114

Анонимен

преди 13 години

Стига сме се дърпали със сърбите! Много по- добре и за двете страни е, ако изграждаме общи начинания във всички посоки! Тази статия е едно добро начало за по-умно съществуване!

113

Анонимен

преди 13 години

НЕ СЪМ СЪГЛАСНА. КОГАТО ПЪТУВАМ И ОТ КОЯТО И ДА Е СТРАНА ВЛЯЗА В СЪРБИЯ НА ПЪТ ЗА БЪЛГАРИЯ СЕ ЧУВСТВАМ У ДОМА. НИКОГА НЕ СЪМ УСЕЩАЛА НЕПРИЯЗЪН В СЪРБИТЕ КЪММ НАС. МОЖЕ ПРАВИТЕЛСТВАТА И НА ДВЕТЕ ДЪРЖАВИ ДА СИ ИГРАЯТ ИГРИЧКИ, НО ТОВА НЕ ОЗНАЧАВА, ЧЕ НИЕ ХОРАТА СЕ МРАЗИМ ИЛИ ТРЯБВА ДА СЕ МРАЗИМ. АЗ УВАЖАВАМ НАРОД, КОЙТО СЛЕД ПОРЕДИЦА ВОЙНИ И БОМБАНДИРОВКИ СИ Е СТЪПИЛ НА КРАКАТА И СЕ БОРИ.

112

Анонимен

преди 13 години

Заглавието на статията във в."Блиц" е "Mi, Bugari, ostali" .Който иска да я потърси през Гугъл.

111

кой е по-по-най

преди 13 години

До: номер 56Ти си в голяма грешка! Никола Тесла е роден в град намиращ се на територията на днешна Хърватия."Tesla je bio podrijetlom Srbin [1] i uvijek se ponosio svojim srpskim porjeklom i hrvatskom domovinom."Обаче е етнически сърбин и винаги се е гордял със сръбския си произход - намерих го не къде да е, а в Уикипедия на хърватски език - хърватите са не по-малки националисти от сърбите и го признават че е сърбин!

110

Sabrax

преди 13 години

Тва щото се делим на нации, а не на култури! Ако Китай се раздели на нации сигурно ще се намерят 100 - 200 нации, обаче ако ги питаш тях - Вие кви сте? - Китайци! Щото културата му е китайска!

109

Анонимен

преди 13 години

сега ВИЕ НОРМАЛНИТЕ СЪРБИ И ГЪРЦИ ще трябва да кажете истината,за да се разплете тоя дяволски възел с държавата БЮРМ,КАЖЕТЕ НА УПРАВНИЦИТЕ В СКОПИЕ КОЙ Е ЦАР САМУИЛ,ВМОРО И КОИ СА "МАКЕДОНСКИТЕ"ВЪЗРОЖДЕНЦИ,ТЕ САМО ВАС СЛУШАТ,ТАМ В СКОПИЕ УПРАВЛЯВАТ ВАШИ ГОСПОДИН ПЕТКОВИЧ!!Да си отдъхнем всички и самото население на БЮРМ защото са почти пред война!А ситуацията е наистина комична,признатото "македонско"малцинство в Сърбия учи по скопските учебници,а останалите сръбски ученици учат друго.кОМЕДИЯ!

108

Вуjaдин Бошков

преди 13 години

da si србин е величие..да си бугар е турко-монголизам с екстракт от славянство--пак от нас србите!Защото няма разлика на Балканите от србин и славянин.Които в Бугариа е славянин=значи е србин!Които нее славянин е турк или ***!

107

ОЩЕ ЕДНА БЪЛГАРКА

преди 13 години

ЗА СЪЖАЛЕНИЕ СЪРБИТЕ НА СА НАЯСНО СЪС СОБСТВЕНАТА СИ ИСТОРИЯ, А НИЕ ИСКАМЕ ДА ПОЗНАВАТ НАШАТА. ЛЮБИМИЯ НА ВСИЧКИ СЪРБИ - Йосип Броз Тито Е ЕТНИЧЕСКИ ХЪРВАТИН, АМА НЕ СЪРБИН Е. ТАКОВА Е ОТНОШЕНИЕТО ИМ КЪМ ЦЯЛАТА ИМ ИСТОРИЯ! ГОЛЯМ КУРАЖЛИЯ Е ТОЗИ СЪРБИН, КОЙТО Е НАПИСАЛ ТАЗИ СТАТИЯ И МУ ПРАВИ ЧЕСТ! СЕГА ПО-ВАЖНО Е НИЕ ДА СМЕ ИСТОРИЧЕСКИ ГРАМОТНИ И ДА НЕ ПОЗВОЛЯВАМЕ НАШИТЕ ДЕЦА ДА ИЗПАДАТ В ТАКИВА СИТУАЦИИ!

106

ариец

преди 13 години

до103 Няма как да има артефакт от славянско селище ,защото те са живеели в землянки и сламени колиби , които впрочем могат да се видят и до днес навсякъде из Русия. Славяните са били подложени на гонения от българите с изключение на няколко рода /племена оставени на служба да охраняват проходите. Все пак остава загадка как лексиката в българския език е доминирана от славянски думи , при очевидно бъргарска граматика ?ДНК генетичното изследване отскоро показа около 10-12% славянска кръв сега тук.

