49

0

преди 13 години

Има ли нещо в тази държава. което преди да се пусне на пазар да се провери от какво е направено - вредно ли е за хората или не/ за какво са тези институти и т.н. като от всякъде ни пробутват ментета -било то храна - дрехи или обувки.Няма гаранция. че по скъпото е по -добро . защото една и съща стока можеш да я намериш на различни цени с еднакво качество.

48

Анонимен

преди 13 години

Абе, ти да не произвеждаш лютеницата "Идеал"? Ако е така, вярвам ти. За други марки бих поспорил. Аз се занимавам с лютеница от 1996 година.

47

Горби

преди 13 години

За лютениците и сходни продукти , не зная , но пюретата от тиква са основна съставка на всички т.нар. "натурални" сокове (без ябълковия).Освен пюре от тиква (предполагам, че технолозите използват и други още по-евтини суровини), в соковете се съдържа пектин за стабилизиране и оцветители, есенции и до десетина процента пюрета от съответния плод.Естествено и вода на корем :)

46

Анонимен

преди 13 години

Тия работи дето си ги написал ги знаят и работниците ми.

45

дада

преди 13 години

44

селянин

преди 13 години

до 41пълни глупости си писал това е рецепта за 100% химия!15 кг домати, тип Рома (по-месести са и са по-продуктивни)10 кг червени чушки (може и със зелени, но червените са по-сладки. Ако правите лютеницата със зелени чушки, ще трябва да добавите повече захар)5 кг патладжан1 л олио1 кафена чашка сол2 кафени чашки захараз така си я правя!!!!

43

Анонимен

преди 13 години

Е, и? Ако ти произвеждаш лютеница с 90% нишесте, може.

42

Пич

преди 13 години

Е че тиквата и морковите да не са евтини ?!

41

до 36

преди 13 години

Как да няма бе специалист? Ти ли ще ми кажеш как се прави лютеница или кетчуп? Ето сега ще ти кажа какво съдържа лютеницата 90% основно:Нишестетата са едни от най-използваните вещества в тази група. Те заемат номерата от Е1400 до Е1451. Едно от най-често срещаните е модифицираното нишесте (Е1401). То не бива да се бърка с генно модифицираното нишесте, при което се прави генетическа промяна в ДНК структурата на самото растение, от което се извлича нишестето. Модифицираното нишесте е обикновено нишесте, обработено с различни вещества. То се използва като втвърдител, стабилизатор или емулгатор. Най-често нишестето се модифицира, за да се повиши неговата устойчивост към висока температура, киселинност и замразяване, да се промени текстурата му, да може да се разтваря в студена вода

40

Анонимен

преди 13 години

А да не говорим,че в домашната лютеница има и ***. Даже не се споменава за него в купешките.

39

гуньо

преди 13 години

По ТД лютеницата трябва да се произвежда от пиперково и доматено пюре. През последните години цената на пипера рязко скочи и повечето производители го заместват с пюре от моркови и нишесте. Вариант е пюре от ябълки или тиква, но в този случай се налага и използването на оцветител. Бих успокоил всички, че продуктът е абсолютно безвреден, но и в никакъв случай не е лютеница. Аз лично купувам домати и чушки и ги давам на майка ми за да ми напълни 20тина буркана :))

38

Анонимен

преди 13 години

Сума ти земя пустее из БългарияПредлагам на силнопритеснените да се заселят там и да започнат да произвеждат. Ще сте сигурни какво ядете. С мрънкяне и клечане пред компютрите тия проблеми не се решават, но щом ви влече-мрънкяйте си

37

Анонимен

преди 13 години

абе то всичките храни ***,пък те ще ни карат здравословно да се храним айсектир

36

Анонимен

преди 13 години

Алооо, не лъжи хората. Няма нишесте с подобрител, използва се модифицирано картофено нишесте. Слага се 2%.

35

?!?

преди 13 години

Абе моркови и тикви да бяха, пак е зеленчук, ама както е отбелязал номер 30 тези неща са лукс...Нека да си помислим, колко често хапваме бял хляб с кебапче и кетчуп отгоре и веднага става ясно, че си просим белята всеки ден.

34

Анонимен

преди 13 години

Дали има зеленчуци в една лютеница може да се разбере много лесно! Вземете една лъжица и я оставяте 24 часа на топъл въздух! Ако вкуса и не се промени към кисел вътре няма никакъв зеленчук! А има нишесете и химия! Което са всички лютеници произведени в България! Ако искате проверете!

33

до 27

преди 13 години

Хапвал съм едро мляна на Дерони. Пълен ***.

32

.

преди 13 години

az si zimvah i to na olineza koeto e zapazena marka i si ima6e vkus na morkovi i piure ni6to ob6to nqma s liutenica

31

Ameenhotep

преди 13 години

Тя и държавата ни е менте.

30

Производител

преди 13 години

Нещо е объркано и не е вярно. Лютеницата и кетчупа в България от 20 години насам се правят от: нишесте с подобрител, рапично или слънчогледово олио, захар, сол, стабилизатор, консервант, оцветител и аромати. Чушки, моркови, тикви, домати не са се слагали никога. Даже има по борсите и семки от чушки се слагат за да изглежда по-истнинска, но това е рядко за по-скъпите продукти.