46

феминист

преди 4 години

Обаче, най-голямата дискриминация си остава в спорта - мъже и жени се съзтезават отделно, както навремето черни и бели.

45

Анонимен

преди 4 години

Ами качвайте се на тировете, слизайте в мините (в Марица изток има три миньорки, които копаят с къртачите в галериите), отивайте по строежите (по времето на соца е имало кранистки, бетонджийки, арматуристки), ставайте и гробарки (там има доста работа). Но въобще тогава мъжете трябва да забравите за семейства, деца и ceкс. Жените ще станем равни с вас когато спрем да раждаме и спазваме необходимата дистанция от 3 м спрямо всички мъже. Без ceкс ще станем равни с вас. Другото наистина е лицемерие.

44

Анонимен

преди 4 години

За едно поколение отношенията в семейството в БГ коренно се промениха. Криворазбран феминизъм и демокрация. За майка ми през 80-те е било нещо непонятно и антиестествено да иска помощ от баща ми за смяна на пелени, за готвене или пране. Сега женската работа е обща, а мъжката си е мъжка.

43

Анонимен

преди 4 години

С колежката работим едно и също, дори тя няма представа от неща, с които аз се справям с лекота, но тя взима 30% по-голяма заплата.Това как го обяснявате?

42

технолог

преди 4 години

Разделяй, насъсквай едни срещу други, гледай им сеира и владей/граби.Раси, класи, религии, полове, поколения, нации, етноси, партии, фракции, столица-провинция, град-село, браншове... по всички възможни линии.

41

Анонимен

преди 4 години

Във всички жени е вкоренено паразитното, използваческото. Така им е задала природата - да са "крави за разполд". Да намери някой мухляк, който да я оплоди, да роди и така да си задоволи животинският нагон за размножение. Жените от това не могат да избягат, по-силно е от тях. Просто е така.За щастие напоследък се забелязва вълна на осъзнаване при жените и много успяват да избягат от животинското, насочвайки се към самоусъвършвнстване, лична реализация, кариера.

40

толерантен

преди 4 години

В последна сметка, жените получават заплатата на мъжете, в къщи.

39

G

преди 4 години

Феминизмът е ЦРУ проект, целящ облагането с данък на другата половина от населението и ранно откъсване на децата от семействата за да ги "образова" държавата. Това не е конспирация, а известен факт. Днес на западните общества се налага моделът "разделяй и владей" на всякаква основа, расова, религиозна и полова. Тези три "остриета" разкъсват западните общества на парчета, докато кукловодите си прокарат политиките и психопатските планове за контрол над стадото.

38

:-)

преди 4 години

В интерес на истината, българките получават избирателни права през 30-те години на 20. Век. Повтарям, ние, мъжете, получаваме всеобщо избирателно право през 2-та половина на 19. Век. До тогава е имало много висок имуществен и образователен ценз, ограничения на база гражданство, което не се е получавало лесно, както е сега. Много държави са били абсолютни монархии и не е имало конституция, избори, парламент и т.н.

37

Анонимен

преди 4 години

А часовете защо не се споменават? Същите глупости се опитват да пробутат тия феминазита, а като се отворят счетоводните книги се оказва обратното. Помните ли с google какво стана?

36

Miro

преди 4 години

Имаме закон, който дава 2г. платено майчинство, отделно за "равно заплащане...".Колкото повече закончета се прокарват за "изравняване", толкова повече ще се губи баланса.Да кажем, че имам фирма и за дадена позиция кандидатстват мъж и жена.Зная, че закона може да ме притиска за заплащането ако наема жената. Зная, че ако излезе в майчинство ще трябва да си плащам пак.Само заради закона ще предпочета да наема мъж.

35

Анонимен

преди 4 години

Няма феминистка, която да може да има вагинален оргазъм. Еманципираха се и започнааха да маструбират от 8 годишни и после се чудят защо нямат вагинален оргазъм. И пак мъжете им винивни. И стават феминистки и обръщат резбата. Ама ако си на другия бряг можеш да спечелиш уважението на мъжете не с вдигнати крака, а с ражбота, а ти си некадърна. Как после няма да мразиш мъжете и да искаш да вземаш парите за труда, който те полагат... Огледай се - всичко, което виждаш и ползваш е направено от мъже!

34

Ванката

преди 4 години

Абсолютно некоректни данни. Трябва заплащането по едни и същи дейност, образование и професия да се сравнява, а не по цели сектори. Няма разлика в заплащането между учител и учителка, лекар и лекарка, санитар и санитарка... Е, ще има, ако изработеното е различно, но все пак плаща се за свършена работа, а не за това кой как пикае.

33

Анонимен

преди 4 години

Българската жена е манипулатор, както на работа, така и в семейството. Не са като западните феминистки които са готови да хванат *** и кирката за да си отстояват феминистката чест, а постоянно извъртат ситуацията така че хем нищо да не правят, хем да са най-репресираните.

32

Анонимен

преди 4 години

До анонимнаБез да вадим аргумента с домашната работа, моля моля. В семействата на много мой приятели, роднини и познати домашните задължения като чистене, пране, простиране, готвене и ежедневни грижи за децата се разпределят между съпруга и съпругата. Даже по-горямата част от мъжете вършат повечето "женска" работа вкъщи, заедно с типично "мъжката" работа като грижи за колата, апартамента, ремонти и т.н. Сценария, в който мъжа пие на дивана, докато жената шета, го има само по дълбоката провинция

31

ДДРОнег

преди 4 години

Не разбирам какъв е проблемът !!!Освен , че пак се опитват да ни разделят, а боковската хунта граби НАШИТЕ ПАРИ, вместо да ги инвестира в децата ни !!!А относно малкат разлика в заплащането:1. Има жени, които получават повече от мъжете2. Моя колежка получава по-малко пари от мен, на същата длъжност е като мен, но половината ѝ работно време е заета да сваля колеги и да си свива цигари. Мда и тя се оплаква, че не ѝ вдигали заплатата3, 4. 5. 6...n-то Тъй или иначе парите ми отиват за децата!!

30

Анонимен

преди 4 години

В България ХНИКОГА, АМА НИКОГА не е билои забранено жените да гласуват. Дори и в първата българска конституция няма такива текстове. Единственото изискване е гласуващия да има определена възраст. Копират нещастничките чужди точки и не се замислят колко необразовани изглеждат ;)Фемнинизма наистина е възникнал за базови права НА ЗАПАД. В България жените винаги са били уважавани и почитани. Съвременния феминизъм не се бори за права, а за надмощие. Трябва да се обяви извън закона и да се забрани.

29

Анонимен

преди 4 години

"Най-големи разлики в средното месечно заплащане по пол има в сектора хуманно здравеопазване и социалната работа 27%, където жените преобладават и са наети на по-нископлатена работа - медицински сестри и социални работници"Значи изобщо не става въпрос за една и съща работа, т.е. лекарите получават повече от медицинските сестри. Какво нередно има в това? Трябва ли някой да получава повече пари за по-ниско квалифициран труд, само защото има *** между краката си?

28

Анонимен

преди 4 години

И от мъжете в семейството се очаква да поддържат кола, да плащат сметката в ресторанта, да носят и да пазаруват големите неща, а жената най-често пазарува за 10 лева и си харчи всички останали пари за дрънкулки, фризьори и прищевки.

27

реалнафантазия

преди 4 години

А помните ли когато жените бяха все още женствени? Като се почне сега от мъжкият им начин на обличане, коса, татуировки, изказ, широки рамене от фитнес... Разгледайте те ги на улицата и по тв как изглеждат сега жените. :)