44

Реалист

преди 10 месеца

До факт. Ами те са толкова. Зависи кой прави проучването, как пита и как обработва. Много тарикатски може да питаш 5000 души и после да си избереш 1004, чиито отговори ти са удобни. Ако изобщо го правят така.

43

Аре чиииба ппдебиили

преди 10 месеца

69,3% приемат оставането на трети март, а общо 14% се разпределят в различни други опции измежду официалните празници, свързани с националната история: 9,6% искат смяна с двадесет и четвърти май, 3% с шести септември, а 1,4% с двадесет и втори септември

42

Анонимен

преди 10 месеца

До Анонимен 31А ти какъв си ? Гръцки националист .Според енциклопедични данни братята са родени във Византия. Град Солун. Тва какво общо има с България. Ако не знаеш Солун се намира на 300 километра далеч в границите на друга държава. Но да продължим с киро и мето гръцките ти братя. Създават глаголицата. Едва много години след смъртта им в Преслав се създава пра пра пра родителят на бг азбуката. То па бива да си неук ама чак пък толко. И не не съм руснак,украйнец,македонец,и тн. Българин съм.

41

Анонимен

преди 10 месеца

"датата 24 май драги е свързана ЕДИНСТВЕНО с църковния календар" - Явно не си чувал, че е свързана с БЪЛАГРСКАТА АЗБУКА, на която пишат 400 млн. човека. Както писах по-долу, щом мнозинството искате да е 3-и март, то аз ви подкрепям в искането ви, защото мисля, че националния празник е на всички, а не само мой, но моето мнение е, че трябва да се гордеем много повече с 24-и май, отколкото с 3-и март, дори и националният празник да си остане 3-и март!

40

Живял-видял

преди 10 месеца

Най-добре е да имаме два национални празника - Великден и Коледа. От десетилетия наблюдавам, че точно тогава на хората най им се празнува, отвътре им идва да празнуват.

39

Зозо

преди 10 месеца

Галъп, калъп... Андрей Райчев комуниста какви резултати може да извади? Ай сиктир! Да питат и Червен Колю - винаги БСП на първо място :))))))))))))))))))))))))))))))))))

38

Анонимен

преди 10 месеца

Голям боой ги чака всичките евро-краварски жендар подлооги! Голям!

37

Незнам за 24ти

преди 10 месеца

Обаче Със сигурност 3ти март не е националния ни празник

36

Истински българин

преди 10 месеца

Глу.пости. Според комунистическия русофилски "Галошш" го изкарват така. Аман от продажници.

35

Факт

преди 10 месеца

Като се зачетеш в статията разбираш че около 33% са против.

34

Анонимен

преди 10 месеца

Това странно съвпада с броя на гласоподавателите на ПП, когаот малхне "Ала-бала"

33

Анонимен

преди 10 месеца

До Анонимен 26 ....датата 24 май драги е свързана ЕДИНСТВЕНО с църковния календар

32

Кудкудяк

преди 10 месеца

Щом купените стъгмисти от Галъп ги правят 9% значи реално са 3-4.

31

Анонимен

преди 10 месеца

Това е Подмяна на Историята ни! И едва 9 % Наивници " желаят" това! Не пипайте датите на празниците ни маскари!!!

30

Анонимен

преди 10 месеца

"Кво ще празнуваме некви византийци." - Какви византийци? Руснак ли си, македонец ли си, сърбин ли си? Със сигурност не си българин, щом пишеш такива неща... :)

29

Благоевград

преди 10 месеца

24 май за нац.празник.

28

Гербист от Промяната

преди 10 месеца

За такива неща народа не трябва да се пита, защото както сме казвали народа е *** и не разбира. Такива неща следва ние да му казваме на народа и той само да се съгласява.

27

Анонимен

преди 10 месеца

Ми нормално. Кво ще празнуваме некви византийци. Имаме си достатъчно добър празник за да го сменяме.Какво празнуваме като национален празник? Глаголицата ? Ми тя е неразбираема за нас нормалните българи.Прилича на нещо средно между шумерски клинопис,йероглифи и буквички от микенската цивилизация. Без майтап ако не вярвате проверете само. Ясно е че брадатите братя са копи пействали яко. Това ли празнуваме? Едно менте.

26

Анонимен

преди 10 месеца

Аз също искам да е 24-и май, но не заради ПП, ГЕРБ и т.н. или пък защото съм русофоб. Датата 24-и май е свързана с 3-те български държави, а не само с 3-тата, както е 3-и март. Това ми е аргумента и не го чух нито веднъж от защитаващите промяната на празника. Обаче също така мисля, че щом само 10% от хората искат да е 24-и май, значи не е редно да се променя. Все пак националният празник е на всички, а не само мой и ако повечето хора чувстват 3-и март като такъв, тогава нека си остане така.

25

тТт

преди 10 месеца

По-скоро 91% не знаят какво е национален празник и какво е официален празник! Скоро като ни вземат и азбуката, тогава ги запитайте пак... "НЕВЕЖСТВОТО Е СИЛА!" - 1984, Оруел.