75

До 65 от ИТ

преди 3 години

А задаваш ли си следните въпроси:1) Дали вече не си скъп на кораба майка? 2) Дали задаващите се комунисти няма да ти резнат 40% от семейния доход в прогресивен данък?3) А дали няма да вдигнат корпоративния данък и кораба майка да отлети на по-топло място?4) А кой ще те лекува и кой ще учи децата ти?5) А кой би искал да купи къщата ти след време и на каква цена?

74

Тук

преди 3 години

някакъв се прави на отворен, и пише, че имоти се купували от семейства с доход 8-10-12 000лв. ОГРОМНАТА част от имотите (говоря за Пловдив) се купуват от семейства с много по-малък доход. С кредити обаче. Даже и пари са самоучастие като нямат, теглят освен ипотечен и потребителски кредит. Да, заробват се за дълги години, но пак е по-добре. Изплащат вече бъдещо собствено жилище, иначе същите пари ще вървят за наем.

73

До 76

преди 3 години

Стига с тия щуротии.В София има 700 хиляди заети.Средната нетна заплата е 1500 лв.Това,че в АйТи сектора се получават високи заплати,не означава, че навсякъде е така.

72

Анонимен

преди 3 години

Незнам как ще растат цените, кото на тези цени, дори и по- ниски може да се купи имот в Италия например.

71

до 74

преди 3 години

Средната заплата в София е 2000лв., барабар със сивия сектор в нея! Махнем ли го, скача на над 3000лв.. Моля те, слез на земята. Касиерка в Билла взима 1500лв. начално.

70

Анонимен

преди 3 години

Цените на имотите са високи, защото заплатите в София скочиха в пъти. В LinkedIn прелива от работа. Ако преди 10г. взимахме junior за 1500лв. начално, сега няма кой да дойде за под 3200. И това са студенти без грам опит. За по-високите позиции да не говорим какво става (10000++ месечно). Стигат заплатите до колосални суми. Та, затова цените на имотите растат, защото има кой да ги купува. Както долу е казано, сервитьор пари за имот няма и няма и коя банка да му даде кредит.

69

Коста

преди 3 години

Като човек, кой притежава "селска къща с РЗП - 120 м2 и декар двор, плюс апартамент в затворен комплекс в София е напълно непонятно, как хора могат да влагат пари в панел или овехтяла стара тухла. Самият профил на хората, живеещи в такива блокове и комплекси е стряскащ-неудачници, пияници, ниско платен обслужващ персонал,всякакви долнопробни типове... По добре вложете парите си в нещо друго, мислете за децата си-как ще живеят в тази отблъскваща панелна среда и тези неприятни хора за съседи.

68

До 65

преди 3 години

И аз познавам семейства с над 20 бона доход, въпросът е,че такива са единици. Средната заплата в София е 1500 лв.Така,че масово доходите са под 2 бона.

67

Митака

преди 3 години

Тука една част от хората сякаш не осъзнават елементарни тенденции.1. Имотите няма да падат - в сф цените все още са по-ниски от всички други европейски столици.2. Ако в страната ни средната заплата стигне 1000 евро, в момента е около 750 евро, ще почнат да прииждат чужденци да работят като продавачи, сервитьори и т.н.. С други думи населението на сф и имотите ще скочат още.3. Нормално е богатите и средната класа да се изнасят в предградия - така е по-цял свят.Приятен ден.

66

Анонимен

преди 3 години

Това е балон, който от години се очаква да се спука. Цените продължават да се напомпват изкуствено, но всеки може да види колко от новопостроените сгради са пълни. В квартала в който живя последните 5 години изникнаха към 10 нови блока. Заети са около 5% от апартаментите, останалото пустее. Едната от сградите започна да се руши от самосебе си без в нея да има и един зает апартамент. За всеки е ясно, че става дума за пране на пари...

65

Анонимен

преди 3 години

Цените са такива,заради масова пропаганда,и страх насаждан в обществото.Най големия враг на купувача на имот е СТРАХА,страх от високи цени,страх от инфлацията с големите зъби,страх от КТБ,и какво ли още не ,което под строй се реди от брокери,агенции,строителни предприемачи.

64

Анонимен

преди 3 години

Хората трудно се справят с поддръжката на имотите които имат, а гладни брокери медец с масло бълнуват.

63

абоната е на мо~~~ре

преди 3 години

Те и мутрите по морето щяха да фалират.Всеки ден ги фалирват форумни фантазьори, а те не фалирват.Няма и да стане, защото имат по много имоти, а ресторантите им са и на морето и в София !

62

До 63

преди 3 години

Това са семейни кооперации,не еднофамилни къщи.Навремето така се строеше,защото живееха няколко семейства в една къща-родители и двамата им сина със семействата си всеки на отделен етаж.

61

Анонимен

преди 3 години

Млади от село осигурени с имоти от родителите идват в София за работа. Така ще е година две.С влизане в евро зоната , ? -то ще обърне живота в по добро. Банките ще зарабитят по стандарт на ЕС. Кредитите ще са 1% за инвестиция. Ще се развие пазара. Малки частни фирми ще се развиват. Живота ще е като в ЕС СЕЛО - ГРАД 50% - 50%. МЕСТНАТА ВЛАСТ ще е независима финансово от Централната..Транспорта ще се развива частен, земеделие ,ферми, продукти , услуги, образувание и т. н.

60

До 60

преди 3 години

Грешиш! С 2.3% лихва по ипотека и около 5-10% реална инфлация, в момента на заемане на пари от банката човек е директно на плюс. Финансира се от банката 100%, дори 110% от цената на имота. Да, на барманите и сервитьорите няма да им отпуснат 300-350-400к евро за къща или многостаен в Артекс на 15-тия етаж, но пък именно затова панелките и ЕПК-тата скочиха на по 1500евро квадрата.

59

до 62

преди 3 години

Семекйствата с 15-20 бона на месец общ доход хич не са малко в София. Конкретно моите съседи до един са такива. До един ги знам кой в коя компания работи, има и две семейства с консултантски бизнес (ИТ сектор), както и интериорни дизайнери. И ще те изненадам, получават сумарно дори над 20к месечно. Иначе в София хората с доход над 5000лв. са около 150 000.

58

Мераклия

преди 3 години

Брокерът на недвижими имоти Ален, беше пребит на тихо, но много комуникативно място - с лице към две улици и на 100 метра от Метростанция Сердика...

57

Анонимен

преди 3 години

Ся, такъв коптор като от снимката никога не бих си купил. Купих си железобетонна къща на склон с 10см изолация, облицована с камък, трифазен ток, 3 водоизточника, резервоар за вода, авариен генератор, подово, термопомпа, голям басейн. Дизайнерска мислена къща, строена от заможни хора на времето. Абе, пълна автономия. Масово по селата вдигнали някакви коптори по 3-4 етажа, ама толкова грозни, че направо ти се повдига, като ги видиш. Селски ганьовски истории. И в нашето село има такива, разбира се

56

До 60

преди 3 години

При положение, че в София има 600 хиляди жилища колко са тия семейства с 15-20 бона месечен доход?Хайде по-сериозно. Другите с по-ниски доходи да не би да живеят в землянки?Същевременно познавам хора с по 10 бона заплата, които живеят под наем.