59

paco

преди 14 години

БРАВО , БРАВО , БРАВО на Саркози! Това е държавник на място! Изгони *** , забрани бурките следва нещо друго със сигурност.Там е Европа , тук сме Азия.

58

Анонимен

преди 14 години

Сега като свалят бурките и като опънат минижупите...Вай....

57

Анонимен

преди 14 години

Сблъсака на културите е неизбежен. Преди е било много по просто - спора се е решавал на бойното поле, а победителя е вземал всичко. Днес си играем на толерантност и хуманност в които все по-малко хора вярват, без да си даваме сметка, че така просто се нагнетява напрежение което в един момент ще ескалира, а последствията ще бъдат много тежки и за двете страни.

56

Франц

преди 14 години

Г-н Форест, какво значи "ислямизация"? Какво е това чудо, с което толкова пламенно плашите гаргите от години?! И кое е противоположното на това?! Може би "християнизация"?! Как си представяте, аз като християнин, да се обърна към исляма, т.е. да се ислямизирам, от това че някоя си ходи с бурка? Или пък дали, това че ще и забраним бурката, автоматически ще я християнизира?! Пълни глупости са това! Хората носят вярата в себе си, независимо от всякакви подобни напъни и *** забрани! Това че, изповядващите исляма стават все повече в Европа въобще не зависи от забраната за носене на бурки или други подобни безумия! Та са си мюсюлмани, идват тук, заселват се, и никакви забрани няма да ги накарат да променят вярата си! Поне по голямата част от тях! А всички тези забрани, за които става дума, ние християните приемаме на срещу тях, ами заради самите нас! Защото ние самите не сме УБЕДЕНИ В СИЛАТА НА НАШАТА СОБСТВЕНА ВЯРА И СЕ НАПЪВАМЕ ДА СИ Я САМОДОКАЗВАМЕ, КАТО ПОТЪПКВАМЕ ДРУГАТА! Това е жалката истина! Само че, ние християните, по този начин доказваме САМО СВОЕТО НЕВЕРИЕ! Защото нищо Християнско няма в налагането на една такава забрана! И нашият Господ, вероятно се черви от срам на небето, като гледа какви простотии се правят в Негово име....

55

Анонимен

преди 14 години

Бурките в Буркина Фасо.

54

Анонимен

преди 14 години

Изтъкнатият български историк Страшимир Димитров: "Скъпи мои земляци...Аз последователно съм изтъквал, че не можем да смятаме тюркоезичното българско население за анадолски пришълци, за чуждо тяло у нас. В своята маса те са коренно българско население. Обяснявал съм, че българската народност още през средновековието се състои от два етнически компонента. Първият е на хуноезичните/тюркоезични/ българи /или прабългари, както обикновено ги наричаме/, които дават името на държавата ни и на народността ни. В тази народност се вливат през ХI-ХIV в. и установили се у нас части от племената на узи, печенеги и кумани, чиито езици са много близки до езика на българите, което улеснило бързото им побългаряване и включване в състава на българската народност.Обяснявал съм,че тези българи никога не са били изцяло славянизирани, а си остават през цялото средновековие съществена хуноезична /тюркоизечна/ съставка на българската народност. Поради това всеки знае,че днешните Делиормански турци са потомците на прабългарите...Османското нашествие заварва българската народност не само като славяноезична, но и със значителна хуноезична /тюркоезична/ част, обитаваща предимно източните предели на българската етническа територия.Именно,тези тюркоезични основатели на България са днешните български турци." /Димитров, Стр., Тюркоезичието, стереотипите на мислене и националното помирение, Раб. дело, бр. 7 от 01. 08. 1990 г./.М. Дринов писа по повод тюркобългарите: "Ние приемаме Шафариковото мнение, че /българите/ са от тюркско потекло. При това ние бързаме да забележим, че нас твърде малко ни занимава потеклото на тези българи, защото този си няма мястото в историята на нашия народ, който не е техен потомък и няма нищо общо с тях, освен името, което случайно прие от тях." /М. Дринов, Съчинения, т. I, 1909,

53

Анонимен

преди 14 години

А в арабския свят можеш ли да целунеш жена си на обществено място??

