139

sweden

преди 13 години

taya svinya kakvo e yala tolkova beeeeeeeeeee

138

Анонимен

преди 13 години

КОЙ ПЪК ИМ ОБРЪЩА ВНИМАНИЕ НА ТИЯ ЛЪЖЦИ ОТ ГЕРБ ВЕЧЕ.

137

КараИбрахим

преди 13 години

Българските историци и етнолози от девет дерета вода докарват за да докажат, че гагаузите и турците в Североизточна България не са потомци на тюрко-българите, защото последните са славизирани. Хубаво, но къде са отишли славизираните тюрко-българи от тези места? Как на тяхно место се заселиха турците? Защо, живелият 9 години в Провадия през ХV в., добровничанин П. Гьоргич счита тамошните турци за остатъци от Аспаруховите българи? Защо сред *** Шкорпил намери предания, че са дошли от другата страна на Дунав, от Русия и превзели Добруджа, Делиорман и Шуменското поле и владели този регион дълго време; след това дошли гърците, а по тях турците. Между тях се предава, че построили крепостта Абоба и докарали течаща вода с водопровод? (Д.Ташковски, Кон етногенезата, с.80). Господа това са факти от историческото съзнание на този народ!

136

IMPERIQTA

преди 13 години

Сигнализирано е, че коментарът е против правилата на сайта. Проверява се от модератор.

DO:147 ZAGLAVIE V BG VISOKOTIRAJEN VESTNIK : '' STARITE SOBSTVENNICI NA BALKANITE SE VRA6TAT'' datata kogato Turskata armiq preminava prez balgariq kam Sarbiq

135

Анонимен

преди 13 години

На Искра Фидосова най-ще и приляга изборите да са на Коледа.

134

Boroka

преди 13 години

Скоро ще светне зеления светофар към Анадола. Караибрахиме качвай се на летящата си чиния с всичките си гласоподаватели и марш в Мала Азия.Както е казал чичко Сталин:"Има ли мюсулмани-има и проблеми.Няма ли мюсулмани-няма и проблеми."

133

re

преди 13 години

Не мога да кажа със сигурност, че това на снимката е човек. А за пол да не говорим.

132

До КараИбришим

преди 13 години

КараИбрахим, Стига си пускал тези измислени "доводи" ! Изказвания на разни учени от Магадан не ни интересуват ! Ти живот нямаш ли си?????

131

Tina

преди 13 години

Наглостта на ДПС е просто пословична. Или пословично проста, който както си избере.23.10 е добра дата и аз я подкрепям!И как да се изрази жената за секции, които са в Турция? Може би и градовете в Турция не трябва да ги наричаме "турски", а "български" и "византийски"?! А турците обиждат ли се, когато им казват, че са турци?Наглец!

130

КараИбрахим

преди 13 години

Само че и изследванията в България дават резултати, които говорят, че съвременните българи съвсем не са продукт на прословутата смесица на прабългари, славяни и траки. И тук също така прозира и съответна разлика между българи и македонци независимо от общата паневропейска прилика. Така изследванията на скелетите, извършвани от антрополозите, ясно показват, че в границите на България абсолютно доминират европейските расови типове (особено средиземноморският), докато монголоидните черти се намират главно сред тюркското население в Североизточна България (мястото, където някога са се населили българите на Аспарух) и в Кърджалийско. Към същото насочват и езиковите данни. Докато в съвременния български език има две или малко повече думи от прабългарския, в унгарския те са над 300. Т. е. унгарците имат 150 пъти повече езиково наследство от прабългарите, отколкото съвременните българи.Защото последните наистина нямат нищо общо с прабългарите. Само са им присвоили името. Българската нация и съзнание сред славоезичното население в източната част на Балканския полуостров са резултат от процеси, протичащи през последните два-три века и нямат нищо общо с оригиналните българи, чийто наследници се намират днес сред турското население на Североизточна България и сред прогонените от България турци в Турция.Обсадени от все по-големия брой данни от различни науки, самотно и жалко се инатят историците тип Божидар Димитров, но и тяхната конска опашка изглежда все по-проскубана и клюмнала.

129

Уйде коньо у ...

преди 13 години

Въпрос към нормалните посетители на коментарния форум:В реалния живот /не в интернетския плювалник/ някой познава ли поне един човек, който да не псува ГЕРБаджиите?Аз от 1 година, не само че не съм срещал, но не съм и чувал за човек,който се изказва положително за ГЕРБ!

128

прасчо

преди 13 години

Краибрахим,а обичаш ли печено прасенце с зеленце и червено вино ????????????

127

Васил

преди 13 години

до:Караибрахим надигнете глави по-сериозно че да ги отсечем нямате на представа от кога го чакам този момент честно казано няма значение какви ще коля просто искам да поря хора на 28 съм времето ми минава в скучно ежедневие искам да си го върна на ''общетвото'' и същевременно ако ти сложа един шамар няма да повярваш какво ти е дошло на главата ще ти изтръпнат краката направо комбинацията от силни думи с физическа подготовка ми е специалноста и практика ще се въртиш като пиле без глава

126

Мит

преди 13 години

Мене си ме мъчи един въпрос от дълго време.Колко ли дига Фидосова от лежанка?

125

до 139 пъжеца

преди 13 години

1913 г. - Скопският митрополит Неофит изпраща послание до император Николай II за издевателства на сръбски и гръцки войски над българското население в Македония.

124

До-137

преди 13 години

137-Няма турски райони,това е България!...В турция има български райони....Одринска Тракия е български район!

123

BOYKO

преди 13 години

ABE NARODE NE SE ZANIMAVAYTE S TURCITE NALI TE NI STROQT MAGISTRALI, MOTROTO, ZAVODI I T.N. A DOGAN NQMA KAK DA GO SADQ 6TOTO VSI4KO E NAPRAVIL PO ZAKON... AZ TUY NE GO ZNAEH PREDI DA VI OBE6TAQ 4E 6E GO SADQ. I SQ PAK TURCITE LI NI SA VINOVNI 4E SME V MIZERIQ A ?????

122

Стига сте мучали !

преди 13 години

ДПС и една малка част от българските турци се държат като терористи, но повечето "турци" в България - 1) не са турци по гени 2) дори да са - нямат нищо против българите. Същото се отнася за българите. Повечето не сме диви фенове на Турция, но против работливите и спазващи законите турци нямаме нищо против. Ние сме против етническите партии ! В това число измислените националисти от АТАКА ! ДПС и АТАКА съществуват и се хранят от омразата - най-долния човешки порок !!!

121

до Кара-българина

преди 13 години

абе пич, смешен си бе:)Ако си в америка и говориш тия глупости ще те помислят за луд.България е била люлка на най-великите умове на земята и таква ще остане.Аз живея тук и се чувствам българин, и ти си такъв но не го признаваш.Пийни 1 ракия и се успокой

120

КараИбрахим

преди 13 години

Тези неща дадоха началото на скандал в медиите, който обаче бързо заглъхна. Някак си българските историци се оказаха крайно несловоохотливи. Чуха се два гласа, че това бил скопски заговор против българщината, които предизвикаха присмех и реакция в някои медии, и всичко бе потопено в зоната на мълчанието.Оказва се обаче, че и в България от известно време се правели подобни изследвания и техните резултати не противоречат с онези на швейцарците. Това е ставало в Националната генетична лаборатория в Майчин дом в София с ръководител проф. Иво Кременски.