30

българче

преди 15 години

Не си прав за това че всички помним какво беше едно време. Не си прав поради простата причина, че такива като мене и тебе които са били родени тогава помнят, но много от подрастващите които сега се възхищават на Бат Бойко и на Боян Расате тогава просто не са били замислени даже. Те не помнят. Та по ония времена, се заинтересувах какво се изисква за да отидеш на екскурзия с туристическа агенция на запад. Изискват се гаранции от най-малко двама партийни секретари, които гарантират за тебе че си политически правилно ориентиран и няма да избягаш. Освен това се искаха още един куп документи които не ги помня. В списъка на капиталистическите страни попадаше и Куба, просто защото беше близо до САЩ и може лесно да се избяга с прекачванията на самолетите. Ето това не го знаят всички, и затова си мислят, че Бат Бойко са го пуснали както пускат сега - просто е бил награден заради прибирането на реколтата, а не заради фанатичната му преданост към тогавашната Държавна Сигурност и вяра в необходимостта от покръстване на турците.

29

преди 15 години

Да сменим имената и на евреи, арменци, руснаци и т.н. Ако не искат да си ходят.

28

bg

преди 15 години

eii pradlio, silna ubida e dasam sin na maikati ......ili na nqkoq druga turkinqq

27

Lobo

преди 15 години

Ето че вече имаме няколко включвания на драскачите :)

26

X

преди 15 години

Идеята да вземем американския закон за имената е полезна. Още повече, че тепърва предстои да има все повече имигранти в България, те ще имат африкански, китайски, индийски имена, което ще им пречи при общуването, защото ще подчертава, че са различни. Смяната на името в САЩ от Иван на Джон например показва, че човекът не само приема някакво гражданство, а и наистина започва да принадлежи на общността, едновременно той я приема и тя него. Това е известно като практика в религиозните среди, където приелият религиозна служба получава църковно име, което е различно от светското му име, това показва неговата принадлежност.Колкото повече неща има, които ни обединяват, толкова по-малко конфронтация ще има. А ако Бойко Борисов е бил да пребира реколтата и да я пази от пожар, като токущо завършил пожарникар може да се гордее, това не е като да биеш някой да си смени името. Трябва да се прави разлика.

25

преди 15 години

Кажи му "Бойко Борисов" и Гербаджия и не го обиждай повече, че става вече много! Да си Бойко Борисов и/или да си в ГЕРБ си е достатъчно силна обида! Хахахаха ! :)

24

Lobo

преди 15 години

Много странно че още не са се включили редовните драскачи срещу Борисов.

23

преди 15 години

Откаченият кмет на софия пак се изказа като последния *** и шимпанзе! Той, видите ли, от Дулово направо в Лондон на световно отишъл? Това за преизпълнение на нормата в събирането на реколтата ли е награда? Или за блестящи резултати в прекръстването на турците? А ? Освен това всички помним на кои хора се разраешаваше да ходят на Запад? Само на приближените на Държавна сигурност се даваше такова право! И тоя мазник си позволява да говори за неща, в които самия той се оказва мръсно замесен, как не го е срам да се изкарва направо герой на гърба на униженините и измъчвани от него турци? Едва ли не той ги освободил разбирате ли от неправдите, той и тогава бил против това, против онова... ама как така от Дулово пък в Лондон на световно??? И не го знам какъв е каратист, щото аз от това не разбирам, но съм чувал без да имам доказателства, че доста народ от каратистите в България са готови когато каже да му излязат насреща и да го "преслушат" как е на татамито! Я той да си гледа София, че доста неща него чакат да ги свърши, да не се меша в работи в политиката, дето са му още големи и не му прилягат!Имекяра Бойко Борисов си е *** и шимпанзе, дори и да е избран за кмет на столицата!

22

Джон Смитов

преди 15 години

Ти не усещаш ли разликата?! ДОБРОВОЛЕН е съвсем различнопонятие от насилствен! Аз смятам, че всеки има право да се кръщава както си иска! И абсолютна глупост е да се налагат подобни ограницения на хората! окончания -ов и ев...пълна глупост е това! Представям си, лека му пръст, Вили Казасян трябваше да се казва Казасянов, или "най големия нациноналист" Расате да е Расатов, евреите да са Бехаров и т.н. ... а ако става дума за само за турските фамилии, да ме прощава Бат Бойко, но тогава идеята му се превръща в чиста форма на дискриминация спрямо част от българските граждани! ПС сетих се за оня русенец, който след дълги съдебни битки си смени името на Манчестър Юнайтед.... Манчестър Юнадетов :)))))))))))))))

21

преди 15 години

днес бг поставят нарочно заглавия, предизвикващи омраза!

20

преди 15 години

.... манипулатори

19

spass

преди 15 години

ДОЛУ КОМУНИСТИТЕ И ДПС, а НДСВ са отдавна мъртви ( ама ЛАПАТ като за последно)

18

BG

преди 15 години

ne6to tur4ilqta vzehte dase strahuvate mai i ima zakakvo aide BOIKO...

17

nikolay

преди 15 години

Приятел, аме верно си ***. Какво имаш предвид като казваш, че Турция нямало да те остави. Що не идеш да живееш в Турция, сигурно и турски незнаеш дори. Там на българските "турци" гледат като на най-долните ***. Защото знаят, че никакви турци не сте, а една предателска ***, отрелка се от корените си. ти ако си турчим, аз съм марсиянец. Това, че си мюсюлманин не означава че си турчляк, просто прадядо ти са го сложили на дръвника и човека е склонил.Време е да осъзнаете,. че нищо общо нямате с турчляците, че ДПС-то само ви използва, а не само дпс-то, БСП- то също.Имам колега в университета от Турция, та той ми разправя как в Кърджали се мислели за турци, а всъщност турски им били само имената

16

Иванчо

преди 15 години

От какво да се срамува? Също съм бил по това време на студентски бригади в Лозница, да поливам нивите там, тъй като всичко бе изоставено? Да не би да трябва да се срамувам от това? Или ще ми лепнат етикет че съм участвал във възродителния процес?

15

преди 15 години

tozi sas shapkata e *** kato vsichki shapkari izduhal senapilno nqma mozak a ste stava premier...

14

lokster

преди 15 години

Номер 8, нека всички турци си живеят в мир в Турция. Не в България.Всеки който се самоидентифицират като "турчин" нека си ходи в турция.

13

bg

преди 15 години

abe ti izvadi si toq ot ustata i togava govori.....nee kulturno da govori6 s palna usta ...4e previ6 gre6ki........

12

lokster

преди 15 години

Няма значение кой ще е на власт, важното е турците да са извън нея!

11

anonim4о

преди 15 години

на изборния туризъм. Доста робство и тиранство.