62

Анонимен

преди 13 години

"КОЙТО НЕ РАБОТИ - НЕ ТРЯБВА ДА ЯДЕ"Недей така, *** ще изпукат от глад... ония от ЕС ще опищят орталъка.

61

Анонимен

преди 13 години

Ами само при комунизма имаше държавно хрантутене.Ама свърши.Сега оцелява, който е кадърен и умее нещо.Който не умее, да се сърди на себе си.Никой не му е длъжен да му плаща стоенето до парното.Пък и самото парно.

60

Даскал

преди 13 години

И плащам на частно да обучават децата ми!!!Много пари се дават на даскалите!!!По-добре да платя за курсове за хлебар!!!И на мен , и на държавата ще и излиза по-евтино!!!

59

Анонимен

преди 13 години

"КОЙТО НЕ РАБОТИ - НЕ ТРЯБВА ДА ЯДЕ"българска народна мъдрост

58

Анонимен

преди 13 години

Аз съм на мнението да се направят всички училища частни. Държавата не може(или не иска, все едно) да плаща подобаващо на учителите. Нека ги оценят хората! Ако искате детето ви да учи при съответен учител, в съответно училище - плащате. По-добрите учители естествено, че ще искат повече.Държавата пък да плаща таксите на 1000 ученика например, които си избере чрез тестове или изпити - по какъвто начин иска. Така системата е перфеткна - както е в развитите страни.

57

Анонимен

преди 13 години

учители и полицаи стават тези, които не стават за нищо друго

56

Анонимен

преди 13 години

България затова стигна до тук. Защото закри производтството си. Като работеха заводите имше пари и за учителите (чрез данъците и удръжките на работниците). Сега като се залага само на продажба на китайски сутиени и турски чорапи няма пари за нищо. Ама вие си пожелахте това време, сърдете се на себе си. Ще търсите Бай Тошо, ама няма ...

55

Анонимен

преди 13 години

може може в бокова българия всичко може!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

54

Анонимен

преди 13 години

Какво ме интересува кой колко години е учил. Важното е какво произвежда. Това е оценката за труда, а не годините прекарано време в студентски купони и веселби. Като са некадърни, ще вземат малки заплати. Ако бяха кадърни, нямаше да са в България.

53

ей

преди 13 години

До 39Знаеш ли какво значи "АГРОНОМ", сплескано селско изчадие????

52

az

преди 13 години

следващия път недей да пращаш децата си на училище, ами отиди в полицията да ги обучават, след като мислиш, че учителите нищо не правят....аман от многознайници

51

соц.работник

преди 13 години

Знаете ли колко е заплатата на соц.работник с висше образование /бакалавър или магистър/? Началната заплата е 369лв.! А той работи много по-интензивно от един полицай със СПТУ и тримесечен курс в полицейската школа. И е поставен в условията на постоянен риск както в приемната на самата служба, така и при ежедневните анкети по домовете на соц.слаби, на хора с непредвидимо поведение, в ромските махали. В 90% от случайте това са беззащитни жени заплашвани от клиенти и кучешки глутници.

50

Amenhotep

преди 13 години

41Примерът с Пол Пот е прекрасен. Мао Дзедун също е правил подобни "културни" революции. 46Май така излиза... ДЕГЕНЕРАЦИЯТА се вихри със страшна сила. /виж клипа във ВБОКС7 "Дегенерация"/

49

Glasove

преди 13 години

Нека хората да не се заблуждават и подвеждат от написаното! Има учители с полувисше и висше образование, има с непълен норматив, с половин норматив и на лекторски часове, има и с часове не по специалноста! Това означава, че заплатите им са различни. Твърдението за "Средната брутна учителска заплата 710 лева" и минимална 550 лв е фантастика!

48

евала г-н борисов

преди 13 години

авала боко който не е учил за пожарникар не става за никъкав ***!!браво!!!!!!!

47

гражданин

преди 13 години

главният секретар да направи проверка на всички училища в област Благоевград,за да види,че има училища в които всички учителите без значение на трудов стаж вземат една исъща заплата и то под 550 лв.Първо да се провери и после да се дават изявления

46

Анонимен

преди 13 години

Не може един учител, който не произвежда нищо и не учи на нищо децата да взема повече от един хлебар, който изхранва народа. В хлебозвода НИЛАНА средната заплата е 380 лв. Не е виц - ИСТИНА Е ... за съжаление.

45

?

преди 13 години

35, ами кой те е карал да "изкарваш левчета в производството"? Защо не учи, за да работиш като квалифициран специалист? Или беше хубаво да си клатиш краката с тройки в бележника от 4-ти до 11-ти клас навремето?

44

гъдьо

преди 13 години

Това беше за 17

43

Анонимен

преди 13 години

до 44 - и той също. Може да си пиян и да го сгазиш преди да ти вземе 5-те лева.