41

преди 15 години

Маце, прочети ми мнението 40! Четете бе хора! Образовайте се! Чукнете в гугъла да перинаталните състояния!

40

преди 15 години

Мацка, ти явно си супер невежа. Водещи специалисти ти казват кое е по-добре и за детето и за майката!!! Може да се поинтересуваш от изследванията на великия психиатър Гроф.

39

Пич

преди 15 години

"А защо никой не споменава за епидуралните упойки, аз лично родих с такава по естествен начин. Ми то голям кеф, така мога да родя и 15 дечурлига."Епидуро, как е оцелял този свят без епидурална упойка, не знам ! Как са разждали всички жени през вековете, че до сега, бе хурко загубена ? Ейййй, до там стигнахме, че жените не искат да раждат щото щяло да ги боли, маааму стара. Ами не ти ли казаха, че епидуралната упойка се поставя трудно и има голям риск да станеш инвалид, бе баницо недоядена ? Отстъпка след отстъпка и гледай до къде стигнахме. Миналия век сте нямали право да гласувате и дори да излизате от къщи сами, а сега вече се назландисват как да раждат. Една по-дебела сопа трябва, само това ще оправи нещата ...

38

преди 15 години

Ми, щом според теб природата си знае работата, защо изобщо да има лекари? Дай да си раждаме на полето и който оцелее оцелее! Който не, ми то така е в природата! Ама това да важи за всички болести, ако си се оправиш природно-добре, ако не умирай си без лекарска помощ, защото лечението е в разрез с природата! В природата няма синтетични лекарства! Страшен си гений!

37

Змей Горянин

преди 15 години

Да ми е жива и здрава съпругата,за да бъде добра майка на децата ни/2 бр./ и добра моя любовница-и двата пъти със сечение!И сега е като ученичка отдолу...

36

епидура

преди 15 години

А защо никой не споменава за епидуралните упойки, аз лично родих с такава по естествен начин. Ми то голям кеф, така мога да родя и 15 дечурлига.

35

Пич

преди 15 години

"От нормално раздане, майка ми беше 27 години инвалид, баба ми - цял живот, леля ми се отърва на косъм, но все още си има проблеми. А що се отнася до оперативното "Ми да ви порят тогава всички като коледни пуйки и това е. Какво се занимаваме с вас не знам. Хората им казват, че секцио е редно да се прави само ако има належаща нужда, ония си знаят своето. Това жената е много просто животно, за пореден път се уверявам. Голяма грешка, че ви дадоха право да гласувате и да ходите в университета.

34

do М.Тодорова

преди 15 години

Каква куха лейка си само ако знаеш........................просто нямам думи.....ниско-образовани и ниско културни ***.............просто no comment !!!

33

М.Тодорова

преди 15 години

Д-р Цочев и д-р Оден не са ли мъже, откъде това прозрение. Направете запитване сред родилките ,а не сред лекарите! Въпрос на личен избор 2009 година сме!

32

преди 15 години

ако искате в България да имате здраво бебе ... Церово сечение

31

преди 15 години

От нормално раздане, майка ми беше 27 години инвалид, баба ми - цял живот, леля ми се отърва на косъм, но все още си има проблеми. А що се отнася до оперативното раждане - ако утре се наложи да ме оперират или от апандесит, или от язва или от нещо друго, не е ли рисковано също. Като толкова са се загрижили за коремните операции, защо не кажат колко дечица биват оперирани от кучешка тения годишно?

30

преди 15 години

еееее хора всичко е до доктора попадниш ли на точния екип и точното място и дане забравяме и господ той е най-важен

29

a

преди 15 години

24, природата си знае работата, много плоско расъждение от твоя страна. А относно замислените жени които толкова са младички и крехки виждаш ли че да роди по естествен начин е нещо кошмарно..........ами естествен подбор, като мислят много има кой друг да ражда ..............те нека се наумуват............

28

преди 15 години

да наистина.смяната на докторите свършва,а ти продължаваш да напъваш и да си раждаш.при мен се получи същото.панирах се,ужас.половин час с акушерката чакахме да дойде другата смяна.не го пожелавам на никой.дано някой доктор прочете това.не е лъжа,те си го знаят.говоря за държавна болница.МБАЛ или нещо подоно.

27

преди 15 години

Да да хормони на любовта и глупости...Всичко си е до човека! Въобще няма такива неща. Има някакъв инстинкт и толкова.

26

преди 15 години

друго е да се понапаниш изживяването е неповторимо и двете съм ги минала и от операцията неможах да се въстанова 6 7 години появиха ми са хиляда болести а от нормалното раждане след няколко дена забравих че е имало болка аз съм за както природата го е дала освен ако не се налага найстина

25

a

преди 15 години

19-ти, нетзнам какво си затова ще те наричам ТО . Много си ограничено и глуповато ,еманципирано и късогледо същество. Друго какво да ти кажа, глупакът никога непозволява да бъде убеден в нещо, той винаги разбира всичко...............дори и от професор...........

24

преди 15 години

Така... направи ли ви впечатление нещо? ВСИЧКИ доктори, които така упорите се изказват в защита на естественото раждане са мъже! Т.е. може да са много добри специалисти, ако ще и 1000 години опит, обаче няма представа как изглеждат нещата от гледна точка на жената! За тях това си е просто медицински случай и не влагат никакви чувства в него! Но я си представета как изглежда всичко това в очите на една млада жена, на която й е за първи път? Тия светила не се замислят за това нали? За паниката и всички страхове, които се въртя в главата на бъдещата майка? За това как в тези критични моменти в главата й изплува въпросът: Ами ако нещо се обърка? Неее! Един мъж никога няма да може да го разбере това! Защото едно е да даваш акъл кога да напъва жената и кога не, ама друго е ти да търпиш цялата болка! За това според мен, най-добре е раждането да се подпомага от лекарки и то задължително раждали, защото те могат много по-добре да вникнат в положението на родилката! А тия лекари да си развиват каквито си искат теории по разните научни конференции.

23

преди 15 години

а каква е статистиката за детска и майчина смъртност при раждане секцио срещу вагинално раждане? бас хващам, че ще е красноречива...

22

БАЩА

преди 15 години

Пич, да ти кажа - жена ми е толкова "хард", че дори и ти като мъж едва ли ще издържиш на това, което тя може да изтърпи, но след 11 часово изтезание и 9 сантиметрово разкритие /ако изобщо ти говори нещо това/ некадърния лекар излезе и ми каза, че детето ми се е обърнало и не може да излезе по естествен начин, но на него смяната му свършвала след час и следващата смяна щяла да вземе решение какво да прави! Не ми се коментира отношението на лекарите, не ми се коментира финансовата страна на въпроса, но се намери свестен доктор /да е жив и здрав/ който реагира адски бързо, и след 15 минути бях горд баща на син !!!! Така че - не слагай такива определения - става ли?!?