194

Анонимен

преди 3 месеца

Излиза че сме свободни заради глупостта на руснаците. Такива сме късметлии, що пък да сме благодарни на някой ***.

193

Парадокс

преди 3 месеца

Големият спор на Берлинския конгрес е не за границите на Княжество България, а за сроковете за изтегляне на руските войски от България!

192

Анонимен

преди 3 месеца

До Истината!!!Това е лъжа, в Русия в навечерието на войната са били организирани над 2500 славянски комитета за освобождаване на българския народ. Всъщност, самият руски народ иска освобождаването ни след като разбира за Батак и Перущица. Царят е бил принуден да води войната, така, че Русия като държава иска да ни освободи, а не да ходи до някакъв си Цариград, което от военна точка е напълно безсмислено.

191

Анонимен

преди 3 месеца

Трети март е вододел межде българите и евроджендърите.

190

То е ясно

преди 3 месеца

Ва Берлинският конгрес руската дипломация се съгласява да бъдат орязани земите на новата Българска държава - просто защото не желае да остави на Балканите голяма и силна държава под западна протекция.

189

ЛЪЖА

преди 3 месеца

Защо тъй наречените "русофири", твърдят че великите сили били попречили за голяма България? България като държава , се появява след подписването на Берлинският договор! Чак тогава се появяваме на картата на света! Хайде да не забравяме, че Русия също е присъствала и участвала в подписването на този договор! Та като говорите за великите сили , дето разпокъсали България, не забравяйте и Русия!

188

Анонимен

преди 3 месеца

Истински Българин сте господин Президент! А тези *** " управляващите", от какъв Зор на Националният ни празник,са " командировали" " заместничката" на НСъбрание в " Украйна"? -:( Тази трябва да бъде Уволнена Веднага!!!!

187

Анонимен

преди 3 месеца

Много помпозен 3 март. Да не ни заготвяте за руския водевил.

186

Анонимен

преди 3 месеца

До БългаринИ коя е тази независима държава, където бил нахлул Путин?

185

Истината!!!

преди 3 месеца

Обвиненията за неблагодарността на България към Русия имат дълга история! А Сан-Стефанския мирен договор НЕ е целял създаването на истински независима държава на българите! А по-скоро узаконяване на една практически неограничена окупация на България от Руската армия, която според тях трябвало уж да продължи най-малко 2 години! Мечтата на Руската империя да се добере до подстъпи за пряка атака на Цариград и черноморските проливи, а не любов към българите!

184

Анонимен

преди 3 месеца

Украинци по времето на Руско-турската освободителна война не е имало просто защото такова нещо като Украйна не е съществувало.

183

Анонимен

преди 3 месеца

До БългаринВярно е разделя нацията на българи и на *** на хранилка на американското посолство.

182

До Истината

преди 3 месеца

"Украинските войници и офицери са съставлявали поне половината от Руската императорска армия, която е навлязла през 1877 година в българските земи." ------ И що не се качи днес на Шипка със знамето на Украйна да им отдадеш почит?

181

Анонимен

преди 3 месеца

До ЛЪЖАРусия е искала голяма българска държава включваща Беломорието и днешна Македония. Фактически Русия се опитва да сбъдне нашият идеал и да включи всички територии населени с българи. Това е причината всички наши възрожденци да се уповават на Русия и да са изцяло на разположение на Царят Освободител.

180

Българин

преди 3 месеца

И тези коментари, които чета тук, още веднъж ясно показват, че трети март НЕ ТРЯБВА да е националният ни празник, защото разделя нацията.

179

Анонимен

преди 3 месеца

До ЗападнякПитали сме ги, децата искат на изток с Русия.

178

Реалността

преди 3 месеца

За Полтава има информация за близо 976 убити украински войници, а за Чернигов данните са за 458 жертви. За разлика от Москва обаче, на никого в Украйна няма да му дойде наум да досажда на българите с претенции за вечна благодарност!!!!!!.

177

Западняк

преди 3 месеца

Увредените съветски мозъци пак се празнят тъno как русия щяла да ни "асвабаждава" отново. От какво бе, червени шушляци? Що не питате децата си дали искат в просията или всичките са вперили очи на запад?

176

Българи герои!

преди 3 месеца

Във войската се включват и голям брой Украинци с Български корени, които с огромен ентусиазъм тръгват да освобождават своята ПраРодина, а някои от офицерите остават след това в България, за да подготвят младата ѝ армия.

175

ЛЪЖА

преди 3 месеца

Не е вярно ,че Русия е искала голяма България! Това е измислица на нашите ***! Две години преди войната Русия е подписала Ваймарския договор с Австро-Унгарската империя , че няма да допусне появяването на голяма България! Че ако спечели войната, ще има две държави ...Княжество България и Източна Румелия! Учете история, и не се поддавайте на лъжите на Копейките!