32

преди 16 години

наистина ако не беше всичко съсредоточено в столицата,надали щеше да има толкова хора в София.А за "софиянци" е по- добре да има провинциалисти ,за да лапат големите наеми

31

друг пловдивчанин

преди 16 години

Бизнесът в София е основно преразпределяне и ***. Ако спрат доставките от страната, в столицата биха останали само камъни. Ако спрат свежите пари от данъци, бизнесът с преразпределянето съвсем би западнал и би останал само ***. Много доходен бизнес, признавам. Никога не може да западне в столицата, дори да си тръгнат всички провинциалисти.

30

Evala na N19

преди 16 години

Ami tochno taka si e kakto go e kazal N19. Az sam ot Plovdiv (spored sofianci-dalbokata provinciq) i mi se nalaga da sam v Sofia, zashtoto tova, koeto ucha go ima samo v tukashnite universiteti. Tova e 1to. 2ro - za nai-malkoto na hora ot drugi gradove im se nalaga da patuvat do Sofia po nai-razlichni institucii i t.n, vmesto da se napravi taka che tezi institucii da rabotqt realno i v drugi po-golemi gradove. I 3to: hich ne mi se izspivaite sega da razpravqte che vsichki ste 2ro, 3to, 4to pokolenie sofianci, zashtoto mnogo dobre znam che tva e edin nishtojen % ot horata v Sofia. Za sravnenie, rabotq vav firma, v koqto nqma poveche ot 10% sofianci. A shto se otnasq do men, shtom si zavarsha obrazovanieto si se vrashtam v Plovdiv s nai-golqmo odovolstvie!!!

29

:)

преди 16 години

Софийското гражданство дори и да се върне нищо няма да се промени. Ще се регистрират всички и толкова. Ако се изнесат всички които не са от столицата в нея няма да остане почти никой. Спрете с това разделение . Всички сме хора и се борим за едно и също нещо - оцеляване.

28

преди 16 години

не става които иска нека ходи в провинцията да слугува на самозабравилите се местни 4орбаджии за 200лв. оставаме си в софия

27

преди 16 години

Адски ми звучи като коментарите и внушенията, които се налагат на западноевропейците - имало криза заради гастарбайтерите...(а не защото си изнесоха маса производства в значително по-евтини държави, и СЪКРАТИХА милиони през последните 5 години!!! б.а.) С други думи най-лесното е да си измием ръцете, и да го припишем на най-слабия, и на този който не може да се защити...срам ме е , че Бойко ми беше симпатичен преди време...

26

пипи

преди 16 години

Абе Боби,като си толкова умен защо не си седиш в дълбоката провинция ,пък да те видя колко повече пари ще изкарваш, ами всички като тебе идват в София да се реализират и след две години живот в столицата казват ,че са "Софиянци".Аман от такива като тебе.Ходете си на село там да се правите на богаташчета.

25

преди 16 години

откога чакам да върнат софийското гражданство, че фирмите да се разнесат по другите градове и да се махна от тоя миризлив град, пълен със софийски ***... Тогава София ще се превърне в една кръгла НУЛА, защото софиянци не са достатъчно образовани и умни, че да я поддържат.

24

преди 16 години

Шимпанзето Бойко Борисов с поредните си маймунски номера! Циркаджия и национален клоун е Бойко! :)

23

преди 16 години

То добре че дойдоха малко от провинцията, София да се разрасне и Банкя да стане квартал на София, че Бойко да стане гражданче! хаха ***!!

22

преди 16 години

Bat Boiko po princip e selska mutra i az za nego ne sum glasuval. NO ako toi uspee da ograni4i potoka ot selqndurite, koito se razhojdat na ekskurzii do "Mall of Sofia" (primerno) Az 6te mu buda blagodaren i vinagi za nego 6te glasuvam! Vun selqn6tinata, prostotiqta i 4algata ot Sofia.

21

преди 16 години

Бойко все едно е роден в центъра на София :)))Общината нищо не прави за оптимизирането на трафика. За това не трябват пари! Докога ще бездействат? Партията ГЕРБ ли е важна или столицата? - Въпрос към Бойко Борисов!

20

Жоро

преди 16 години

Като не ти изнася, защо не се изнесеш ти на село бе? Да не мислиш, че на мен ми е много добре в противната София? Ама не се оплаквам, нали!

19

xyz

преди 16 години

Абсолютно съм съгласна!!!!! Спрете да блъскате в София всички държавни учреждения и централи на фирми. Ясно е, че ако всичко е локализирано на едно място ще има по-лесен контрол на средствата и ще се краде по-яко. Ако всичко е в София всички пари ще идват там и от голяма сума се краде по-лесно без да се забелязва много. Не предвидиха обаче, че хората ще се струпат там, където има работа!!!! Затова уважаеми дами и господа и най-вече Борисов да се сърди на "умните" управляващи глави. Такова нещо никъде по светa няма. Даже в много страни държавните учреждения са в няколко по-големи града, за да не се струпва работна ръка само в един град!!!!! Ама това нямаше кой да го помисли като затвориха всичко в провинцията и ламнаха всичко да е в столицата, за да го контролират по-добре!!!!!Акъл му се вика на това!!!!!

18

преди 16 години

И Бате Бойко е много зле, ако са му необходими инструменти за ограничаване на свободното движение на хора стоки и капитали. Това е държава членка на ЕС където първо мнилой не редно да те ограничава в свободата ти да живееш свободно и където поискаш.Да София е наистина препълнена но вината не е в провинциалистите а в това ,че всеки един от кметовете планира от ден до пладне. Или направо няма план и няма стратегия а само и единствен цел как да избута мандата.

17

cucara4a

преди 16 години

Evala, bat' Boyko, samo taka - provansa v Mangaliq i 4algariq. Selqndurite, mar6 ot Sofia vyn!!!

16

provincialist

преди 16 години

"Когато София беше едно кално село, Русе беше европейски град"-ИречекДа сте живи и здрави с такъв кмет, софиянци!

15

преди 16 години

Всички партии се регистрират в СГСЛукОйл Нефтохим е регистриран в СофияКроношпан е регистриран в СофияПристанищна администрация е в София ?!?!?Няма такава централизирана държава в Европа. И БББ да не приказва, че иска да спре притока на хора към София, ами да се замисли като стане прайм министър, ще разтури малко администрацията към "провинцията" или напротив - ще продължи политиката на концентриране на власт.

14

софиянец/човек

преди 16 години

От една страна и на мен не ми е приятно, че цялата провинция се изсипа в София. Животът в града се влоши ужасно, то и преди си имаше простаци, но сега се утроиха и учетвориха. От друга страна обаче, хората не са виновни, че могат да оцеляват само в столицата и че в по-голямата част от провинцията не остана и троха хляб. На тяхно място и аз щях да дойда, естествено че нямаше да си стоя и да умирам от глад. Вината е на правителството, че се занимава с глупости вместо да мисли как да се развива страната, на парламента, че си бъркат в носа вместо да усъвършенстват законодателството и не на последно място, на бойко борисов, който са го сложили за кмет да разрешава всички проблеми на столицата, а не да се жалва по вестниците.

13

преди 16 години

София ще бъде един прекрасен град без Бойко Борисов! Целият свят ще се радва и добрува, когато този ***-полушимпанзе прекрати съществуването си! Чакам с нетърпение и дай Боже да е час по-скоро!!