43

Анонимен

преди 2 години

А колко са данъците там?

42

Краят

преди 2 години

След 20 години тук ще останат само бразилците. Всичко що може рано или късно изчезва. Без здравна система нацията е загубена.

41

Анонимен

преди 2 години

Какви са тези фалшиви новини? Какви 3000 евро? Без езиков курс и квалификационен приравнителен курс ще работи само като санитарка или болногледачка за минимална заплата.

40

селянин

преди 2 години

ами така е след 30 годин демократия не е само до сестрите чорбаджийте не развръжат ли кесийте ке дойдевреме сами да си връзват опинците

39

Анонимен

преди 2 години

Дядо ми след 30 години живот в Германия, се прибра, защото с немската пенсия тук си живее спокойно и достойно. Два пъти в годината пътува до Германия за профилактичните прегледи...Само ще ви кажа, че е заминал заради разочарованието си от някакъв строй, но след като се прибра се оказа, че според него е още по-зле....Но и в Германия вече отново според него, не е както преди. Въпреки всичко, независимо от заплащането има много хора, които заминават навън, заради ясните правила, права и закони.

38

До 35

преди 2 години

Що да ги краде бре!? Никой нищо не КРАДЕ! Просто германия казва елате даваме ви отпуска даваме ви 3000евро заплата даваме ви извънаредни даваме ви част от наема даваме ви бонуси даваме ви ...! Тука какво ти дават! 200 евро и ШУТ отзад всеки път когато си поискаш отпуската! Така, че КРАДЕНЕ НЯМА! Просто БГ работодателите не са свикнали да дават! ТЕ само ИСКАТ и ВЗЕМАТ! Те така!!!

37

Анонимен

преди 2 години

затова пък в Бг-то вдигаме заплатите на държавните чиновници с по 20-30 % в условия на криза, въпрос на приоритети, в Германия приоритет е здравето и благосъстоянието на данъкоплатците, а в България е приоритет спокойстието и безхаберието на държавните хрантутници

36

Емигрантка

преди 2 години

Работя и живея в Австралия от 17 год- $10000 е месечната заплата за сестра със стаж над 10 год и много данъчни намаления като работещ в здравеопазването. Отпуските са минимум 6 седмици, след 14ч се заплаща допълнително 30% за неудобни часове за работа, събота е 50% допълнително, неделя е 75%. Коледа и Великден са 200% и допълнителен почивен ден.след 7 гид работа на едно място допълнителен отпуск 8 седмици- така се задържа персонал.

35

Анонимен

преди 2 години

Това с Германия падна в канала. Никой не иска да работи под вакса терор.

34

БАЙ ХОЙ

преди 2 години

Ами незнам, малко съм раздвоен .. 3000 Евро бруто = 2000 чисти ... наем 1000 евро с разходите в най добрият случай ... остават 1000 евро. 300 -400 храна на месец и остават 600 джоб пара :) Ако си имаш жилище тука в БГ и получаваш 1500 средно според мен е много добре ... Да не забравяме че в Германия трябва да се учат езици , да свикваш с времето , самотата и т.н. Хора не се подлъгвайте , да ако искате приключение , само тогава има смисъл ...

33

Анонимен

преди 2 години

Да но в Германия ще има задължително БОЦ ако идат да работят там,не ги устройва...но важното е да имаме висшУ образование!!

32

Анонимен

преди 2 години

Германия /ама не само тя/ ни краде не само медицински сестри. Краде ни всичко - лекари,инженери,строителни работници,общи работници и т.н. и т.н.. Това е положението богатия експлоатира бедни. Уж сме ЕС, уж единна политика, ама политиката е такава , каквато е удобна на богатия/силния.

31

Анонимен

преди 2 години

то да е само за медицинските сестри, за всички кадри е така реално от 6 до 10 пъти са по-високи заплатите, а издръжката е кажи речи като в София

30

.!.

преди 2 години

Епа какво се чудим значи! След като в германия ти дават 3000евро и наем и бонус и извънаредни и отпуски и не знам си какво още що да работя в БГ дето ми дават 275 евро! И не ми плащат извънаредни и не ми плащат наема и не ми дават бонуси и даже и ме ритат под път и над път! Ми така ще е! Няма какво да се чудим! НЕ можем да направим много по въпроса! Единственото което остава е да се задължът 4-5 години да работят току що завършилите сестри в БГ болница и толкоз! И това е противочовешко ама ...

29

Анонимен

преди 2 години

Всеки може да работи и живее където си иска, поне сега границите са отворени. Дори да вземам същата заплата в България пак няма да остана. Да се живее в Германия е в пъти по добре от циг..ска България.

28

До 18

преди 2 години

Съмнявам се и то много. А човек, който живее в изостанала Европа като теб, не е хубаво да коментира САЩ, където на 40 години хората притежават милиони в банковите си сметки.

27

Асан

преди 2 години

Тиквата да слага 1000 евро МРЗ и вече няма да краде Германия :)))

26

Българин

преди 2 години

Ами хайде Европа да ни помогне да имаме и ние възможност да плащаме такива пари на кадрите си. Стига с този brain draining от родината ни.

25

фигаро

преди 2 години

наема не го мислете , предлагат - "възможност за настаняване на преференциално ниска цена " , тъй че не спускайте опорките с наемите .

24

Лекар в чужбина

преди 2 години

Европейски съюз, свободен пазар, работиш където искаш, стига да си конкурентноспособен.