80

Анонимен

преди 3 години

България трябва да е благодарна на РСМ, че предизвика консолидиране на нашето общество.РСМ трябва да благодари на България, че се води равностоен диалог, без да има подценяване

79

Анонимен

преди 3 години

А не, бе! Оказван е брутален натиск. А макетата използват за да се наложат и да не спазват договорите. На европейското какви цяха тези шлемове и знамена с вергинската звезда? И нас това ни чака, ако клекнем, но още по-крайно. Ще ни кълнат в учебниците си, ще ни крадат царе и история, но видиш ли местното им северномакедонско наречие било съвсем нов език....

78

Анонимен

преди 3 години

До АнонименРуснаците нямат нищо общо, а сърбите, защото македонския език е български диалект с малко изменения, написани на сръбска машина, но въпреки това, се вижда от километри , че е български език и граматиката е българска - с пълен член, за разлика от другите славянски езици, които нямат пълен член и го разбираме, без преводач и без да сме го учили.

77

Самуил

преди 3 години

Как няма да има проблеми РСМ със съседите си като ЦЯЛАТА И ИСТОРИЯ е преминала под управлението на някоя от съседните и държави. Територията на РСМ е била под владението на Гърци... Българи... Сърби ... Древна македонска държава - НЯМА ТАКАВА . Александър Македонски Е ГРЪК говорил САМО гръцки и с войни създал държава НЯМАЩА НИЩО ОБЩО С македонските фантазии. А Самуил е признат дори и от Ватикана като Български цар. .... Някакви други "македонски" царе ? НЯМА .... никакви...

76

Чипът

преди 3 години

Правителството на ГЕРБ обсъждаше приемането на РСМ в ЕС в един средносрочен план от 200 до 400години

75

A3

преди 3 години

NE na psewdomaketata za ES

74

Чипът

преди 3 години

Дойде време за референдум. Да или Не за РСМ в ЕС. Всички знаем отговора предварително. Няма ЕС за РСМ

73

Анонимен

преди 3 години

Руските служби организират кръжоци по македонизъм сред студентите от Македония, там започват да ги обработват с македонско сектантство. След това СССР продължава играта и им измисля език.Специална група лингвисти са измислили нов език, който след идването нс власт на Тито, е наложен като официален и литературен. По същия изкуствен начин е създаден и белоруският език.

72

Анонимен

преди 3 години

Македонският е бил част от българският език.Португалеца го казва в прав текст.Всички отлично знаят за какво става дума:-)Аз това признание за натиск го признавам като извинение " с половин уста" и подкрепа за българската позиция.Да четат в РСМ и да мислят.

71

aa1830...

преди 3 години

и разбира се паметник на Вашко да Гама в Рио с надпис - бразилски мореплавател, открил света преди мнооооогоо години!

70

Анонимен

преди 3 години

Смислен анализ на португалската страна. Поддръжниците на българската кауза ще стават все повече. Не може, с езика на омразата, с репресиране и не спазване на правата на българите в РСМ, в ЕС. Без да се спазват копенхагските критерии и европейски ценности, без добросъседство, не може да се внесат в Съюза нерешени проблеми и то между две съседни страни. Иначе, ще излезе, че там са записани само думи, без никакво значение.

69

aa1830

преди 3 години

Португалците да кажат как биха реагирали, ако от БАНИ (бразилската академия на науките и изкуствата, ако има такава) кажат че езикът и историята им няма нищо общо с португалския, и Вашко да Гама е бил бразилец, говорел на древен бразилски език и португалците са татари и държавата им съществува от 4 в. преди Христа. После да философстват и да ни дават ъкъл.

68

Анонимен

преди 3 години

При Марин Дринов са ходили учители и учени от Македония да го убеждават, че и техният език е български, да се направи граматиката удобна за всички, но той казал - НЕ!. Иначе човекът е руски поданик, тръгнал си е с руснаците след Освобождението и въобще не се е връщал, умрял си в Просия.

67

Чипът

преди 3 години

От време на време тук се пишат адски тъпотии. Историята си е история. Турция е построила повече църкви в България отколкото СССР. Факт

66

да ама не

преди 3 години

Когато европейска страна не зачита геноцида над българите в Македония извършван систематично над сто години от 1912 година до сега и иска тя да търси компромиси.Това означава че имаме безпомощна дипломация!

65

Американ

преди 3 години

До Осъзнайте се:Всъщност Запада мъти македонската тиква много повече от Русия. Осъзнай се.

64

Анонимен

преди 3 години

Основен фактор за отделянето на МК от БГ, е Просията. Едно време са пробутали руските шоиони Петко Рачов Славейков и Марин Дринов. Единият издавал в Цариград вестник "Македония" - незнайно защо, без никаква връзка, само колкото да влезе в оборот думата. Другият автор на първата българска граматика, в която решително отказва да вкара елементи на западните диалекти.

63

Осъзнайте се

преди 3 години

Докато сърби и руснаци ви мътят главите и се правите наследници на Александър Македонски няма да станете член на ЕС. Вместо да търсите решение с България вие тръгнахте да се кланяте на другите и да плюете срещу нас и да горите знамето ни. Щом искате война- ще я имате. Режете сами клона, на който стоите. Това правите. И шопите са луди глави, вие ги надминавате 10 пъти. Кога най-после ще си дадете сметка, че трябва да се намери среден път и да се постигне съгласие, а не раздори.

62

aa1830

преди 3 години

Македонците нямат нищо общо с България - такива ***, да се редят за бг паспорти и да декларират произход а после да псуват по нас и държавата ни. Да преименуват българските герои и да ги пишат македонци и да ни наричат татари.това са някви изчадия там и такива врътни на българин не са присъщи. Трябва да се спре с братосването, приятелството и т.н. Те един посланик нямат в Бг, сигурно зашото нямат 100 хиляди български паспорта или защото посланика му щяха да го викат през ден във във вънщно

61

Анонимен

преди 3 години

Точно така. Най-големият проблем са не самите македонци, а натискът върху България от ЕС. Македонците също ни създават проблеми които можем да решим заедно. Но не под натиск отвън и не за един-два дена.Иска се много повече време.