181

Анонимен

преди 4 месеца

Американските агенции пряко или косвено са наели мнозина бивши служители на нацистката полиция и източноевропейски колаборационисти, които очевидно са били виновни във военни престъпления. Дълес е смятал, че "умерените" нацисти може "да са полезни" на Америка, показват документите. Хувър пък лично е одобрил някои бивши нацисти за информатори и е отхвърлил обвиненията за престъпленията им през войната като съветска пропаганда. В Мериленд армейски служители са обучавали редица нацистки офицери.

180

До 147

преди 4 месеца

До Анонимен Мнго си *** :-)

179

Анонимен

преди 4 месеца

Русофили, еврофоби, колко от вас са отишли да видят как харашо жизнь в России и да констатират каква демокрация е там? Май предпочитате да се потопите в живота и красотите на Италия, Франция, Испания и да попиете от тяхната култура! Разбирам ви! Европа е люлката на културата! Откъдето са минали европейските колонизатори, са завещали култура, архитектура и поминък на народите така, както Римската империя е цивилизовала и разхубавила варварските страни! Затова обичаме Европа!

178

Анонимен

преди 4 месеца

Тези ,,буферни " погранични зони ,за които говори Путин са въображаеми светове на един средновековен владетел Такъв какъвто е Путин.За него Сталинските репресии са правилна държавническа политика.Да преселват народи и да прекрояват граници .Това са капризите на една имперска Русия.Русия в този си вид е заплаха за мира .За разбирателството и всеобщото благо за народите.За Путин мирът означава натиск и нападение.Но той не харесва него да го нападат и притискат.Кому е дал правото той да е с повече

177

Анонимен

преди 4 месеца

Вдовичка млада с нова лада, лелка с руско потекло с кожено палто, млад руснак на един крак, руски дар със коментар!

176

Анонимен

преди 4 месеца

За утрепан руснак, ладичка! Ами ако е останал с един крак, нема ли барем един велосипед? Путин повече ги обича мъpтви, да не ядът само леба на народа!

175

Бай Дрън

преди 4 месеца

Кои германци? Една трета са с мюсюлмански произход, една трета геЮве и една трета над 70 години. За кои германци става въпрос?

174

Анонимен

преди 4 месеца

Европа увеличава военното производство за да съдейства на братска Украйна в пропъждането на наглите от къщата си! Дали ша издаяни бедна ми русия на новата надпревара във въоръжаването? Припомнете ми, кога се разруши союз нерушимы республик свободных? Щяли да съчиняват нов химн на московия (област)!

173

Анонимен

преди 4 месеца

Никий не им е дал право на руснаците , те да са изключение.Чувството на ,,изключителен" народ ,който се подклажда от Путин да фашистки лозунги на един не нормален КГБ ист.Всрчки народи са равни пред законите.Тези ,,буферни " погранични зони ,за които говори Путин са въображаеми светове на един средновековен владетел Такъв какъвто е Путин.За него Сталинските репресии са правилна държавническа политика.Да преселват народи и да прекрояват граници .Това са капризите на една имперска Русия.Русия в то

172

Гатю

преди 4 месеца

МОЯТА БОРБА! Искам и ще се боря с моята пенсия да мога да си плащам парнуту и тока и да ода с карта от профсъюза на евтини почивки на бунгалу по нашту красиву черноморие! Живеехме си животя, парнуту 20 лв за месеца, тока 5 лв, а дънките 10 долара в Корекомът, а горивуту за Москвича ти беши евтиния, стинки! И най важното, жените не се бръснеха! ДА ЖИВЕЕ ДРУГАРЯТ ТОДОР ЖИВКОВ, ПЕНЧО КУБАДИНСКИ, ДОБРИ ДЖУРОВ И ЦК НА БКП! СЛАВА!

171

Анонимен

преди 4 месеца

Един офицер от СС, Ото фон Болшвинг, е бил наставник и основен сътрудник на Адолф Айхман, архитектът на "Окончателното решение", и е писал политически насоки как да се тероризират евреите.След войната обаче ЦРУ не само го вербува като шпионин в Европа, а премества него и семейството му в Ню Йорк през 1954 г., показват документите. Пренастаняването е било смятано за "награда за вярната му следвоенна служба и вземайки предвид безвредния характер на неговите (нацистки) партийни дейности"

170

Анонимен

преди 4 месеца

За германците се е отворил исторически шанс да изравнят резултата. Сега никой няма да ги вини, защото ще отидат на Изток като освободители. Разбира се този път не бива да допускат грешката с концлагерите. Хуманно, европейско отношение трябва да демонстрират. Целият ЕС стои зад тях.

169

Анонимен

преди 4 месеца

Условията на Путинова имперска Русия са не приемливи и не изпълни и.Не може да се угоди на този луд комунист Да съществува ,,буферна" зона около границите на Русия.Всеки държавник и държава е длъжна да се съобразява с международните спогодби.Никий не им е дал право на руснаците , те да са изключение.Чувството на ,,изключителен" народ ,който се подклажда от Путин да фашистки лозунги на един не нормален КГБ ист.Всрчки народи са равни пред законите.

168

Анонимен

преди 4 месеца

Днес бг и Пеевски толерират нацизма в България (справка коментарите във всеки артикъл отнасящ се до Русия) в същото време прокуратурата си чеша топките.

167

Анонимен

преди 4 месеца

ЦРУ е вербувало бивш офицер от СС като шпионин през 50-те години, например, дори след като заключило, че той вероятно е виновен в "незначителни военни престъпления".А през 1994 г. адвокат от ЦРУ е оказал натиск на прокуратурата да прекрати разследване на бивш шпионин в околностите на Бостън, който бил замесен в избиването от нацистите на десетки хиляди евреи в Литва, според правителствен представител.

166

Анонимен

преди 4 месеца

До 191:Такива нацистки пропаганди има вече две години тук.Даже по социалните мрежи има и си е платена западна пропаганда от НПО-тата.Искат да започнем да си играем на нацисти,за да ни пращат за пушечно месо.После като не са им нужни неонацистите ще се направят на великите "демократи" и ще пратят на съд всички вързали се на нацистката пропаганда.

165

Бай Дрън

преди 4 месеца

В момента сме по-зле като свобода на словото, отколкото при бай Тошо. Факт.

164

Сандо

преди 4 месеца

За страховете на балтийските държави умаме разбиране поради исторически причини. За страховете на Русия обаче няма разбиране. В интересни времена живеем

163

БС

преди 4 месеца

Най-добре да се напикаят тогава.

162

Анонимен

преди 4 месеца

Те са чалнати в главата, за това няма спор, но като се замисля, ние също сме чалнати в главата :)))