95

Калин

преди 14 години

Този социален калъффф Тотю е виновен и бригадирската му шайка, докога ще сме държавата на социалните плащания!

94

Колт - 94

преди 14 години

Политиката може и да не е добра, но това което са направили си е общо-взето кражба и няма как да бъде толерирано. А като не са им стигали парите и без това са дали хлапетата на ясла вместо да висят по кафенетата да бяха отишли да си работят! А и в края на крайщата държавата не е длъжна да се грижи за децата. Това си е доста социалистически подход.

93

Мария

преди 14 години

Виждам, че или нямаш деца, или друг се грижи за тях. Аз имам 2 - едно на 3 и едно на година и 2 месеца. И според теб по цял ден такива като мен си прекарват времето по кафенетата .... Не виждам смисъл да ти изреждам какво означава да се отглеждат деца, но повярвай ми, това НЕ СТАВА в кафенето. Не защитавам тези които лъжат социалните служби, просто казвам, че държавата никаква я няма в грижата за децата. Пробвай да намериш работа, като обясниш, че имаш бебе на ясла ... ще научиш за какво иде реч

92

Таня

преди 14 години

В статията става дума за неправомерно взети от държавата пари. Вие подкрепяте ли това????Аз не! Дали е на дребно или не, дали са имали или не - не е мой, нито на държавата проблем. Това са факти. Защо аз или останалите майки не отидохме да я свършим тази работа?Някой обясни, че тези 240лв са за 8 часа труд, а не за цялостно отглеждане /така, че не сравнявате децата от домовете/ - обезщетение е все пак.

91

Анонимен

преди 14 години

Ако държавата искаше да има някаква подкрепа за майките, можеше да направи така, че да могат да си гледат децата без да се чудят откъде да си докарат някакъв доход, че да има за дрешки, за памперси, за лекарства ... нямам думи за политиката на държавата спрямо майките с бебета и малки деца. Мария, а те какво аджеба правят тези майки, когато децата са на ясли а те не ходят на работа ? В кафенето от кога дават заплата ???? Виждам много примери на такива, хайде моля ви! Тук за друго иде реч.

90

ор

преди 14 години

Таня, Има неравнопоставеност! С много по-малко пари хората трябва да осигурят децата си, а държавата, за същите грижи, дори и домът е изграден от данъкоплатеца, харчи двойно повече! Как пък реши кой е отгледал моите?! Всички деца имат родители, не са извънземни! Трябва да се отстранят причините и условията, създадени от властта, последната да създава скъпи, неефективни институции за изоставени деца.

89

Калин

преди 14 години

Докога разни повлекани ще излизат през ден в болничен и ще ползват отпуски по майчинство, като няма кой да им гледа децата на село!

88

Анонимен

преди 14 години

Да им сеRа на проблемите, тия 2000-3000 лева ли се оказаха най големия проблем на държавата бе ??? Ужас егати престъплението!!! Смешна история братче, цялата държава е смешна. 240 лв на месец после нямало деца ами няма и да има, 240 лв само памперси и пюрета неможеш да си купиш за месеца!

87

Анонимен

преди 14 години

Моят работодател ме взе на работа с две деца на 1,5 години, без един ден трудов стаж и току-що взела диплома за бакалавър. Не, не ми е любовник :) Търпят ме да отсъствам, за прегледи, ваксини, за едномесечен престой в болница с децата поне веднъж годишно. Това е, защото си върша работата добре. Има и добри хора. Има и лоши. Това не ВИ е оправдание да крадете.

86

Мария

преди 14 години

Така си е. Само който не е опирал да търси работа с бебе на ясла не му е ясно за какво става въпрос. Ама те работодателите не са виновни, че си гледат бизнеса и интереса. Ако държавата искаше да има някаква подкрепа за майките, можеше да направи така, че да могат да си гледат децата без да се чудят откъде да си докарат някакъв доход, че да има за дрешки, за памперси, за лекарства ... нямам думи за политиката на държавата спрямо майките с бебета и малки деца.

85

Таня

преди 14 години

Мисля, че при всички деца е така. Това значи ли, че трябва да ни плащат докато детето направи 7 и тръгне на училище? Моето е с астма и боледува доста често. Прави пристъп при контакт с вирус. Тоест всеки месец по 10 дни е у дома. Трябва ли държавата да ми плаща, че намирам начин да го гледам и да ходя на работа? Децата от много време насам са така. Даже и аз съм боледувала много. Ама майка ми е е цапцаросвала пари от държавата заради това.

84

Зло джудже

преди 14 години

Като селските повлекани не могат да си намерят място да се връщат на село.Софийските деца трябва да са с предимство.

83

Анонимен

преди 14 години

Нарушителите са си нарушители, нищо не ги оправдава

82

Дино

преди 14 години

Това е то българинът- крадец по душа, обаче с благородни подбуди, правел го заради децата. И в тройната коалиция правеха същото за да подсигурят отрочетата си. Главата на рибата е вмирисана, защото и тялото смърди, т.е. имаме такива управници, защото сме такъв народ.

81

веселка

преди 14 години

До РодителИскате да ме убедите че Кодека на труда е действуващ ли?Известно ли Ви е че 90% от работодателите намират куп причини да не вземат на работа майки с малки деца?.Или имате в предвид времената от преди !989 година?

80

анонимен

преди 14 години

тук 72 майки; там еди колко си и всичките със семействата си и герб става я бсп; сдс; дсб и др.

79

Мария

преди 14 години

Абе, тука всички ли живеете на друга планета? Ако някой има дете записано на ясла, досега колко пъти му се е налагало да ходи да го води на лекар или на ваксина и т.н. задължителни профилактики (не дай Боже да се разболее). Няма работодател, който да изтърпи да ти се налага постоянно да търчиш до яслата или до доктора и се принуждаваш да напуснеш.

78

сфд

преди 14 години

Тук не става въпрос за това дали имаш деца или затова че се хващаш за пари на майки и т.н. Става въпрос за злоупотреба. Слепи сте ако търсите защита и оправадание на това. На какво ще научат тези майки децата си, на същото ли? Как да крадат и да станат депутати вероятно.

77

анонимен

преди 14 години

май не остана вече кой да гласува за ББ с тези простотии

76

мхм

преди 14 години

Има много хора и с много по-малко карат, защо трябва някои да се правят на тарикати и да крадат и от без това бедната държава? Мога да се обзаложа, че на тези тарикатки половината разходи им са цигари и кафенца.Ето затова няма да има за всички, а иначе се оплакваме.