223

Анонимен

преди 13 години

Вината е явна повече от явна Навъдихасе лекари които ни гледат като банкомати а нестават за нищо Но между тях останаха и много добри наистина добри ЛЕКАРИ

222

??

преди 13 години

ако експертизата покаже, че е живяло и умряло от студ, вашите "доказателства" къде отиват - съдът кредитира едни и отхвърля като неистинни други

221

katla

преди 13 години

в крайна сметка не разбирам - бебето е било живо около ден, омотано в парцали и тям подобни, и ако ще и половин кило да е тежало факта е че е дишало - за какво повече да говорим... Живо същество, при това човешко е оставено да мре все едно е псе - за псетата ревете повече в тия форуми отколкото за това дете. И после *** обяснявай че тия гадове не били убийци. Бива, бива ама всичко вече прелива чашата - вие морал нямате драги, язък ви за хипократовата клетва

220

private

преди 13 години

Гледай ти! Лекари негодуват срещу проблемите в здравеопзвнт.- цъък, компроматче - били убийици, изверги, сатрапи... Зъболекарите въстават срещу здравната каса- цъъък - компроматченценце- зъболекарка сложила пломба... дистанционно, а бтв-то отделя близо 15-16 часа за сърцераздирателната история. Браво на PR-ите!

219

Именно

преди 13 години

точно защото не са влиятелни и точно защото хората ги слагат с "кюпа" с останалите, всички кадърни лекари,които познавам вече работят в други държави. Никак не е "логично" да останеш да работиш за 600 лв. под обществено мнение, което те нарича "подкупен" и "некадърен". Логинчо е да вземеш семейството си и да оставиш на тези, които говорят под общ знаменател да ги лекува невежеството им.

218

clearly

преди 13 години

От интревюто на д-р Кожухаров .Същият се съмнява: СРС-тата са допълнени- Даже в един момент се чува реплика "дали да му дадем да яде или да пие". - Такова нещо не съм казвал, много добре помня думите си. Вече се съмнявам да не би нещо да има вмъкнато. Заклевам се, че да се храни или да му се дава вода, не съм казвал. Как ще го кажа, като то няма сукателен рефлекс. Никой не е споменавал подобно нещо. Искам да чуя гласовете, а не да ми четат разпечатки от СРС-та.

217

история?

преди 13 години

Нека всеки има мнение, но това първо е факт, който явно е истина, или е неморалност от лекарска етична точка, или и престъпно убийство. Вие какво предлагате, министърат да излезе и да каже, че прави са лекарите. Явно всяка професия си има и ***, а тази смърди най-много, когато е от Оряховско в случая. А всяка власт ще се хвали с постиженията си и дано има такива. Нали сме българи, това е успех на всички. То и едни доктори търгуваха очни роговици за братска нам страна.

216

clearly

преди 13 години

цитат:Умишлено са умъртвили бебе, без да му дадат никакъв шанс".....по този казус трябва да се произнесат независими медицински специалисти. Недоносено в петия месец е едно, недоносено в седмия или деветия е друго. Всеки може да провери какви органи има или няма един плод на 5 и на 7 месеца....Цецко имотният, да не се изказва предварително. Или станахме като героя от едни романи-пародия на фентъзи: Светъ на диска, командир Ваймс: Всеки е виновен до доказване на противното.

215

Става страшно...

преди 13 години

Важното е,че по форумите(представящи "народното мнение") все по-често преобладават генерализираните мнения-"лекарите са покупни и некадърни",а тази генерализация ще доведе само до едно-дори и кадърните и качествени лекари ще изчезнат от държава,която ги третира така.И повярвайте в БГ има много повече мед.работници,които опъват,траят и помага, от онези,които вие плюете.Страшно става,защото те тихо-тихо се преорентират някъде,където ще са оценени.Единствените,които ще страдат са пациентите...

214

Трезвен електорат

преди 13 години

ПРОЧЕТЕТЕ ПОСТ 227 и после са запитайте на кого е нужна тази шумотевица? Доказателственият материал така и така е налице, лекарите ще бъдат оправдани. За някого обаче е много важно сега да се вдига шум, та вниманието на хората да се отвлича от други неща.

