153

преди 15 години

От както топлофикация започна да се оплаква, че е задлъжняла, още повече започнаха да ни дерат, вместо да ни спрат топлата вода в блока ,ни пуснаха хладка...и сега за да се изкъпе човек ползва много повече "топла" вода, която всъщност е студена. И какво излиза хем плащаме за топла вода, а получаваме студена, хем хабим повече от топлата вода за сметка на студената. Това не ми се струва нормално...а сега и съседите си трябва да следя колко парно ползват, тия са тотално нагли, най-откровенно се подиграват с нас, що направо не ни накарат и пистолети да си купим и всеки месец да екзекутираме съседа, който не си е платил!!!

152

КДИМБ

преди 15 години

Гражданите на София масово отрязват Топлофикация от жилищата си, като си купуват бойлери и кондиционери. Включете се в кампанията Да изхвърлим мафията на Борисов. Мутрата Борисов рекетира коректните софиянци, които си плащат топлинните услуги. Борисов открадна от столичани 200 милиона лева само чрез Топлофикация. Сега мутрата откри нов фронт на войната си срещу софиянци. . Коректните платци наказват некоректността на мафията на Борисов, като я изхвърлят от жизненото си пространство Кампанията Да изхвърлим мафията на Борисов призовава гражданските организации да заведат иск срещу общината ( Топлофикация е нейна фирма) за връщане на заграбените 200 милиона. С близо 1,3 милиарда лева е надписала "Топлофикация-София" сметките на своите абонати през последните 7 години твърди шефът на Федерацията на потребителите в България Павел Кърлев. Не забравяйте, че съдът също е престъпна организация. Правото е на страната на по-силния. Два милиона софиянци определено са по-силните. Да изхвърлим мафията на Борисов призовава живущите във всички блокове в София да се противопоставят на грабежа и рекета на мутренската банда и да конфискуват абонатните станции и цялата топлинна инсталация във входовете като ЕДИНСТВЕНА форма на компенсация за откраднатите от тях 200 милиона. Новите абонатни станции са платени с пари на европейския съюз за енергийна ефективност. Тръбите в жилищата са собственост на техните собственици . Топлофикация няма как да получи акт за собственост върху тях. Ако мутрата Борисов се опита с някаква наредба да присвои част от вашето жилище просто го смачкайте. Да изхвърлим мафията на Борисов се обръща към всички производители и търговци на отоплителна техника, топлоинженери и топлотехници, изобретатели и автори на топлинни системи да предложат на жилищните блокове ефективни индивидуални системи за отопление, за да бъде изхвърлен завинаги рекетьорът Борисов и неговата Топлофикация от живота на софиянци. Ползувайте термопомпи! В Европейския съюз всяка сграда има своя самостоятелна система за отопление. Като държава от ЕС България също е длъжна да въведе европейските стандарти. ОТ КАМПАНИЯ ДА ИЗХВЪРЛИМ МАФИЯТА НА БОРИСОВ.

151

преди 15 години

Цялата схема е супер порочна.1.Губи се много от подадената топлоенергия докато стигне до абонатите, всичко е за тяхна сметка обаче.2.Краде се много топлоенергия от абонатите- това е факт.3.Надписват се сметки с идеята никои да не посмее да се оплаче - също факт4.Много хора плащат за нещо което не са ползвали отново фактЦялата тази история трябва да престанеАко трябва да се изградят нови абонатни станции в панелкитеИ всеки при желание да се включва или изключва както е с електроенергия или бтк тия стари общи тръби трябва да се разкарат.

150

ttt

преди 15 години

Интересно,за какво мислят тези хора!?Назначават "свои" със заплата"фирмена тайна",които НЕ МОГАТ да се справят с проблемите!И вместо да се намерят подходящи хора,които да ги решат,те генерират малоумия!Пари за инфраструктура нямат,а виж,за адвокати във форума имат!И това не е само с парното!Така е и със съда,и с полицията,с пътищата,и с всичко!Депутатстват си другарчетата,въртят си далаверите,а държавата-на самотек!

