижте по статистика колко инциденти са предизвикани от хора над 60 ?.Нито алкохолни,нито безалкохолни.Забравихте изхода на приказката за царя,който наредил да избият старите хора.........Майче нещо такова се върти в пространството,не намирате ли ?......

40

Анонимен

преди 13 години

Аз предлагам изобщо да се забранят МПС-тата:)))) Така катастрофите ще стават само с каруци и велосипеди

39

Анонимен

преди 13 години

Ей стажа ако не е навъртян в километри не върши работа.има хора с Ц категория взели я като ученици и от тогава не са карали.Няма ли си съвест какъвто и закон да се измисли все едно.

38

.:dorje

преди 13 години

Един такъв изпит ще пресее пенсионерите, които са запазили своите умения и ще елиминира опасните индивиди. Те не са опасни само за себе си, но и за околните. Ако могат да карат, какво им пречи да минат един сверовъчен изпит. Никой няма да загуби.

37

Килъра

преди 13 години

Тия *** само гледат да си вдигат рейтинга с тези *** предложения!

36

Кратун

преди 13 години

Аз предлагам да отидем още по-далеч в името на общата ни сигурност. Да се дават книжки само на лица на възраст между 30 и 40 години! Това ще има огромен ефект за намаляване на броя на жертвите, защото на 30 години обикновено човек създава семейство и е по отговорен за себе си и за околните, а след 40 изперква, понеже го удря кризата на средната възраст и започва пак да мисли за бързи коли и млади гаджета..... Повярвайте ми, така е най-добре за всички!

35

обективен

преди 13 години

Шофьорскак нижка е добре дас е кара на 16-17 години. Старото си беше правилно. Но ед обре на младите шофьори да не се дава да карат мощни коли, защото те са темпераментни, много емоции влагат в купони и това увеличава риска от ПТП! Добре е, да карат първоначално коли с малък обеч кубатура на двигателя, зад ас танат опитни и след време по-мощни! Възрастта не е от значение, а самосъзнанието на човека! Тияот ВМРО съвсем пощуряха? От такива мъдреци съвсем я втасахме? Самосъзнание трябва!

34

Анонимен

преди 13 години

28 - А ти ще плащаш ли на придружителя ако няма друг шофьор в семейството:) И кво правим с катастрофите на тези с 40г. стаж:) ***!

33

пфу

преди 13 години

Този закон сигурно ще претоврати ужасиите, като тези в Симоеоновград на Великден? И как по-точно, след като оня убиец беше на 23?Поредната врата в полето. Не вземат да ги налагат тези закони с ефективни присъди, ами само трупат точки и членове, които дори самите управляващи не ги спазват... Тъпо, тъпо...

32

ЕВРОПА

преди 13 години

В Европа книжката се издава за срок от 40 години.В България за 10 години.При тези срокове къде е по голяма Корупцията според вас?

31

Къде им е акъла?

преди 13 години

Как ли тези там от ВМРО-НИЕ май искат всяка година или всеки месец всички шофьори да минават на проверовъчен изпит, психотест и медицински преглед и да си сменят книжката. Какви са тези работи само от 21 години, та чак на 65? За изпита да плащат примерно по 100 лева, за медицинското и психотеста по 25 лева, а за самата книжка още колко беше?

30

boomslang

преди 13 години

за над 65 години - ок. Поне обикновен тест за реакции, очен и прочие. Иначе за до 18 съм твърдо против.На този дето вика за 65 годишните-ами някой дядо с ладичка като кара с 60-70 и направи колона, като се появи някой нервак и отсреща ТИР със 100 и става белята. Нека оправим пътищата, адекватен контрол и да видим какво ще стане. А не като досега ушевите се залагат някъде на прав път, където караш с 90-100 и изведнъж знак 50-докато намалиш и вече ти махат с палката. *** истории!!! :@

29

13579

преди 13 години

Трябва правилата за употреба на алкохол да станат по-строги, възрастта в много случаи не е определяща. Например за шофьори с опит до 5г. да се взима книжката за 6 месеца при 0,5 промила и да се връща след нов изпит. Хайде да видим дали заради 1 бира ще дават нови 1000 лв.

28

-

преди 13 години

имам по-добро предложение: от 16 до 21-а година да може да се кара кола с придружител, който има поне 5 години шофьорски стаж, като стажа се брои след 21вата година, което означава че той трябва да е поне на 26.

27

ПРАВИ СА

преди 13 години

ВМРО-НИЕ - подкрепям идеята им.Но преди това тази партия трябва да отиде да се прегледа при Психиатър.Темата им ще е - как да обуздаем гнева си.

26

Анонимен

преди 13 години

До : dorjeТе точно поради променянето на здравословното състояние книжките се преиздават на 10 години, а до колкото помня след определена възраст и на 5. Друг е въпроса как се взема медицинско, съвсем трети, че и книжка можеш да си вземеш без да караш курсове.

25

Анонимен

преди 13 години

Тези май ще надминат с простотиите си даже и КАТ.

24

Анонимен

преди 13 години

Абе 65 е малко.Ако си шофоир и трябва да се пенсионираш на 70 какво правиме?

23

Недомислено!

преди 13 години

Ами тези, дето не са българчета и имат книжки на 18 - няма да ги пускат с МПС в страната ли?Ами нашите, ако си изкарат книжка в чужбина - и тях ли ще ги спират на границата?Ами да не би да се задават избори, та някои да си правят реклама?

22

Анонимен

преди 13 години

Дали ще карат от 16 до 18 без книжка или до 21 е все тая. А ако чакат да си занеса книжката като стана на 65 само ще им кажа ХАХАХАХХАХХАХХАХАХА скрийте се жалки "воеводи" добре, че след следващите избори никой няма да ги помни и ще изчезнат безвъзвратно