1419

SAPATA

преди 14 години

за 1522 Глупаво похарчени пари. Да си бяха оправили стандарта, инфраструктурата.. Военни...За какво им е?

1418

SAPATA

преди 14 години

пак за 1521 *** 2 1936 г. до края му през 1941 г. са произведени 6831 самолета от различни модификацииЩука Луфтвафе разполага с около 300 пикиращи бомбардировача Ju 87 юни 1941г 5 700 броя машини.1933 -1944 са произведени общоНакаджима B5N Произведени бройки прибл. 1 150

1417

SAPATA

преди 14 години

за 1520 Хайде, да ти кажа общото между трите самолета.И трите са щурмови бомбардировачи. И трита са проектирани в началото на 30-те години.И трите са плод на дългосрочна агресивна стратегия.И трите са били ненужни при отбранителни военни действия.

1416

SAPATA

преди 14 години

за 1519 Всъщност любимата песен на Сталин е била друга.

1415

Икономист

преди 14 години

До сега гледах за подготовката на парада в Москва.От сега педвкусвам кефа от представлението на стойност45 милиона долара.Обама, Браун и Саркози щели да го пропуснат, защото ако присъствували през цялото време трябвало да пият тинктура от мента, глог и валериан.Водка не било прилично.Помислете само за мащаба .За един час над 120 самолета и вертолети т. е. 40 ПЪТИ повече от нашите 3 бр. алигатори , пардон кугари.Зле съм с фауната.

1414

ALLIGATOR

преди 14 години

казахте Любе ,и реших да ви поздравя с една тяхна песен - Любе - Давай За Спецназ, Сапа можеш ли да ми отговориш защо точно с нея и ALLIGATOR какво точна означава или има нещо друго , близко до него ии може би не ....... много труден въпрос защото е свързан с руснаци и не само :)))))

1413

ALLIGATOR

преди 14 години

от военна гледна/надявам се правиш разлика/ точка това е единственото нещо , наименованието , но според мене за японеца не е точно така но го приемам ,а за изпитване и дума не може да става , що се отнася до годините - добре са , съжалявам но не мога да отговоря на някой въпроси от съображения за сигурност

1412

Икономист

преди 14 години

Е, дойдохме си на думата.Виждаш ли "присмехулник", какъв сталинист по майчина линия е SAPATA. "Сулико е била любимата песньовка на Сталин.а ти не ме плаши SAPATA, всички обичаме "Валкириите", особенно встъпителните части.Твоя човек не е разбрал посланията нито на героичните"Зигфрид" и "Гибелта на боговете", нито емоционалните"Танхойзер","Тристан и Изолда" и "Лоенгриин".Той горкия просто е обичал шума с исторически /арийски/ привкус.

1411

SAPATA

преди 14 години

за 1517 От Любе 10 парчета. Висоцки..аман....Имам го целия.Окуджава, разбира се. Розенбаум...извадково. Малко Голубые береты ще ми дойдат добре. Пугачова..Абе..има си хубави неща.Не прекалявай, че ще ти отмъстя с Пръстенът на нибелунгите!На моя човек, любимият композитор.Мам и баба са ми разказвали, че по ония времена са слушали по 100 пъти на ден "Сулико".

1410

Икономист

преди 14 години

SAPATA ,паднеш ли ми - четири часа "Любе", четири часа Висоцки, два часа Окуджава, два часа Розенбаум, два часа "блатные", два часа разбор. и осем часа сън, все пак не съм изверг от Лубянка.Но музиката през цялото време ще слушаш с насочена в очите лампа и припевите /където има/ ще повтаряш.Така се става човек.

1409

SAPATA

преди 14 години

за ген. Атанасов. Пловдивския.Много свестен дядко. Много си се тачим с него и все ми праща поздрави.Както и аз.

1408

SAPATA

преди 14 години

за 1513 Ама това магаре слуша главно руска музика, бе! Ужас! Аз съм ..малко нещо меломан. Абе, музиколюбител.Не подскачам от алергичен шок, ако чуя руско. Но чак пък всичко. Руската класика... А си издумал нещо против Чайковски / инструменталните му произведения/ще се сдърпаме. Но ще те моря с Хованщина.:-)))

1407

Икономист

преди 14 години

Някой току що обиди SAPATA на йезуйт и софист.:-))))).Не бе забравих да си напиша ника!

1406

присмехулник

преди 14 години

за ген Атанасов ли става въпрос. Какво имаш против една част от руската музика. Не обичам американските правителствау но слушам с удоволствие, Синатра, Пресли, черна музика. Дори и Мадона ме кефи понякога.

1405

Анонимен

преди 14 години

SAPATA,ти си йезуит, провокатор и софист.Разкара ме до библиотеката.Това за което говориш е заводско, инжинерно обозначение.Все едно да кажеш ксерокс "Канон".А знаеш ли от къде произлиза "бракма"? От индийските коли модел "БРАХМА":-))))). За осъществен и не осъществен руснак си има термин "обрусевшые".Добе е, че познаваш руската и съветска музика и можеш да даваш за нея "факти и примери"

1404

SAPATA

преди 14 години

за 1510 Кажи му, че познавам фамилията Атанасови. Летците. Т.е. двамата най-малки братя.А със синът на най-малкия сме приятели от 18 год. И той като вас. Неосъществен руснак и червенушко. Той ми надува главата с руска музика. Аз му го връщам с факти и примери.Абе, циркове.

1403

присмехулник

преди 14 години

Тя преди малко ми писа в АБВ то, че имала предвид не нашето семейство/ще ни пожали:)/ понеже сме нямали нищо общо с "***" Интересно какво разбира под ***/няма червен бунт в който да не сме участвали/ Не знам много и се събра. Нямам нищо против да спори, да бъде от когото си ще, но "***" направо е направил от подържниците си секта. Вероятно с баща ми ще си допаднете. По цял ден бучи разни знаменца и разиграва битки още от персите...Освен *** и сопанка има и две академии...

1402

Икономист

преди 14 години

Помня! но има виц: Мацка *** стоп.Спира камион."За къде?" пита шофьора."За Варна", казва мацето.Тръгват.Разговор:"Отдавна не съм возил бременна до Варна".Мацката подскача:"Аз не съм бременна"!"До Варна е още далече"обещава шофьора.Но аз ще изпълня баса с удоволствие, ако загубя.Първо НИКОГА не се отмятам от думите си.Второ ако прогнозата ми не се сбъдне - майната му на самочувствието ми, важното е портмонето да е пълно!

1401

SAPATA

преди 14 години

за 1507 Чертеж "Поликарпов По-2 (1)" Чертеж "Поликарпов По-2 (2)" Чертеж "Поликарпов По-2 (3)" също и У2 И двете наименования се прилагат.

1400

Икономист

преди 14 години

Скузи, SAPATA , но руски или съветски самолет с обозначение ПО -2 няма! Питай бащата на присмехулник.Това, че някои самолети не си прибират колесниците, просто значи,че са вземали ниски пилоти, които не са стигали до *** за прибиране.