28

Анонимен

преди 2 години

До 30 - Познавам няколко богаташа, един свързан с финанси, дето се "изнесоха", като купиха по цели запъстели села, вклчително старите училища и църкви, сринаха го и си вдигнаха едни имения. Министерство на весешивто, ако помниш ...Ама се съмнявам, че повечето хора имат тая възможност.

27

Анонимен

преди 2 години

Колкото по-далеч отФатмака, толкова по-близо до цивилизацията, природата и демокрацията.

26

Анонимен

преди 2 години

Еми няма да ходиш в Родопите. И без това там са животни, а не хора. Иначе има автобуси и на села до 20 км в Бургаско поне.

25

Анонимен

преди 2 години

Когато видя евреин финансист да се изнесе със семейството си от центъра на София в някое село, тогава и аз. :)

24

Анонимен

преди 2 години

При положение, че 90% от високоплатената работя, може да се върши 100% дистанционно, виждам защонхора може да си го помислят. Ама не става. Не и със сегашните села. Ако някоя група се наееме, да обособинсосбтвени села, но модернизирани, може. Ама тогава няма да допускат кого да е.

23

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 25 "Има автобуси за тая работа и то от 15 години." Може до някое пловдивско село на 5-10 километра в посока Родопите да има. :))))

22

Анонимен

преди 2 години

До 1: По-скоро въпроса е в града има ли достъпна здравна помощ?

21

Анонимен

преди 2 години

Що лъжете, че е по-евтино по селата. Цените на повечето хранителни продукти по селата са по-високи отколкото по големите вериги в градовете явно писалия статията не си е подавал носа от градът в който живее.

20

Анонимен

преди 2 години

До 20 - Има автобуси за тая работа и то от 15 години.

19

Анонимен

преди 2 години

Абе измамно е. Уж малки киткни населени места, а то една мизерия, една смрад. А и - няма работна ръка! Невъзможно е да си намериш свястна прислуга, няма и фирми за обсслужване!

18

Анонимен

преди 2 години

Градовете вече са само за харвардци, не стават за живот. За какво седите в града да правят погроми срещу вас разни харвардци и Чалгарски Величества?

17

Анонимен

преди 2 години

До Селчо А през зимата "у големиО снЕг" е още по-забавно. Все пак, повечето села под въпрос не са точно в равнината. Там снегорини са виждали само по телевизията. Ако се наложи да викнеш линейка не съм сигурен дали и с ГПС ще те намерят. Ако дойдат до 1-2 дена де.

16

Анонимен

преди 2 години

Е, каква скъпотия? Нали средната заплата в София е 2150 лева хахах

15

Селчо

преди 2 години

Разбрах. Значи получавам анафилактичен шок, паля колата и за 15 мин. съм в града. Благодаря. Ей сега ще погледна обявите да си купя някоя китна къщичка. А с училищата за децата ми как стои въпроса? Пак ли ще си пърпоря до града?

14

Истината

преди 2 години

На село като се върнеш от работа започваш да...работиш. С къща винаги има нещо да се прави- керемида, по двора, чистене. В апартамента се прибирам и се тръшвам с все сила на дивана, приел формата на гза ми с годините:)))

13

Тесла

преди 2 години

"Селски" едишън. Със стъпенка за избърсване на калта от подметките. Подаваща се автоматично при отключването на колата и с редовни ъпдейти на софтуера, разбира се.

12

До 10

преди 2 години

Това е проблема. Селата са тези, които са се слели с София и Пловдив. Останалите, дори тези до другите областни, си тънат в мизерия. За отдалечените в северозапада да не говорим. Там са пред закриване самите градове. Скоро ще има бразилски общини. Изцяло, с кметове и прилежаща администрация пт тях. И какво да правиш къща в такава община? В денят, в който те няма ще свалят и дограмата. Статии за наивници. Да ги пускат поне в чуждестранния печат. Ние знаем как стоят нещата реално.

11

Батето FOREVER

преди 2 години

Тази мила българска дума "тренд".

10

Анонимен

преди 2 години

До До 1 и 2 " Разтоварват се претъпканите големи градове, хората получават малко повече спокойствие, чист въздух и пространство." Понеже съм отрасъл в град, но съм бил цели лета на село и знам къде какво е хубаво. За нормални семейства селото не е алтернатива. Ако искаш да ИЗОСТАНЕШ, тогава може. А "села" на 5-10 минути не са никакви села, а квартали на градовете. Без удобствата на кварталите. И цените и там вече не са ниски.

9

От 2

преди 2 години

До Анонимен 8 Ще умра от смях. Тесла паркирана на селския мегдан. Някои хора искат да върнат десетилетията назад. Ами, не става!