38

ГосТ

преди 3 години

При социализма, всички ще карат най добрите автомобили, ще имат най добрите телефони и телевизори, компютри и т.н. защото единственото което ги различава е принадената стойност. Като използван ресурс са едни и същи. Разбира се, икономични и екологични! Както костенурката в добрата стара Германия. С храната ще се оправим. Има технологии и ако бъде добре разпределена, без да се изхвърлят колосални количества, ще стигне.

37

отдавна казано

преди 3 години

На когото не му `работи` главата,цял живот ще му теглят краката.

36

до 36

преди 3 години

Не е така. В консултантския бизнес е лесно да кажеш, че нещо ще отнеме седмица effort, а то отнема час, два. Гледаме така да нагодим работния ден, че да няма особено много работа (повече от 2-3-4 часа). Така е по всички IT Компании, особено при високите позиции. Разбира се, налага се понякога да се ходи при клиенти и да се работи извънредно, но е рядкост. Хората с по-ниски позиции работят повече, защото това, което аз го правя за час, те го правят цял ден. Трябва да се научат и ние помагаме.

35

Анонимен

преди 3 години

Аз бачкам за себе си колкото искам,мога или пък имам нужда. Никога повече с началници на главата ,най-лошото е като ти сложат за началник наякой пикльо с диплома и връзки! Така ,че сега съм добре не печеля много ,но ми е достатъчно имам време за себе си,семейството и родителите си ,и най-вече на никого не казвам шефе!

34

do 33

преди 3 години

това ако е вярно си само ти. останалите ти офис колеги на 99% са на схемата, на която си посочил, че не си ти. иначе браво, че ти е ок.

33

Еее

преди 3 години

То изобщо да се работи е демоде вече. Затова строим глобален комунизъм.Нали казаха че роботите скоро ще произвеждат всичко а световното правителство ще раздава на всеки по 2-3 хил. долара на месец да си живеят спокойно хората.Ето виждате че вече почнаха с раздаването. Сега по разни схеми, уж пандемия, уж криза, вземи тук толкова % ей там толкова % ама след време просто ще кажат айде да дадем на всички че не е честно така само едни да вземат и докато се усетим комунизъма готов.

32

до 30

преди 3 години

Нали се сещаш защо те са "шефчета", а ти си охрана? Мисля си има защо. И недей гледа по чуждата паница, че е смешно.

31

Анонимен

преди 3 години

При квалифицирания труд отдавна няма нито 5-дневна работна седмица, нито 8-часов работен ден. Взимам петцифрена заплата и с ръка на сърцето заявявам, че работя не повече от 4 часа на ден и то в натоварен ден. В офис не ходя, няма за какво, освен да се видя с колегите и приятелите си. Факт е, че преди време работех по 10 часа на ден, докато навляза в това, което се прави и науча кое как да се направи най-добре и как се реагира в ситуации. От там насетне работата ми е песен.

30

Анонимен

преди 3 години

За нашите работодатели разбира се, че са демоде, защото те искат да им работим 24ч. седем дена в седмицата и при това за минимална заплата. Наличието на телефон, мобилен интернет и работа от дома им помага за това. Ти трябва денонощно да работиш или да си в готовност за работа.

29

ГосТ

преди 3 години

Поднебесната централизира мениджмънта с изкуствения интелект. Производството е до голяма степен механизирано, земеделието- също. Идват добри времена с по малко труд и повече благоденствие. Това, ако социализмът победи, иначе се очаква месомелачката на капитализма подобно на началото на индустриалната революция.

28

Анонимен

преди 3 години

До 29Аз бачкам втора жена охрана във финансова институция по 12 часа часовете много ,парите малко ,ама шефчетата да има как да се видим и на четири часа!

27

Анонимен

преди 3 години

За огромна част от българите под "работа" разбират да изпълняваш някаква физическа работа, сервитьор, механик..Как да им обясня на такива, че аз и колегите седим по цял ден на бюрото да направим един продукт и да го вкараме в производство. Равносметката: 40 човека, 2 години инженеринг в офиса. Накрая за 2-3 месеца се прави поточна линия, на която ще работят 10тина човека без изискване за образование плюс 1/4 място инженер. Те ще направят 3 милиона броя продукт. Кой е истинския работещ тука? М?

26

от СТАРИЯ НЕСЕБЪР

преди 3 години

Елате да работите на мутрите на Сл.бряг, с осигурени храна и квартира.Ще се наработите за един Сезон...пък може и да повторите...

25

totalno

преди 3 години

тотално демоде. това е било нормално при експлоатацията във фабрики и на полето. сега просто хората висят и затъпяват в офисите..няма някой, който да работи плътни 8 часа. макс 4-5 и то редки случай. другото си е чиста загуба на пари за работодателя и на време за работниците.ако се намали на 6 часа или петък почивен, вярвайте най-малкото къщите по селата рязко ще блеснат, както и междублокови пространства, входове и тн. За останалите позитивни ефекти, които не са малко се сещаите.

24

гост

преди 3 години

8 часа само държавен служител или на запад тук като започнеш и не знаеш кога ще свърши работният ти ден,но обикновено продължава 10-12 часа случвало ми се да стига и 14-16 часа дал съм по-богат ? не,но чорбаджията за когото работех и милионер

23

Работодател на 8души

преди 3 години

Какво?!??Демоде?!?!Какво я пак нещо не вярвам на очите си!ПРИ МЕНЕ ХУБАВА ЗАПЛАТА СЕ ВАДИ САМО НА 12Х6 ,КОЙТО ГО МЪРЗИ ,ТОВА Е ДРУГ ВЪПРОС!

22

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 17Значи ... лишо било, че има офиси.Лошо било, че имало фабрики.Олигарфията и аз ня я харесвам ...Ама пич - ти аквко точно правиш, обясни ми? Само не ми казвйа, че си пилот, защото ... не че нещо, ама на 100 000 човека, за такива като вас има 2-3 работни места.

21

Анонимен

преди 3 години

България е парламентарна република. Дейността на правителството се контролира от парламента. Кога за последно министър председателя беше в парламента на контрол? Кога за последно Шиши беше на работа в Народното Събрание и защо още тия двамата са премиер и народен представител, като очевидно с месеци не са ходили на работното си място?!? Още ли мислите, че държавата се управлява от народното събрание? Държавата е станала частна на една шепа хора! Събудете се най-после!!!

20

Анонимен

преди 3 години

Протестирахте за куп глупости, но за това не! Ем ... как да се промени!

19

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 17Да бе, ама такива като тебе, много ни се кефите, като ви метнем 100 лева бакшиш...