73

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 69 Примерите ми са съвсем на място. Договорил съм се с теб, че ще ми плащаш в лева. Утре обаче си отварям сметка в евро. Казвам ти - искам да си получа парите по евровата сметка. Това НЕ те задължава да си купиш евро, но когато наредиш от левовата си сметка превода, чрез превалутиране, аз ще си получа еврото. Промяната на сметката, в която искам да получавам пари - НЕ нарушава задълженията ми към теб.

72

До 60

преди 2 години

Ние добре че се отървахме от плащане на руската газ в рубли. Дори да купуваме през посредници което не е необходимо защото има друга газ освен руската пак ще е по-евтино защото знаеш какво е цената. В рубли по курса на руската банка може да се окаже рубла-долар 1:1 и тогава става 70 пъти по-скъпо.

71

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 70 "блокирането на руските сметки от страна на държавите, фактически променя едностранно и договорите между отделните юридически субекти" Сметките, по които държавите плащат за газа си не са блокирани, тъй че още тук приключва опита ти.

70

анонимен

преди 2 години

Държавния дълг на щатите е надхвърлил 30 трилиона долара. Умните хора знаят как се занулява такъв дълг.

69

Анонимен

преди 2 години

До 57 - блокирането на руските сметки от страна на държавите, фактически променя едностранно и договорите между отделните юридически субекти. Защо? Защото по силата на търговския договор, едната страна има право да получи парите си, другата да получи насреща стока. Запорирайки руските сметки, правото на търговеца да си получи парите фактически е нарушено, и в този смисъл той не е длъжен да достави стоката. Всеки търговски договор функционира в рамките на държавите и не е независим от тях.

68

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 65 "по-опростен вид, търговецът може просто да каже - искам парите да бъдат получен в рублевата ми сметка - как ще го направите е ваша работа." Примерите ти са происти, защото не си ги домислил. Те са просто неверни аналогии. Ако търговеца е подписал, че иска да му се плаща в долари по сметка в долари, ТОВА е което той може да "иска". "Искането" да му се плаща в нещо друго и по друг начин освен упоменатите в договора е едностранната му промяна.

67

До 65

преди 2 години

Да, информирал те е но сметака ще е пак в лева. Ако не е и той ти каже че ще определя курса не мисля че е ок.

66

Анонимен

преди 2 години

Сащ би колабирал напълно ,единствено ако КНР си прибере производството на чипове от Тайван, цялата икономика на Сащ в момента се основава на технологичните интернет гиганти, ако там успеят , нямат друго, както оръжието им е по-слабо от руското, просто оттичат в канала.

65

Анонимен

преди 2 години

До до мечтателите, според кой пазар е 67 бре, според кой, дай една платформа на която може да продадеш рублите си при курс 67? даже и в Турция вече спряха да купуват рубли

64

Анонимен

преди 2 години

До 48 - без този Анекс, фактически няма как парите да стигнат по сметката на търговеца. В по-опростен вид, търговецът може просто да каже - искам парите да бъдат получен в рублевата ми сметка - как ще го направите е ваша работа. Ще ти дам *** пример - в следващата ти фактура, мобилния оператор може да напише нова сметка по кояот иска плащане - няма нужда да подписваш Анекс, информирал те е че има нова сметка - и ти си длъжен по силата на съществуващия договор да му я преведеш - няма нарушение

63

Новата молитва

преди 2 години

О,свети Зеленски!Да се свети твоето име,да бъде твоето царство!Моля те,кажи на ЕС да махнат санкциите и пак да имаме газ и петрол.Позволи ни да си изкараме и днес насъщния хляб и да не фалираме!Амин!

62

До кой каквото

преди 2 години

Русия има всичко без качествени управници. Ако нямаше корупция и олигархия щяха да са много цивилизована и просперираща сила. Има много руснаци които са направили открития и изобретения но не и в Русия. Защо ли е така? Без западните стоки ще са като 19 в век.

61

Анонимен

преди 2 години

До до мечтателите "а то 67... според пазара - както са ни учили" Какъв "пазар"? Къде може човек да си купи един долар за 67 рубли. :)

60

анонимен

преди 2 години

След изявлението че рублата ще бъде обезпечена със злато , се очаква да стане скъпа и търсена валута. За добро или зло санкциите , които се налагат от ЕС на Русия ,ще са много по-болезнени за европейските граждани.

59

Анонимен

преди 2 години

Защо едни страни получават още руска газ,а други не получават?

58

до мечтателите

преди 2 години

До Анонимен: "Чийто реален курс е 200+ долара." - твойто е реално или имагинерно? Щото обявяването не е реално - случващото се е реалното! а то 67... според пазара - както са ни учили :)

57

Анонимен

преди 2 години

Ще ни убеждава ли да не ги сменяме с ниски цени или само с дърдорене?

56

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 51 Явно си нямаш представа как договорите функционират. Те си имат ПРЕДМЕТ. Страните са обвързани с този ПРЕДМЕТ, а не с въображаеми "други" условия, ккато на теб ти се струва. Затова се пишат договори, за да се ясно какви са условията по тях. Излишно е да обяснявам, че никакви "санкции" не са включени или са условие по тези договори.

55

Клекнахте

преди 2 години

"Рублата днес е нереално поскъпнала..."Мда, но защо ли в рашистан реалният курс е умножен по две от този на рашистанската наZZи банка? А ти, направи ли сделка с рубли, мухахаха...

54

който каквото

преди 2 години

Освен определени машини КАКВО толкова и трябва на Русия от запада? Всички суровини ги има. С храните няма проблем. С енагията - също. Остава сама да почне да си прави и машините. Виж за запада ще много по-трудно да си прави енергията, храните и суровините!