105

Анонимен

преди 13 години

За тази статия на сърбина казвам ГОСПОДИНЕ ПЕТКОВИЧУ ХВАЛА ВАМ!!!ако повечето сърби и сръбски историци бяха като вас м/у нашите два народа не би имало никакви проблеми,само казването на истината ще превърне Югоизточна Европа в нормално място за живот,без дразги и злоба!Радвам се,надявам се,да учат сръбските деца макар и две странички да са ,но истинска българска история.Съзнавам кашата,която забъркаха гръцките и сръбски шовинисти със"славомакедонците"и "южните сърби",сега гърците и сърбите....

104

някой

преди 13 години

До: me2 (номер 104)Мисля, че в случая това не е толкова важно - колко процента е сърбин и колко процента - хърватин. Навремето езикът се казваше сърбохърватски език и си беше един и същи. След войните и разпада на Югославия го разделиха на сръбски език и хърватски език и започнаха нарочно да измислят нови думи - за да звучат двата "езика" по-различно. Това съм го чувал от сърби, не е мое мнение. Много повече прилики имат сръбския и хърватския от българския и македонския например.

103

me2

преди 13 години

Никола Тесла е наполовина хърватин,наполовина сърбин!

102

Поклон към Sparoto

преди 13 години

Дали трябва да се гордеем от този материал на г-н Петкович ? По скоро това трябва да е сигнална лампа за всички наши историци , че времето за истините за нашата история е настъпило. Орбини , Шафарик и неговият племенник Иречек заедно с Златарски ще бъдат съдени от бъдещите поколения за вековните заблуди наложени на нашият СЛАВЕН БЪЛГАРСИ НАРОД под диктовката на руския панславизъм. Имали един единсвен артефакт от "славянско" селище на Балканите. Не съществува племе с име "славяни"

101

Анонимен

преди 13 години

Моля авторът на статията да цитира точно броя на вестника и датата, за да се убедиме лично в написаното! Благодаря!

100

Анонимен

преди 13 години

Докато ислямския свят се обединява (Турция е отворила границите си подобно на ЕС) ние се дракаме за глупости. Сърбите са ни най-близки по език и манталитет все пак.

99

ариец

преди 13 години

Откриха топлата вода , но като начало добре. Поне резнаха клона на македонистите от БЮРМ !

98

КНК

преди 13 години

ЮНАЦИ И-И-И-И,НЕ СЕ ВРЪЗВАЙТЕ НА СРЪБСКИТЕ НОМЕРА.ТОВА ДЕТО ГО Е ПИСАЛ ТОЗИ СЪРБИН СЕ ЗНАЕ ОТ 1000 ГОДИНИ,КАКТО В СЪРБИЯ ТАКА И В ОСТАНАЛИЯ СВЯТ.КАКТО ТЕ СА СЕ ОТРЕКЛИ ОТ РОДНИНСТВОТО СИ С БЪЛГАРСКИЯ НАРОД, ТАКА ДЕЙСТВАТ И БЪЛГАРИТЕ ОТ МАКЕДОНИЯ ДА СЕ ОТКАЖАТ ОТ РОДА СИ.С ТЕРОР,УБИЙСТВА И ЗАПЛАХИ,КОИТО НЕ СА СПРЕЛИ И ДО ДНЕС.ТЕЗИ ПИСАНИЯ СА С ЦЕЛ ДА СЕ РАЗЧУВСТВАМЕ И ДА "ОМЕКНЕМ" ТА ДА ДАДЕМ БЕЗ МНОГО ПРЕТЕНЦИИ СЪГЛАСИЕ ЗА ЧЛЕНСТВОТО ИМ В ЕС.ВЯРНАТА ИСТОРИЯ НИКОГА НЯМА ДА СТАНЕ ЧАСТ ОТ СЪРБИЯ.

97

xph

преди 13 години

до 77: Когато пишеш тези глупости е хубаво да се запознаеш наистина с историята, да прочетеш за Димитър Пешев, кой е, от къде е... И да разбереш че България не е пратила нито един ерейн в Германия... нещо, за което онази така наречена и измислена държавица Израел, трябва да ни е благодарна и кракат да ни целува, за това че е имало, и надявам се има такива българи като Пешев

96

FU

преди 13 години

В цял свят царува закона на джунглата.Всичко се случва в името на ПАРИТЕ.Никой не позволява на малките държавици да дишат свободно.

95

Един Българин

преди 13 години

Къде са "македонските учени" сега? :) Това е поредното доказателство, че ние (поне на балканите) учим история най-близка до истинската. Без кой знае какво националистическо искривяване. Това от една страна е добре, от друга не ни възпитава достатъчно да се поддържаваме и гордеем с произхода и рода си. Г-н Игнатов, хубаво е да помислите над този факт, защото само един надпис "Съединенето прави силата" не е достатъчен за съединение. Трябва последователна политика от всички правителства.