201

Ванко

преди 14 години

Чадо, чета внимателно.За да ви попълня празнините в историята Северна Корея напада Южна през 1950 г. и от тогава е във война с нея. Пхенян никога не е излизал от войната. Да, тогава американците са се намесили но със санкцията на ООН, както и коалиция от много държави. Всъщност да се замислим, това зле ли е било за Южна Корея или добре? Хм ... мисля че отговорът е еднозначен.

200

Roni

преди 14 години

Народа на Северна Корея иска храна , щото сега пасе трева , а ядрено оръжие иска само дебилния им психясал диктатор

199

897875

преди 14 години

Който чака САЩ да даде нещо на България - ще има още много да чака и накрая ще остане с пръстче в г****.

198

Ian Smith

преди 14 години

Ядрено оръжия в ръцете на откачалкта Ким Чен Ир - и ако тава не е страшно здраве му кажи

197

Владо

преди 14 години

А, бе днес.бг, докога ще държите плевенските фекалии до Васил Левски. Това ми вади очите (Блогове в дясно)

196

Ian Smith

преди 14 години

Ами Турция е съюзник на САЩ от 60 години , а ние от десетина . Да виждаш някаква разлика . Да виждаш разлика в това че Турция беше решаващ съюзник срещу Съветската заплаха част от която бяхме и ние , а ние и досега се лигавим на руснаците . Нека ние станем важни в съюза пък да видим

195

Владо

преди 14 години

До ВанкоТи пък вземи се за твори там, откъдето из пълзя. Какви русофили те гонят.Къде в последните 50 коментара видя някой да защитава някакви режими?

194

897875

преди 14 години

"Американци не искаме , но искаме да сме техни съюзници"=========================================- Съюзници на САЩ можеш да кажеш на държави като Турция например (това не означава че харесвам турците) - които са спонсорирани с милиарди долари от САЩ, докато за такива държави като нас думата е друга и няма нужда да я пиша.

193

Ванко

преди 14 години

Виждам, че русофилите-българофоби са в традиционната си роля на защитници на касапски режими, като онзи дочения от Пхенян. Абе що не си нарамите налъмите и да емигрирате в Северна Корея да ва за творят в един пионерски Гулаг, докати ви дойде акъла в главата.

192

Roni

преди 14 години

Какво общо имат индианците ? Това е отминала епоха . Всички империи са създадени с насилие . Всички . Това няма нищо общо с днешния ден . А за Сърбия какво ... ??

191

Ian Smith

преди 14 години

Американци не искаме , но искаме да сме техни съюзници

190

ALLIGATOR

преди 14 години

нека да си спомним зо 10милиона избити демократично индианци за да имаме и ние демокрация - АМИН , пълно е с *** тука , да ти напомням ли тогава и колко демократично са избити хора в Сърбия , в Ирак , в Корея и Йемен сега или за там не знаеш и не си чувал въобще че американските ти приятели им направиха преди време хубава бомбандировка , да това наще новини няма да ти го кажат

189

Владо

преди 14 години

До 221Абслолютно не трябва да се забравя! Но обърни внимание, че сега се опитват да наложат малко по-цивилизовано такова. Пак има геноцид, но по-прикрит. Нарича се нов световен ред."Този, който е готов да пожертва свободата за сигурност, не заслужава нито свобода нито сигурност".

188

897875

преди 14 години

"С повече късмет можеше и в Горна Баня... "-------------------------------------------------------- Сигурно имаш предвид американската ракета която падна върху покрива на къща в София, но аз ще припомня че американците бомбандираха София през Втората Световна война . Вярно че тогава формално сме се водили техни врагове (защото сме били съюзници на нацистка Германия), но казвам формално - защото нито сме нападали САЩ нито сме ги заплашвали с нещо тогава.

187

Анонимен

преди 14 години

Веднага след това си спомнете за десетки милионите избити от Сталин. Спомнете си за Чернобил и милионите пострадали от комунстическото безхаберие. Спомнете си за 50 години съветско робство над половин Европа!

186

ohrana na parking

преди 14 години

korea ne e afganistan.

185

Владо

преди 14 години

До 897875И то само за да покажат мускули, както отбелязах.Спомнете си снимките на болните от лъчева болест Японски дечица.Или на изгорените с *** Виетнамски, разкъсаните телца на бомбардираните в Ирак, Сърбия. С повече късмет можеше и в Горна Баня...

184

ALLIGATOR

преди 14 години

първо аз не говоря за или против капитализма или комунизма а от военна гледна точка , отговарям на тези които ме пращат там или другаде , хубаво пишете но американските *** тук както винаги не мислят а драскат само , щели по въздуха само да удрят и видите ли края корейчетата ще дигнат белия флаг , много заблудени ,иска ви се но не става

183

Владо

преди 14 години

До 214Щото хамериканците се отказаха и правят всичко в името на един мирен свят.Не съм чул корейците да заплашват някого, че ще го нападат ако не направи това или онова. Ядрената им програма е с отбранителна цел. Пак повтарям, не одобрявам техния режим, просто се опитвам да гледам обективно на нещата.

182

897875

преди 14 години

Както отбеляза някой по долу в коментара си - Северна Корея не е тръгнала да напада никого, докато САЩ през цялата си история са нападали и водели войни срещу най-различни държави - те са и единствената държава употребила ядрено оръжие досега - и то срещу цивилното население на 2 японски града!