1255

ариец

преди 13 години

Абе няма вече читави *** та да вземат да го нарежат на скраб и право в Надин. Егати ГРОБИЩЕТО в центъра на София .

1254

Анонимен

преди 13 години

винаги е за предпочитане България да бъде с Берлин, отколкото с Масква

1253

Борис

преди 13 години

И последно, че утре съм на бачкане, в Хелзинки (дано знаете какво е това) има също паметник на СЪВЕТСКАТА, а не на руската, армия. В тази държава комунисти не е имало! И какво, може би половината ползвате нокия, от която сте доволни, без ни най-малко качествата на телефона да са увредени от този паметник... То и затова така се начира- за памет (не за рам) и затова се прави от камък, за да го видят много поколения, па времето да си каже думата, а не некви си неуки ***. Фините са разумни.

1252

Анонимен

преди 13 години

Нема нужда да се хабиш, ще те изнесеме с ботушите напред...

1251

намръщен

преди 13 години

Защото България им беше обявила война през декември 1941. Добре, че са сезабавили с година-две

1250

Шоп

преди 13 години

Не руски, а съветски. Руския си стои и никой не рита срещу него. :))) Мисля, че вие сте ненормалник, господине. Пачему так ревете?

1249

до 1483

преди 13 години

дори и да приемем тезата за "освобождението", онези, които са заслужили за него имат паметник, скормен и достоен, казва се "руски паметник" и е на площад "руски паметник". на император николай също е оказана подобаваща чест (на паметника по времето на комунизма пишеше "на братята освободители", не "царю освободителю") срещу тези паметници никой не протестира. бетоненият х.й на съветската армия под въпрос няма нищо общо с руско-турската война, а е символ на комунизма и трябва да бъде разрушен!!!

1248

ариец

преди 13 години

Двореца в центъра (бившия конак) никога не е бил собственост на монарсите ,а на държавата. Обаче във Враня(лична собственост на кобургите) лицето ГОШО ТАРАБАТА (георги димитров) си пиеше мастиката, след него и В.Коларов и В.Червенков и прочее селения!

1247

Шоп

преди 13 години

Символ на робство. И за какво ми е такъв символ? Като искат толкова да им седи паметника, да излезат с некви пари. А не "освободители", "антифашисти"... Баси *** манталитет... Искам, ама безплатно. Сложи 250 млн. зелено на година и да седи. Така по-бива. Паметника е строен с български средства.

1246

Анонимен

преди 13 години

Този паметник е символ на лакейничеството на българските управляващи към една чужда държава. Червената армия не е водила битки на територията на България, както в Берлин или Виена (понеже и там има техни паметници), паметникът е построен през 50-те от българските комунисти (не от руснаците, както във Виена и Берлин през 45-та), така че си е наша, българска работа дали да го бутаме или не. Русия няма думата да се меси, нито платените й агенти в България, начело с Гоце или сънародника им СерГей

1245

Анонимен

преди 13 години

Аве ейййййй НЕНОРМАЛНИКООООО !! Какви поробители бе уроде...Кой освободи България от РОБСТВО бе??? Ти или си тучин или си мноооого ама мноого *** и необразован безродник *** деградацията, чак пък толкова да са ви промили мозъците, че вместо да се сещате за турските поробители ревете за един Руски паметник. Ненормалници.

1244

Войника от паметника

преди 13 години

Ако си мислите, че и на мен ми е много приятно тук горе. Пък и ръката ми изтръпна толкова години нагоре. Да взема да слезна малко да се разходя, с новите ми ботуши:))))))))

1243

Борис

преди 13 години

Не приказвай глупости! Или не можеш... В центъра на София има Национална художествена галерия, в която предполагам си ходил, но не знаеш историята на сградата. Банска Бистрица е била почивна база на съюза на българските артисти - ония чиито филми се гледаха и т.н.....

1242

Анонимен

преди 13 години

до 1454Съвсем малка справка: Комунистите събориха войнишките паметници на геройски загиналите български войни за спасяването на отечеството България,заличиха честването деня на българските народни будители, отменят националния празник 3-ти Март и слагат техния 9-ти Септември; забраняват Рождество Христово и Възкресение Христово; забраняват Деня на храброста и празник на Българската армия...и т. н. А ни налагат паметник не на Руския войн, а на Съветския войн-поробител. Осъзнайте се ооо неразумни

1241

ариец

преди 13 години

Ами не ги събориха дворците ,защото си събуха цървулите и влезаха и заживяха вътре ТЕ (комунистите)!

1240

Анонимен

преди 13 години

Символа, това е общото. Той го е казал, ама не всички го разбират.

1239

Т-95

преди 13 години

хахаха:)))))) това да не е от някоя серия на Капитан Планета:))))))

1238

Бг

преди 13 години

Наблюдател 1469, от всичко това можеш ли да си направиш верния извод? България не отрича, че е съюзник на Германия и в двете световни войни. И НЕ СЕ СРАМУВА ОТ ТОВА! Запишете си го на дебелите червени продажни безродни кратуни!

1237

Шоп

преди 13 години

Защо пък да събарят дворците? Какво общо има между дворец, построен от народа за монарха и паметник на поробителите, построен от местния им слугинаж?

1236

ариец

преди 13 години

А къде е сега Югославия , всезнайко ? И не заблуждавай за тези 11хил. ,а не 12500 от териториите под германска юрисдикция , България няма грам вина за това !