149

realist

преди 15 години

Поредната простотия на ..... Изхода е да се свалят цените на парното , тогава много от абонатите ще се включат отново и ще си плащат редовно - тогава и топлофикация ще е на печалба . Оказва се , че само този вариант не се дискутира .

148

axxaax

преди 15 години

mi ako nashiq vhod reshi che nqma da dava pari na toplodikaciq kakvo li shte stane :) varnete valio toplotooooo

147

bg.post

преди 15 години

От г-н РЕАЛИСТА не получих смислен отговор на този въпрос а той си иска неговото смислено и логично обяснение. Май не виждаш по-далеч от носа си. Аз си плащам сметките но как ще накараш другите да плащат?

146

taratajka

преди 15 години

Задължиха ни да си сложим топломери ,а сега-общи сметки .Защо ще улесняваме монополиста,а не клиентите ?Аз си плащам ,защо ще нося отговорност и за другите? Да си събират те парите .

145

Kate

преди 15 години

Специално за реалиста :) 1. Апартамента си е лично моя собственност.Общите части на сградата отдавна не се отопляват. Искам да плащам това ,което потребявам.2. Единиците които се разпределят излизат различна стойност на всеки вход. Причината е ,че радиаторите са с различна големина и топломерите се свалят без да се чупи пломбата :) да не говорим за толкова тайния коефициент ,че никой не е научил своя. 3. Топлофикация не може да поема отговорност до абонатната защото твърди, че тръбите минаващи през апартаментите са нейна собстовенност. Точно заради тях начислява този процент за сградна инсталация. Той става все по-голям за да покрие кражбите.4. Няма практически начин нито фирмите за топлинно счетоводство ,нито съседите законно да извършват проверки по апартаменти. Който краде няма да пусне никой в къщи.5. По долу написах за закона за енергетика ,който не се спазва с *** извинения. След като една монополна фирма не спазва законите и съда не се е занимал с това ,то следва че това е държавна политика.6. Част от фирмите за топлинно счетоводство наемат еднолични търговци да извършват замерването. Според кой закон има такива посредници на които не може да бъде държана отговорност? Даже да откраднат нещо , аз не мога да докажа (вървят по две) и да ги съдя.7. Това е само малка част от проблема и аз не разбирам защо вместо да се изпълни казаното в законите (имаме си ги) , се прави всичко възможно да се тормози народа. Всеки би си плащал ако сметките бяха прозрачни и разбира се имаше доходи като в нормална държава.

144

преди 15 години

Ти явно си "леко" ...T.Ъ.П. Я кажи като си откачиш радиаторите спираш ли да плащаш на топлофикация сметки от рода на 50 до 100 лева всеки божи месец за сградна инсталация? Щото опита показва че не спираш! От друга страна минаваш през 9-те кръга на ада за да си махнеш радиаторите законно... абе просото се убеждавам за пореден път че има доста непросветени хора които се изказват супер неадекватно.

143

techie

преди 15 години

Голямата грешка е, че българите притежават 90% от апартаментите в които живеят.В света няма такъв абсурд - притежаваш апартамент за 100 000 евро и не може да си платиш 200 лева парно. Крайно време е да се събуди пазара на имоти и да се разкарат сиромасите от жилищните площи.По време на социализма всички бяхме равни, ама сега не сме. Тогава защо продължаваме да живеем в общи блокове? Крайно време е да стане ясно, че в някои кооперации ще живеят само хора, които могат да си плащат парното, а в други гета просто няма да има такова.

142

преди 15 години

Ще минем на твърдо гориво, като през 19 век. Ще настане един смог в София - както поета е писал за стохилядния град.

141

преди 15 години

Аз съм редовен платец. Всеки месец успявам да си платя сметката, не ме питайте как че е трудно, но не съм съгласна да плащам и сметките на половината си съседи! Ако го гласуват тоя закон тържествено обещавам, че от мен стотинка повече няма да видят!

