142

Анонимен

преди 1 година

Правете разлика между глаголица и българица. Руснаците на глаголица ли пишат?

141

До славянството е из

преди 1 година

Ако ти си измислица, аз не съм.

140

Христо Христов

преди 1 година

Абе доста глу'п'аво е да твърдиш, че езикът е един и същ, ама все пак е Кирилица, а не някакъв западен бул'а'мач.

139

Анонимен

преди 1 година

До оффф "Така че това НЕ Е азбука на руснаците". Ама ние сме им дали нашите богослужебни книги след като Втората Българска Държава пада. Фактически те продължават нашето дело за стотици години. А Кирилицата е безмислена извън контекста на Православието, за чието разпространение след близките нам народи е създадена. Руският е по-близък до Църковно-славянския/Старобългарският език, отколкото съвременният Български език. Русия е наша духовна дъщеря.

138

До 154

преди 1 година

Толкоз руския няма общо с българския, че с украинци си говоря на български, те с мен на руски и се разбираме. Между другото в България няма бежанец говорещ украински, които не некаква мешаница с полски. Все едно македонски. Такъв език се говори само във Лвов.

137

Анонимен

преди 1 година

Русия е най-големият грабител на българската история и култура. Митрофанова лъже, че честват 24 май. Питайте руснаците и те ще ви кажат, че Ленин е създал руската писменост. Това им е официалната позиция. Те не признават нито че пишат на българска азбука, не признават, че ние им даваме вярата и не признават, че държавността им е дадена от волжките българи, чиято държава те унищожават и разграбват. Русия е враг номер 1 на България и това не е от вчера.

136

Анонимен

преди 1 година

Русизмът е тежко вреден за България.

135

Истината

преди 1 година

Е, че Запада беше ценен, докато пазеше мира. Русия и Запада си правеха взаимни отстъпки. Живеехме в мир и от време на време някой просто заплашваше, за да не се наруши баланса. Включително и с воините в Сирия и прочее. Тогава имаше нормална икономика. Всеки имаше право да си защитава някскви територии наблизо и друг да не се меси. След като взе страна Запада и нахлу рязко в интересите на Русия, без въобще тя да засяга неговите интереси, стана мизерията. Кутията на Пандора вече е отворена. Неразу

134

Анонимен

преди 1 година

знам бе другарко му-трофанова , знам че сме задунайска губерния от 140 г насам . Знам и че отърване няма . Затова искам поне децата ми да се отърват и да избягат на запад . И да не говорят на един и същ език с такива като теб.

133

д

преди 1 година

Митрофанова е посланник на държава с имперски амбиции

132

Анонимен

преди 1 година

дообре само дето без преводач не става и на руски да им говориш пак нема да резберът некои неща некои хора

131

Анонимен

преди 1 година

То и Византия е била империя, а ние диваци /както и сега ни смята западния свят/. Били сме в пъти по-бедни, но не сме клякали. Сега се кляка пред всеки с пари. Нищо не се е променило. И тогава воините са били за земи и жени. И сега също. Просто е обвързано под термина, че уж сме равни. Да, ама е явно, че някой са по-равни. Дали ще команди цар, президент, премиер или който и да е, всичко си е старото феотдално общество.

130

Дачо

преди 1 година

На Македонски ? Нали така твърдите вие, че кирилциа е македонска

129

Анонимен

преди 1 година

Славянството е измислица на Екатерина Велика, където си е слагала всичко по дупките. Това е просто идеология за политическо влияние върху множество от народи. Нещо каквото е европейството. Едно към едно.

128

оффф

преди 1 година

До Хич - Кирилицата е създадена за България и българите. Това е БЪЛГАРСКА азбука. Това че други народи са поискали да я ползват е съвсем друг въпрос. Примери колкото щеш. Турците пишат на леко иземенена немска азбука, която пък е изменена от латиница, това не означава, че турците са близки културно до Запада или Германия, а чисто практически се гледа как би могла да се изпозлва определена азбука за определен език. Така че това НЕ Е азбука на руснаците, а на Българите, руснаците да си знаят мяст

127

долу диктатора

преди 1 година

На рашките им дадохме език, писменост, религия и култура, а те ни спряха газа. След като 35 години ни го продаваха най-скъпо в Европа. Неблагодарна ***.

126

Анонимен

преди 1 година

Не, не е славянска. Покежете ми в историографията и една дупка с името славянска дупка? По-ското да намерина някъде в изворите марсианска падина, отколкото славянска. Има славини, скливини или нещо подобно беше, но няма славяни. Няма как да определиш нещо за славянско, когато такова нещо няма. Ако е имало славяснки племена, то те отдавна са били претопени при мсите от хора, които са се преселявали от едни места към други. Тоест това не е основна и значима част да наложи своите нрави в оформянето

125

До 118

преди 1 година

Не бе, хората просто търсят сходни народи за обединение. Както са САЩ и ЕС. Германия също е федерация. Нишо лошо. То е все едно ти да мразиш роднините си. Е, славянските народи, макар и войнствени и разпокъсани сме горе-долу едно. Какво общо имаме с другите?

124

Хубен Хубавенкси

преди 1 година

Абе аз ви казвам че ако изпратим малко РПГта и снаряди 152мм на укрите без пари ,но с едно условие да пратят малко видео и снимков материал как търбушат рушки танкове с тях, другарката мутрафонкова ще е много по-любезна с нас и няма да иска да ни поучава какво да правим, но вие не вярвате.

123

Анонимен

преди 1 година

трябва да се спре с руския империализъм