167

българин

преди 3 години

До: номер 178Говорят на немски защото тяхната върховна власт е решила че говорят на немски.Ако решат, може на патагонски да кажат че говорят!А по това че са австрийски народ не може да има спор!Пак повтарям - заемате нацистката позиция на Хитлер ако смятате, че австрийците са германски народ!

166

Тракомакедонизма

преди 3 години

Новия македонизъм - тракизма,който цели изтриването на българския ни идендитет!Какво представлява тракедонизмът?(който пропагандира шарлатана Павел Серафимов(Спараток) и други,които нямат никакви познания по история и не са завършили история,както и чужденци,пишещи на български език): Тракедонизмът краде от българската история и я представя за тракийскаТракедонизмът цели ново разделение на българите и се пропагандира посъщата методика, както македонизма сред българите в Македония

165

Анонимен

преди 3 години

До Не се заблуждавайтеМакедонци не са сърби и това е било начин да ги откъснем от Сърбия. Защото с война Англия и Франция окупират цяла България с Тито ако не се намеси СССР. Тито е офицер дезертирал от Австрия до 1940 г. Македонци е било компромисен вариант и е по-добре отколкото южна Сърбия и ги карат да учат сръбски език. Сега лесно може да се поправи от НАТО но няма желание и НАТО е против България (за кой ли път).

164

Не се заблуждаеайте

преди 3 години

Допълнение към 179Администратор изтри думата кому**няги, решил, че е обидна и ако пак го изтрие да се чете комунисти!

163

175

преди 3 години

Византия е имала санджак наречен Македония който е на Черно море между Цариград и Одрин днещна Турция или източна Тракия. Така че е спорно и географски къде е Македония.

162

Не се заблуждавайте

преди 3 години

До българинКакъв българин си щом ми говориш за славянски език на предците ни? Такива ги вършат *** и преди и сега. Предали братята ни след съветската окупация 1944 г, прекръсти ли ги македонците насила и ако им позволим сега да се докопат до властта било с БСП или техните креатури Мая, Славчо и Христо, със сигурност ще предадат България за ЕС. На Борисов също не трябва да му се позволи. Непременно в управлението трябва да присъства Патриотичен остен, което да гарантира българските интер

161

Анонимен

преди 3 години

До българинАвстрийците са една мешавица от славяни,немци,унгарци,тук-там италианци от които се е получила днешна Австрия,но няма спор,че са днес са немскоговорящи.

160

Анонимен

преди 3 години

Македония е с изцяло българско население,там над 80% от хората се определят на етнически българи. РС Македония трябва да бъде интегрирана към държавата майка България и това да е успореден процес с европейската й интеграция.България има историческо, етническо и административно право над територията на днешна РС Македония!

159

Анонимен

преди 3 години

До българинЗначи през турско ние българите сме говорили диалект на българския защото сме нямали държава?Тези пропаганди в Белград ли ти ги пишат, сръбски еничарино?Смени си ника на сърбоман, по ще ти отива?

158

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 167Македония е географска област, това че сърбетата са ги научили да се самоопределят на Александър Велики не е проблем, проблема е че взимат от нашите царе за да запълнят вакума в измислената си история :))) Иначе Георги от статията ме накара да мисля, че не всички макета са шит :))

157

Анонимен

преди 3 години

До ПроСоТоТва не е сериозно.:))))

156

ПроСоТо

преди 3 години

До Анонимен169..няма какво да ги питам!..Австрийците са с надуто до небесата самочувствие,но всъщност са си "НЕМЦИ"!Те демонстрират "превъзходство",но като "по-цивилизован" народ НЕ се РЕПЧАТ на събратята си дойчовци така,както правят нашите братя-макетата..

155

българин

преди 3 години

До: номер 165Моите уважения, но номер 169 ти казва голата истина!!!Австрийците и германците НЕ СА ЕДИН НАРОД!!!А ти разсъждаваш именно като Адолф Хитлер, както Йосиф Джугашвили не е руснак а е фюрер на Съветския Съюз, така и Хитлер не е германец!Ходи, ходи, питай, разговаряй с някой жив австриец дали е германец!!!Ще те изпържи като лазерния бластер на Скайуолкър ако го обидиш че е германец!!!Езикът тук няма абсолютно никакво значение - дали е език или диалект не е важно.

154

Анонимен

преди 3 години

Новия македонизъм е тракизма ,измислен през 19 век, пазете се,това е новата македонистка мантра с коята се опитват да ви обезличат и обезбългарят!Изхвърлете тракистите от всякъде,те вредят на населението с прокарваните си лъжливи тези,те нямат никакви доказателства,освен фалшифицирани приказки!

153

българин

преди 3 години

До: номер 158Вярно. Няма как винаги да са говорили на "български език", по простата причина че не са имали българска държава. Български език с известни условности можем да приемем че са говорили по времето когато в Охрид е властвал цар Самуил, цар на Българската империя.Когато нямаш държава говориш на диалект. Дори индианците в САЩ сега говорят на вид индиански диалект защото няма държавен индиански език поради липсата на държава Индиана - има само такъв щат.

152

Анонимен

преди 3 години

До ПроСоТо"моите уважения,но германците и австрийците СА един народ!"Тва ОБЕКТИВНО не е вярно. Сори. Питай един австриец, дали мисли така. Питай един германец дали мисли така. Заслушай се начина по който говорят. Виж им поведението и ще разбереш, че са РАЗЛИЧНИ.Тук не става дума за диалекти. Става дума за САМООПРЕДЕЛЕНИЕ И РАЗЛИЧИЯ.

151

Анонимен

преди 3 години

Ще си останем за винаги балкански полуостров с балкански простаци и никога няма да се оправим.Който може да се спасява,който не може да се прави че не чува и не вижда.

150

Анонимен

преди 3 години

До Българин"Македония е българска"Няма такова нещо. Македония е етно-географска област и винаги в нея е живяло смесено население. Главно българи и гърци, но е имало и малко други. Трябва да се прави разлика между въпросното определение и всяко официално образувание, което включва името Македония. Такова включващо напълно и изцяло въпросната област не е имало НИКОГА.

149

Анонимен

преди 3 години

Само комисаря Молдован от филма може да каже на какъв език говорят Сърбите.По принцип балканския синдром е характерен със голяма зло ба, завист, мързел и селски тарикатлък.Просто тията на балканските държави е свързана с техния манталитет на лакомия и наглост.Каракачанов е олицетворение на класическия доно сник без образование.

148

ПроСоТо

преди 3 години

До Анонименмоите уважения,но германците и австрийците СА един народ!Е,организирани са в две държави,но говорят един език,имат обща история,..а ако ми позволиш да бъда малко .."хаплив","БАШ АВСТРИЕЦА" им беше ФЮРЕР на дойчовците доста време....та така....а,и нещо друго:-В диалектитите им има такива разминавания,че понякога немец трудно се разбира с австриец../по-точно обратното/Но ДИАЛЕКТА е едно,общата история-друго.