127

д-р Чууууклев

преди 13 години

Е ако имаха и задължителен ролбар и триточкови колани нямаше да има нужда и от снимка

126

Народопсихолог

преди 13 години

На българина все някой му е виновен. Ако не е полицая, ще е дупката. Ако не е дупката - Боко Тиквата. Ако не е Борисов - Кадафи. Ако не е кадафи ще са руснаците. Ама ако не са руснаците, ще са американците. Или евреите. Или жената. Или децата. Или ***. Или кучетата. Или мечките. Или времето. Или слънцето. Или червените. Ама ако не са червените - тагава - сините.НО НИКОГА - Той самия!!!

125

Тони

преди 13 години

Ето това е проблема. Все чакаме някой да ни дава пример, за да спазваме самите ние правилата. Еми не става така. Ако тези, които спазват правилата се увеличат, другите вече можеш да ги сочиш спокойно с пръст. Когато всеки прави каквото си поиска и се оправдава с другия, няма какво да искаме и да очакваме.

124

до 72

преди 13 години

Престанете вече да ми говорите как било по света. Света не е стадо овце за се копира едно нещо навсякъде. Изобщо не ми пука как е в Австрия, Германия или където и да било. Има граници, има различни езици, различни традиции, различен манталитет затова света е различен, иначе всичко ще е еднакво, а от зората на човечеството няма такова нещо. Защо ми казвате как е там, защо те не направят нещо както е тук???????? Докато копираме простотийте на запада и не вземем сами да решаваме законите според хората, региона, мисленето и много други определящи неща няма да имаме никакъв напредък. В Тайланд хапват червей и ***, защо и ние започнем защото там било така???Разберете, няма по-голям показател за глупоста ни от това да правим нещо защото някъде другаде така го били правили.Наполседък се въвеждат страшно много глупости и едничката им цел са Глобите и докато правителството мисли да си пълни бюджета с глоби вместо да мисли за произвидство с печалби, няма да има прокопсия в тази държава.

123

Пушка Кремъклийка

преди 13 години

Някой, това нищо не доказва. Аз пък имам позната, която изхвърча през предното стъкло на колата и оживя САМО жащото беше без колан. Лекарите са и казали, че е щяла да е на пихтия с изпочупени ребра, гръбнак, най-вероятно на място от ребрата забиващи се в сърцето и дробовете и, ако е била с колан.Разберете, живот спасяват РАЗУМНОТО каране и добрите еднопосочни пътища! Спасяват много повече от коланите.

122

Богнострокулум

преди 13 години

Между другото, вчера ме спряха полицай в Дупница "да ми пишат акт" понеже не си бях изчистил старите годишни винетки и стикери за Гражданска отговорност. Като видяха че пари няма да им предложа, ме пуснах аи без акт. Обаче интересното беше че полицейската кола нямаше НИКАКВИ стикери-нито за преглед, нито за ГО, нито винетка. Не знам как стои закона по този въпрос, ама малко ме смути факта де..Инак за коланите -аз след един челен удар в кола без еърбег и без колан, не се качвам !

121

до 116

преди 13 години

НЕ ! Не е правилна ! Правилно би било ако се започне акция сред полицаите, ЗАЩО ТЕ НЕ СПАЗВАТ ЗАКОНА ! Само това би събудило доверие в системата. Кампренде ?

120

някой

преди 13 години

До: д-р ЧуууууклевТи сигурно си много умен та ги знаеш тия неща.Аз обаче ще ти кажа, че знам за лично мои познати, които се спасиха по чудо от тежка катастрофа само с леки одрасквания именно благодарение на това че бяха с колани! Даже не са ходили в болница, освен само за по една снимка на рентген. А предницата на колата беше станала на хармоника, между другото. Такъв удар е било.

119

Пушка Кремъклийка

преди 13 години

Кажете тикви мазни освинени с АйКю < 70, колко хора са загинали заради скапаните пътища, тесни, с дупки, без видимост. Колко?Кажете защо в Германия, където по аутобаните няма ограничение на скоростта, има по-малко % катастрофи отколкото в България. Кажете защо във Франция, където карат като луди има по-малко % катастрофи отколкото в България. Кажете защо в Париж за 1 месец обикаляне не видях дупка, а тук не мога да видя улица без дупки. Кажете защо *** гадни ненаситни.