140

amerikaneca

преди 15 години

Az giveia vav USA, i iskam da vi kaga kak e rechen problema tuk. Tuk vseki blok , ili kashta si imat lokalno parno otoplenie za samata zgrada. Ima iraioni zastroeni sas goliami zgradi, kadeto ima lokalni tecove, no tova sa predimno biznes raionite. Lokalnoto parno, raboti predimno sas gaz, no ima i takiva koito sa na elektrichestvo, zavisi ot raiona. Smetkata za gazta vav goliamite zgradi e obchta za bloka. Vseki koito givee vav blok,koito ima nad 6 apartamenta, e zadalgen mesechno da plashta opredeleni sumi /kakto sa portierskite pri nas/ i sumata za gazta,za bokluka, za remonti, za chistene, portier, i tn. vlizat vav tezi mesechni vnoski, koito vseki koito givee vav bloka e zadalgen da plachta. Ako ne si plashta i dalgovete mu nadhvarliat opredelena suma to borda / dom saveta, po nache mu/ go dava na sad, i sadiata mu dava srok da plati. Ako sobstvenika ne plati vav opredeleniat srok, to sadat mu prodava gilichteto, vzema si dalgovete, i ostanalite pari mu gi dava, kato mu dava srok danapusne gilichteto, i ako ne se spazi tozi srok ,idva cherifa sas rabotnici, i mu iznasiat vsichko na ulicata. Taka vav tova gilichte idva chovek koito moge da si plashta smetkite, i blokovete se vav dobro sastoianie.

139

Реалист

преди 15 години

Реалността е, че както и да се определят сметките за парно и топла вода, все ще има недоволни, които ще грачат по същия начин, както се грачи тук в форума. Някой опита ли се да си зададе елементарния въпрос, защо когато на мен ми е добре, на съседа ми му е зле, а защо когато на мен ми е зле, на съседа ми му е добре? Какво прави закона - приема някаква методика за определяне на сметките и на които съсобсвеници тази методика не им харесва, се хващат и се откачат от парното и не плащат за парно. Ако не са го направили, значи искат парно и то до го плащат по тази методика. да де, ама хем искат парно, хем не щат да го плащат. Не случайно никой тук досега не е дал смислено предложение как да плащаме парното.

138

преди 15 години

Самата факт че подобно малоумно искане витае в парламента е достатъчно да сметна че всички там са абсолютно безгръбначни и *** същества БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЯ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

137

преди 15 години

Абе човек в Топлофикация те чакаме вече час да си вземеш парите в пликчето както се бяхме разбрали, защо още си във този загубен сайт... защити нашата позиция лобира достатъчно, идвай че Вальо напира и за твоето пликче.

136

Реалист

преди 15 години

Нещо не схващам какво сложно има в сметките за парно и топла вода?! Има потребена енергия, която се измерва в единици, които повечето хора не използват. Това основание ли е да се твърди, че сметката е неясна?! После уредите, с които би могло да се мери точно в някакви единици са доста скъпички, а тези дето сега са по радиаторите са доста по-евтини, но мерят не в абсолютни стойности, които директно да ни казват какво сме потребили. Какво да напаравим - да платим още някой и друг бон за точните уреди, да си преправим цялата наша инсталация ли, или да приемем, че тези грешката за сметките от тези "неточни" уреди е пренебрежимо малка? Или какво? Кой даде поне едно смислено предложение?

135

Васил Стефанов

преди 15 години

Пълно скудоумие. Който направи такова плащане (за целия блок) явно иска да фалира топлофикация и да берем ядове с тока. "Хитър" управленски ход. Или да се избием съседски. Това какво е - отклоняване на вниманието ли? Създаване на нов проблем, за да се забрави стария? То е ясно, че ток за всички няма да има. То и инсталациите в блоковете няма да издържат на това натоварване - ще пламне тук-там. Мнооого държавническо мислене. Лошото е, че не можем без топлофикацията, още по-лошо е, че топлофикация не може да си събере парите - от безхаберие на много предишни правителства. Като нямаш пари - не плащаш. Тогава къде да отидеш да живееш? Изселването беше през предишни години. Тогава не е имало и парно. Има парно, има проблеми, няма парно - ????

134

6666

преди 15 години

"законна методика" ли му викаш на това????? Абе я ходи се скрий някъде. Най - добре *** плати и мойта сметка!