72

Какво?

преди 2 години

Кой плаща 14 лева на час труд бе какво лъжете. Значи средната работна заплаята според вас е 2240 лева така ли. 14*8*20 = 2240 лв. Пълни измишльотини. Масово хората работят за по 1600 - 1700 лева заплата в провинцията наполовина.

71

Анонимен

преди 2 години

До всички, които се надпреварват да пишат как навсякъде могат да се правят пари и това зависи едва ли не само от личните качества на човека. Не е така. Личните ксчества са много важни, но поне толкова важна е и системата, в която човек функционира. Системата у нас е ска.пна. Важно е какви хора могат да правят пари и за какъв процент от хората има условия да живетя достойно. Да, и в най-бедните държави има мафиоти милиардери. Лични качества! У нас над 50% са заплашени от бедност. Лоши условия!

70

АСД

преди 2 години

"Просо сънува.Който прави 47 в дания , може да прави 47 и в България.Въпроси?" - Да! Първи въпрос - "четене с разбиране", разбираш ли го, като четеш? Защото това са "разходи за работодателя", а теса повече от надника. Втори въпрос - Това са "средни сотйности" - демек средно за всяка държава - все ендо да ми кажеш, че един шофьор на бус, дето отиват 47 евро за него в Дания, в България ще ми визма 47 евро (или колкото е след разходите) ...

69

До 66

преди 2 години

Ти кое не разбра за таксите ?Там е по-скъпо заради таксите.Един Българин произвежда средно 12000 лева и плаща 2000 лева данък.Дания 80000 лева и плаща 30000 лева данък.Въпроси?

68

Анонимен

преди 2 години

Според НСИ средната заплата е 1581 лева,това с осигуровките на работодателя прави 1880 лева,при 21 работни дни и 168 часа,часовото ставка прави-5.70 Евро!

67

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 70 - Това е общо разход. В него се включва заплатта ти, осогуровките, тока дето отива з машината, дето работиш, отоплението и прочие ... И като го сметнеш така, 7 еврата са смешна сума.

66

Анонимен

преди 2 години

Над 100 млрд.лв. има в банките.Плащате над 2000 евро на кв за имоти какво хленчите.

65

Доктор

преди 2 години

Е , ако си добър служител , може да изкарваш пари.Аз като зъболекар правя по 100 лв на час, от които 50 са ми чисти

64

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 66 - В кои? Аз съм fullstack ряазработчик, имам 3 години работа с machine learning и в моемтна работя във финансова инститиция. В България повече от 6500 не са ми предлагали. 6500 лв ми беше студентската заплата в Нидерландия ...

63

Анонимен

преди 2 години

Надницата на час у нас е 5 лв другото са разни чиновници и администрация . Кого лъжете с тия 7 евро .

62

Анонимен

преди 2 години

Продължаваме подмяната.

61

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 58 "Защо за една и съща квалификация и еднакво добре свършена работа, един и същи работодател у нас ще плати нетно 3000 лв., а в Западна Европа за абсолютно същото ще плати 4000 евро?" Защото "там" всичко е по-скъпо, затова. Защото за да свърши "една и съща работа" условията, при които ще я свърши струват повече пари. Неговата работа се включва в ценообразуването на нечия друга работа и така нататък. Впрочем, в няко сектори в България получават "една и съща заплата" със "запада"

60

До 58

преди 2 години

Разликата в заплащаненето е тясно свързана с това , колко могат да те натоварят с данъци.Стандарта на живот е пряко свързан с това.Повече данъци по-висок стандарт.Това ,че Българските феодали не пращат е Държавна политика от много време и се диктува от тяхните господари. Sorry ама в банановите страни е така.Въпреки всичко има възможности да се правят кинти в БГ.

59

Анонимен

преди 2 години

Има една величина, която обяснява всичко: Брутен Вътрешен Продукт на Глава от населението. Всички произведени стоки и услуги за година, остойностени в долари. Ако България има, грубо казано 10К, а западна страна 50-60-70К, съвсем естествено е, че заплати и доходи ще бъдат в пъти по-ниски. Това е очеизвадно, а не пак нови конспирации как нарочно ни държали бедни. ПС.: Чехия, Словения, Литва вече имат съизмерими заплати и БВП.

58

Анонимен

преди 2 години

До Мхмм... Брееееех, как ги разбирате моделите и "поръчките". Да се чуди човек с какво се занимавате по цял ден вместо да се квалифицирате. Иначе, що не станеш и ти един "шеф" да караш "поръчково БМВ" и да обясняваш как заплатите от 1000 лева са достатъчни?

57

Анонимен

преди 2 години

При Бойко взимахме по 50евро на час,а сега доходите се сринаха за няколко месеца на 7 евро...

56

Мхмм...

преди 2 години

Да, ама шефа кара чисто ново поръчково Х5, обаче ми обяснява че ситуацията в страната е нас*ана и че 1000 лв. са доста добра заплата...

55

Меркел

преди 2 години

даже не е ни 7e на час,лъжци по-малко е!!проста математика,кой взима в Бг 2200лв чисто ...на опашката ще сме си още векове за съжаление!

54

Анонимен

преди 2 години

До Гладна кокошка. Да, имам въпрос. Защо за една и съща квалификация и еднакво добре свършена работа, един и същи работодател у нас ще плати нетно 3000 лв., а в Западна Европа за абсолютно същото ще плати 4000 евро? Да, който може там 47, и тук може 47, но не с честен труд като там и не регламентирано като там. Ти явно не си запознат с родната действителност. Така че, питай, ще ти обясня многоъе неща, които явно не разбираш.

53

Обединени балкани

преди 2 години

Това беше плана на запада за нас бившите соц. републики!Масово обедняване,оскотяване и изтъпяване със любезното съдействие на военнопрестъпници от комунизма на каишка!И като се заредят едни опашки за жертвите от комунизма,а няма един вкаран в затвора в бившите соц. републики да се просълизш направо!Вечна слава на СССР дето ни продаде,защото сега явно Русия ни е откупила обратно!Заповедта на нов фигурант Кирчо ще бъде точно да ни тласне на ръба на гражданска война на фона на кризата докато ПП!