213

Става страшно

преди 13 години

Независимо от причините,хората трябва да разберат,че се води "тенденционно" очерняща кампания с/у работещите в Бг здравеопазване.Причините не са важни,важни са резултатите.Не е редно да се правят генерализирани заключения на базата на представяните от пресата единични случаи,където лекарите и сестрите за "злото".Навсякъде има "плява" и по тази логика би трябвало да се пратя в затвора всички продавачи в магазини,защото не дават касови бележки,или всички фаянсаджии,защото крият доходи...

212

Анонимен

преди 13 години

Е щом народа ще го сравняваме с агне... щом мислите за нормално по улиците да ходят и да се клатушкат недоносени същества "защото трябва да им дадем шанс" няма да се оправи тая държава

211

пациент

преди 13 години

това не са лекари,това са ***,които си играят с живота на човешко същество,вникнете само в изразите които употребяват,те така си говорили,но така говорят само ниско образовани,неквалифицирани хора,заслужават да си излежат за всички злини ,които са причинили,като ,вземането на пари на ръка,за безхаберието ,за равнодушието към пациентите и т.н.

210

Случаен

преди 13 години

Да беше станал доктор, щеше да ги получаваш тези 1500 на месец.

209

Анонимен

преди 13 години

На ехографска снимка не може да се установи това, може да се разбере на ехографски запис, а също и на токография. Нека съдебните медици се произнесат по случая, ясно ще си проличи живяло ли е това дете или не на аутопсията.

208

Анонимен

преди 13 години

Само не ми е ясно защо тези които са имали достъп до СРСтата не са реагирали навреме и да се опитат да спасят детето (пак дори и да е било хипотетично невъзможно). Не ми е точно ясно какъв е реда при тези СРСта - машина ли записва, има ли оператори и т.н. ама нали ролята им е уж за превенция на престъпленията. Интересно ми е защо никоя медия не говори за това?

207

скъпи лекари

преди 13 години

знаете ли скъпи лекари, през зимата ни се роди едно недоносено агънце. Въобще не помръдваше. Забърсах го, внесох го на топло, разтривах го да му тръгне кръвобръщението. Копитцата му бяха като желе, втвърдиха се едва след 10 дни. Доих го с биберон. Агнето постепенно се съвзе. После не ходеше толкова при майка си, колкото след мене. Спасих го. То и сега като ходи се клатушка странно, но е живо и добро агне, по-различно от другите. Душичка. Как можете да оправдавате това зверство

206

clearly

преди 13 години

История изглежда съмнително удобна за пренасочване на вниманието от неприятностите, които управляващите си имат покрай фалшивата диплома на Калина Илиева и действията й във фонд "Земеделие", депутатите, полакомили се за безплатни телефони, скандалите около филма на Мишел Бонев и липсата на пари за коледни пенсии и 13 заплата на повечето чиновници.. Целта е постигната - общественият гняв е пренасочен. От полицията към лекарите, форумите са пълни с призиви "Смърт за детеубийците!". Общественото внимание за пореден път е отплесна-то - след Филчев и Петков дойде ред на лекарите. После ще е някой друг. Щото много калинки налазиха ореола на ГЕРБ.

205

clearly

преди 13 години

Горнооряховските медици, заподозрени в умишленото умъртвяване на бебето на 17-годишната Боряна, са предоставили снимка от видеозон, показваща, че плодът няма сърдечна дейност още преди преждевременното раждане. Фотосът е предаден на разследващите органи.Тепърва ще се прави анализ, който да установи дали доказателството не е манипулирано. Сред иззетата документация по скандалния случай пък фигурирало заключение на д-р Стефан Лазаров, гласящо: "Плодът е мъртъв и трябва да бъде изваден, за да се спаси животът на родилката".

204

Анонимен

преди 13 години

Първото сересе е 29.11.2010г. - 14,44 часа - тогава бебето е все още живо!В сересето от 29.11.2010г. - 16,10 часа се съобщава че е починало!Как можеш два часа да слушаш, без да предприемеш действия за спасяването?