87

Анонимен

преди 3 години

Ох,писнаха ми поредните български вайканици.На българите все друг им е виновен.Ами ако бяхме богата,уредена и справедлива държава,всички щяха да искат да стават българи.И ако бяхме приобщавали македонците с повече образование,култура,просвета и отпускане на средства за нашата кауза.То не става само с чети,сражения,насилие и биене в гърдите.Терорът на ВМРО доста хора е отблъснал от българската кауза.Не може да приобщаваш население чрез терор и насилие.Всеки търси осигуреност и сигурност за децата

86

Анонимен

преди 3 години

Знаете ли, че когато предаваме костите на Гоце Делчев на макетата и сме си мислили, че ще си оправим отношенията те са ни казали "марш оттук. Вие бяхте до границата".

85

Дедо

преди 3 години

Всяко нещо изградено върху основа от лъжа, рано или късно рухва. За съжаление на структура от подобен тип и отнема много поколения човешки животи. Нещо като да водиш народа си стотици към бездънна пропаст с ясното съзнание че от това няма изход но силата на пристрастеността към парите ти отнема волята за съпротива на очевидния край.Това е характерно в различна степен за всички посткомунистически държави, включително и нашата.

84

Анонимен

преди 3 години

България им правеше много отстъпки през годините. Признахме им първи държавата (голяма грешка - Желю) признахме полуофициално езика им. Дори се съгласихме да има ПРЕВОДАЧ на държавни визити. (грешка на Костов). Като бе голямото наводнение им дадохме помощ. Танкове дарявахме. Какво получихме? - омраза.Нашите псевдо - демократи само викат - под знака на САЩ - дайте да ги пуснем в НАТО, дайте да ги пуснем в ЕС....те ще се очовечат. Така ли?! никакво пускане, докато не променят мисленето си.

83

ЕС ли

преди 3 години

НИКОГА такъв двуличен елит, сърбомански и албански. Колко българи са загинали за свободата им, а сега някои си позволяват да говорят за романтичен период в нашата история. Каква романтика, гробищата са пълни със загинали герои. ЗАБРАВЕНИ за съжаление. Паметниците в тамошните земи се събарят и поругават, а нашите КАЛИНКИ от ВЪНШНО изразяват "загриженост" и ни говорят за Европейски ценности

82

Филип от Филипополис

преди 3 години

Зад тези тонове исторически фалшификации и цялостната антибългарска политика на Скопие стои Сърбия. Република Северна няма собствен държавен суверенитет. Това че преди две години Скопие обедини посолствата си в редица държави, включително и в нашата, с посолствата на Република Сърбия, уж за икономия, говори много. Регулярно правителството в Скопие провежда общи заседания със сръбското, за да сверят часовниците си.

81

Диана

преди 3 години

До БЪЛГАРИЯ106Какъв договор е подписал ББ с Каракачанката, моля?

80

Анонимен

преди 3 години

До Анонименвие българите много сте го закъсали щом като обвинявате за всичко вашите братя сърбите.но иначе знаете много добре,че официално вие поделихте македония по братски със сърбите.

79

Анонимен

преди 3 години

До ДОКАТОбългарска история?че те 80 % от българите не я знаят българската история тоя иска македонците да я знаят...има нещо много сбъркано.подрастващото поколение в българия масово не познава историята на собствената си страна тия искат македонците да я знаят.

78

Анонимен

преди 3 години

До БЪЛГАРИЯ 106Направихме грешката да ги признаем първи с цел да не последват войните с Хърватия, Босна и Косово, били сме наивни, те макетата са си сърбежи, нямаше нужда от това :)) Аз съм доволен че вече не сме "приятелски" народ, ако се научат на уважение, може да има някаква отстъпка :))

77

ДОКАТО

преди 3 години

не си препечат всички учебници и исторически книги, ИЗВИНЕНИЯ на официално ниво и признаването на "македонския" език за диалект на българския НИКАКЪВ ДИАЛОГ. Забрана за влизане в страната на всички макета и тези с български паспорти да положат изпит по български език, литература и история. Ако не сдадат да им ги отнемат

76

Анонимен

преди 3 години

Едно слънце, една империя, един народ на земята! Долу сатрапите Боко Тиквата и Ким Чен Ун!

75

БЪЛГАРИЯ

преди 3 години

трябва ясно и силно да заяви, че ТОВА ТАМ е ВАРДАРСКА БЪЛГАРИЯ, и никаква, ама никаква МАКЕДОНИЯ не е съществувала и няма да съществува като държава. Политиката на всички правителства от 1990 е сбъркана. Никакъв ЕС няма да видят, ако ще да дойдат да ни бомбардират НАТОвски самолети. А договора, който ТИКВАТА подписа с КАРАКАЧАНКАТА си е НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО

74

Унуфри

преди 3 години

Ние с основание се гъбаркаме с макетата, но и у нас има твърде много упоени, които вярват, че сме славяни, роби на турци, освободени от руснаци и че българския слон е малкия брат на съветския слон...

73

Диана

преди 3 години

До Анонимен89Не можеш да си сигурен докато не опиташ!...А и определено не македонците са целта на сърбите, а това, че те са българи, т.е. българите или казано по друг начин - всички ние! Ако не са македонците, ще бъде нещо друго, така че по всеки начин, ние трябва да се разберем с тях, а македонците там страдат заради нас /защото са българи!/ и това трябва да е пределно ясно на всеки! Крайно време е да решим тези проблеми напълно - или ви е приятно да виу се петляват тези тъ.пи.нари?...

72

Анонимен

преди 3 години

87 - никой не иска да се кланят от Северна Македония на България, а да се признае историческата правдава.Нереално е да се говори, че Самуил, Иван Владислав, Гаврил Радомир, Гоце Делчев, Даме Груев, братя Миладинов са македонци, но не и българи.Нереално е да се говори, че македонският е някакъв език коренно различен от българският.Не е нормално, че в сръбската църква всички митрополити са членове на УДБА - сръбското ДС.война се води, да...България прати танкове, станаха на скрап.

71

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 87Там е работата че никой българин не иска да чува за вас, не ни интересувате :) Обаче нали трябва да сте в центъра на вниманието, не дай си боже "татарите" забравят за вас :)))

70

Петя

преди 3 години

До тъжна статистикаКато са луди да се ваксинират...

69

бг

преди 3 години

Гоце или Жоро са жаргони или прякори. Не е съществувал "Гоце" Делчев ! Съществувал е българския революционер Георги Николов Делчев ! Защо самите ние продължаваме да го натъртваме това "Гозе" не мога да си обясня !?!

68

до 74

преди 3 години

Ама вярно ли? Слънцето, което доскоро беше на македонското знаме е звездата на Вергиния и гърците имат претенции за него (основателни, Александър Македонски е елин). Затова се наложи макетата да го модифицират.