118

Анонимен

преди 13 години

От коментарите разбрах, че да си сложа колана е престъпление, аз съм ***, а коланът е причина номер едно за жертвите на пътя, и за всичко това са виновни КАТ. Благодаря за полезната информация.

117

!

преди 13 години

Тесни, разбити пътища, МПС-та, минали преглед фиктивно, водачи с купени книжки, нооо ... проблема са коланите, нали? Защото така е най-лесно за КАТ. И да пишат "несъобразена скорост".

116

Тони

преди 13 години

Защо всички пак плюят и се отклоняват от темата?В случая акцията е правилна, защото колан трябва да се слага. А не се прави. 10 човешки живота да спаси на месец, значи е имало смисъл. Какво гледате чуждото канче? Ако полицията не карала с колани, защо аз да карам? Колана е измислен да те предпази, не за да се сравняваме. Ама нали всички в България сме баровци, как са се принизяваме да ползваме подобни средства.

115

taekwon

преди 13 години

ZA6TO KATO KARUCITE I VELOSIPEDITE SA U4ASTNICI V DVIJENIETO ZA TQX NQMA IZISKVANIQ? ZA6TO KARAT PIQNI , S RAZGLOBENI KARUCI , POLUOMRELI KONE I KOLELETA BEZ SVETLINI I DRUGITE ZADULJITELNI ELEMENTI ? DOKOGA KATO ME SPRAT 6TE MI KAZAVT- KAJI ? DOKOGA BNQMA DA SPIRAT LUSKAVITE KOLI ZA PROVERKA?

114

до 108

преди 13 години

Ти през живота си виждал ли си полицай с колан в ЛИЧНОТО си МПС ? а ?А полицай с винетка или гражданска ?А полицай , глобен за говорене по телефон докато шофира ?

113

Пушка Кремъклийка

преди 13 години

Така така...коланите спасяват от челен удар до 70-90 км час. Ако няма възглавници обаче може да причинят счупване на врата/гръбнака, пукане на ребра и късане на вътрешни органи от камшичния удар. При страничен удар коланите УБИВАТ!!! Защото държат човека към седалката, като в затвор, докато той е мачкан отстрани през тънката врата и малката преградка. Кажете тикви прости, колко хора са загинали изгорели в колите си или от закъснение, понеже не могат да бъдат извадено от коланите.

112

Истината

преди 13 години

По-голяма простотия от "50 лв. глоба за без колан в колата от днес" няма. Законът не започва да важи от днес и действието му не свършва на 13 март. В законът не пише, че текстовете му трябва да се спазват само когато КАТ прави акция за изпълнение на съответния текст на закона. Точно в това е проблема в България, особено при КАТ - КАТ не се и опитват да прилагат закона, а правят "акции". Извода - КАТ трябва да се закрие като изключително вредна за безопасността на движението структура.

111

Прилики

преди 13 години

1. Полицаите не плащат здравни и пенсионни. *** също.2. *** са неграмотни. Повечето полицаи - също.2. *** са мързеливи и крадливи. Полицаите ни - до един.3. *** са нагли. Е пък, по нагло нещо от български полицай няма.4. *** често използват фразата `дай бе бате`. Полицаите ни `к`во шъ праим`Е, че то не останаха разлики ! Хм, само във фуражките може би ...

110

шОфер

преди 13 години

До 92 Лекар Дори да има полиция и КАТ, какво? Хората като не са възпитани да спазват закона няма да се оправят нещата! Щото, ще си плати глобата и пак ще кара като луд!!! Яки глоби и контрол - това е решението! Да се постреснат тарикатите. В ЕС и по света хората са ги направили невъзможни и ако сгафиш, няма да ти ще ще втори път да си бръкнеш дълбоко в джоба! Има държави където не мож види полицай по пътя, ама хората спазват правилата, щото знаят какво ги чака после!

109

NM

преди 13 години

От радио Ереван съобщиха, че правителството замисля и глоба за колан на дънките без значение на коя седалка се возите.

108

Лимон

преди 13 години

Полицаите не са с колани,за да могат евентуално при изникнал сигнал да изскочат бързо от колата,а не да се бавят да ги свалят.Таксиметровите шофьори не са с колани за да може ако някой клиент тръгне да ги заплашва с оръжие да могат да се спасят.А вашето оправдание какво е,драги съфорумци?Като се научите да спазвате правилата,тогава няма да има какво да ви кажат дори и да ви спрат за рутинна проверка.А именно това е хубавото,полицията си върши част от работата - проверяват съмнителни шофьори.