52

До 36

преди 14 години

Ролята на нашите предци в спирането на ислямизацията на Европа е безспорна. Макар че през 718г. ние българите не сме били христяни, сме нанесли едно от най-съкрушителните поражения на арабите - поражение което ги е държало настрана от Балканите близо 7 века. Битката при Поатие е точно 14 години след това, при нов опит на арабите да навлязат дълбоко в Европа.

51

С

преди 14 години

БРАВО ЕВАЛА ПРИЛЕПИТЕ В ПУСТИНЯТА КАТО ИСКАТ ДА ЖИВЕЯТ В ЕВРОПА ЩЕ СЕ ОБЛИЧАТ КАТО НОРМАЛНИ ХОРА

50

Форест

преди 14 години

Г-н Франц, ами според вас излиза, че трябва да търпим всички простотии на исляма в името на толерантността с тайната надежда, че в отговор няма да има атентати. Това е много позорно мислене, което ще доведе Европа до пълна ислямизация. Щом действат срещу теб с агресия независимо каква, ти си длъжен да предприемеш адекватни действия иначе загиваш това е правилната политика.

49

Деко

преди 14 години

Целия проблем идва от агресивната същност на исляма.Значи...като си в в мюсюлманска страна, те ти казват : тук важат нашите закони ! Ти казваш ок.Проблема е, че като дойдат в християнска и светска държава...искат пак да важат техните закони. Е, това целия проблем. И като им откажеш, почват да се оплакват, че им нарушаваш правата.Мюсюлманите искат толерантност, обаче тази толерантност, да важи само за нас, а за тях не.

48

гого

преди 14 години

тоя ислям страшно дърпа света назад, и се роят със страшна сила :( Пакистан, Иран, в Индия страшно много, всеки ден нова и нова ***

47

Oбективен

преди 14 години

браво на французите, единственият народ в Европа, който без лицемерие си отстоява позициите.Първо с презрените ***, които правиха страшни мизерии, сега и с ислямизирането на континента.Всички трябва да се поучат от решителните им действия

46

Анонимен

преди 14 години

Супер! Един път някой да им са опъне на тия! Не стига, че те са дошли в Европа, т.е. са гости, ами се опитват да налагат на хората обствените си извратени представи, че жената е стока! То е все едно, аз да ида в Саудитска Арабия, примерно и най-демонстративно да се разхождам с мини пола и изрязано потниче? Какво ще ми се случи, а? Е, след като аз спазвам правилата там, защо те да не спазват правилата тук? А и знае ли човек, кой е под бурката, дали е ханъма или терорист!

45

Анонимен

преди 14 години

И така да е това не променя нищо, а и е лесно да погледнеш в гугала, аз ти говоря по спомени от училище. Не ми се рови в гугала за такива неща.

44

Анонимен

преди 14 години

Жената е добре да е открита, за да покаже своите достойства, а не да изглежда като призрак на улицата. Светът е по-красив когато се гледа с открити очи.

43

Цеца

преди 14 години

Срещу всяка бурка - хурка.

42

Франц

преди 14 години

Всички фанатици, мюсюлмански и християнски са едвакво ***! Жлако е, че сенатът на една уж демократична държава като Франция, клекна пред *** аргументи на християнските фундаменталисти! Но, както става дума и в самата статия, те ще си понесат последствията! Няма начин и другите фанатици да не направят някаква простотия в отговор! Сами се вкараха в безкрайната спирала на насилието! Да се оправят! Няма да ги мисля! Надявам се, поне нашите *** политици не решат да ги последват!

41

Анонимен

преди 14 години

ZATOVA FRANCIA SI E EVROPEISKA DARJAVA ! KOITO ISKA DA E V EVROPA , SPAZVA ZAKONITE , INA4E , NOVI ZAKONI I EKSTRADIRANE !

40

кирил и методий

преди 14 години

Абе поне днес - на първия учебен ден - пишете на КИРИЛИЦА !!!