72

Анонимен

преди 4 месеца

Искат да кажат, че да чистиш непременно е човек без образование ли? Наглост! Колко жени със образование са принудени поради хиляди причини да имат доходи от чистене на къщи , офиси, грижи за деца и др. И като си професор да не си Бог?Наглостта винаги е граничела със глупостта ! Така че , като не й достигат парите, хващат втора работа дори и да чистиш! Точка!

71

Анонимен

преди 4 месеца

До Анонимен,к.55 Затова ли се е готвил за Академик? Ама в ШколатаСимеоново щат за академици няма. Нито в НС. Ако имаше такъв, пръв щеше да се кандидатира Шиши като лидер на турска етническа партия. Ти си след него като уроженец на Банкя. Виж в правителството на Д.Главчев, там може да отпуснат.

70

Анонимен

преди 4 месеца

Времената са различни, не знам тези соц професори как обучават младото поколение, те са запецнали на едно място и не мърдат от там :)))

69

Tенгри кан

преди 4 месеца

До това доведе управлението на Боку Тиквата - до дисбаланс в заплащането на средното спрямо висшето образование и това бе направено напълно умишлено в унисон със слогана "Аз съм *** и вие сте прости, затова се разбираме". Затва учителското съсловие се превърна в гръбнака на ГЕРБ електората.За този дисбаланс говорих още при "Борисов 3"! И предрекох, че рано или късно ще доведе до брожение. Защото даскалята се създават от ВУЗ. Това е;)))

68

Анонимен

преди 4 месеца

Защо да не може? Може. Няма норпмативно определяне на заплатите. Ако чистачката е по-важна и нужна, може и нейната заплата да е по-висока от тази, на един човек, който от 30 години чете едно и също в прекомерно големия за малка България брой университети и факултети, произвеждащи често пъти неграмотни и напълно излишни "кадри".

67

Анонимен

преди 4 месеца

И от чистачка заплата ви е много. Моят шеф, който вече от доцент се превърна в професор по време на държавна работа правеше частни приеми. И така-получава си държавната заплата и в същото време взима по 40 кинта на пациент.По стотици лева на ден и без данъци, че кой отчита? Като отивате на лекар непременно искайте бележки.

66

Анонимен

преди 4 месеца

Прочетете коментарите на "преуспелия УМЕН български народ" и после си гласувайте за все същите, барем да стане нещо по-различно :) Честито българи! Да сте живи и здрави! Така се прави промяна от хбавото ни настояще към по-хубавото ни бъдеще.

65

Сега е момента

преди 4 месеца

Библютекарската ДС из мет да рекетира държавата за пари.

64

ДС Университети

преди 4 месеца

Рекетират Държавата за пари а образованието е в Газа.

63

Анонимен

преди 4 месеца

Добре че спасих бившата, да не стане учителка, нищо че скъсах с нея :)))

62

наблюдател

преди 4 месеца

Уфф тия в университетите само пари искат ама не си мърдат г ъ за да предоставят по-качествено образование. Преподават едни и същи лекции по 40 години, без да отчитат промените и новостите. При тях времето е спрало в 70-80 години.

61

Радослав

преди 4 месеца

До 53: ако от теб става нещо, ще си в частният сектор и ще практикуваш професията си за много пари, щом си професор значи осъзнаваш, че нямаш шанс в реалната икономика и затова се натискаш да си теоретик и да преподаваш теория която няма нищо общо с реалността. Затова и повечето учебници са идентични с учебниците на родителите ни от соц времето, за последните 60 години професорите ни не са мръднали и милиметър. А уж трябва да подготвят студентите за утрешният ден.

60

Анонимен

преди 4 месеца

Сега ли го забелязаха това?!

59

Иди

преди 4 месеца

Да чистиш. Академично!

58

Анонимен

преди 4 месеца

Животът не е честен. Пълно е с необразовани хора, на които доходите са много по-високи от на образованите. Винаги е било така. Примери има много.

57

Каквото

преди 4 месеца

Ви обучението, такива и заплатите. Не ви ли е срам да бойкотирате празника на просветата с меркантилните си искания? А това, което получавате в студентските книжки, това какво е? Безсрамници! Във всеки град и село факултет и едни и същи преподаватели. Платеното обучение не си ли го слагате на сметката, ама държавата да ви плаща . За какво?

56

Реконтра

преди 4 месеца

Да, ама изкуственият интелект няма да дойде да ти изчисти вкъщи. Докато с преподаването се справя много добре: курсове, туториъли, писане на книги, гласовото им изговаряне, създаване на въпроси и изпити. Така чеее...

55

Анонимен

преди 4 месеца

днес = не може преподавател със заплата на чистачка (3000 лв). утре = не може преподавател със заплата на ИТ (6000 лв). други ден = не може преподавател със заплата на директор на борд (10 000 лв) :))))))))

54

Анонимен

преди 4 месеца

Има умни хора, не го отричам това, ама така наречените професори, дето раздават дипломи срещу заплащане, не са за съжаление :)))

53

Анонимен

преди 4 месеца

Когато аз бях студент в цалата катедра имахме само 1 професор и 2 доценти. После много ги улесниха законово и 90 процента от доценти и асистенти станаха професори за няма и 2 години. Вече нямаше външна комисия за професура, ами сами между тех си си раздаваха титлите, като на колеги. И всичко това го направиха за по-високи заплати разбира се.