104

Анонимен

преди 4 години

До sante_dogте по закон немога да внасят за фонд безработица, а не че не са искали, също така не внасят и за фонд ГВРС, тука не иде реч за класическа форма на безработица, а за временно ограничаване упражняването на една или друга дейност

103

Маргинал

преди 4 години

За да получиш трябва да дадеш

102

Анонимен

преди 4 години

защо пък 'закриване' на фирми? от какъв зор вие да си ги закривате, оставяйте ги на същата тази умна държава, да се оправя.

101

Анонимен

преди 4 години

До Чиновникабе неграмотен чиновнико, ти правиш ли разлика между бизнес и самонаети лица ? естественно че всеки има някакви спестявания, това обаче не отменя отговорноста на държавата, когато забранява една или друга дейност е така за 5-600 хремави

100

Анонимен

преди 4 години

до 106 sante dogВ другите държави от фонд безработица ли им плащат на техните самонаети?Или понеже тук Горанов ти е казал така и го приемаш за неоспорим закон?

99

Анонимен

преди 4 години

нищо не е 'съвсем естествено', защото в нашата кочин***ка по закон самонаетите не могат да внасят за фонд безработица. просто няма такава опция. те са супер удобни за държавата, защото само ги цоцкат, а после ги хвърлят на кучетата. но точно тези хора заминаха и продължават да заминават. а те са гръбнака на една икономика. не става дума само за ЕТ фризьорки и таксиджии, а за собственици на малки фирми, които осигуряваха работа на по няколко човека. сега ще го правят в чужбина.

98

Батко ви

преди 4 години

Не зная в кой фонд внасяме и в кой не, но хиляди левове вървят за осигуровки всеки месец. А нима 300-400 хил гурбетчии, дето сега се върнаха в България, и дойдоха да дръпнат помощите от НОИ, са внасяли в този фонд нещо?

97

Анонимен

преди 4 години

До АнонименМоля те, намери си друга държава!!! Такива като теб на България не й трябват. Вие сте тези, които пречат на страната.

96

Анонимен

преди 4 години

до 104 ЧиновникВ другите държави питат ли дали имаш буфер?Плащат защото искат да не работиш-факт!Какво да говорим повече?Да не сме роби ние тук?Ще закриваме фирмите да видим как ще плащат на чиновниците като няма приходи от данъци.А и не само данъци.Ще се изнесем от БГ със семействата си и няма и друго да се консумира.Държава без хора няма как да съществува.Без частен бизнес става социализъм и готово,стой си тук.

95

sante_dog

преди 4 години

Съвсем естествено е когато не са внасяли във фонд безработица и останат без работа - да не получават пари от този фонд... Това е вид застраховка - както ако нямам каско и направя ПТП не искам остналите с каско да ми покрият щетата по автомобила.

94

Анонимен

преди 4 години

Абе следва закриване на фирмите и емиграция.Тази държава на която всичко винаги съм внасял до стотинка,ми забрани да работя и ме накара да си стоя вкъщи.Да в другите държави също е така,но дават там някакъв доход.Тук не дават.Щом е така ще си потърся друга държава,където като внасям ще получа нещо поне да се издържам,а не заем да взимам.

93

Чиновник

преди 4 години

До Анонимен 87Виж сега, ако даден бизнес няма буфер за 2-3 месеца, това не е никакъв бизнес, а байганьовска далавера на дребно. Такива "бизнеси" пречат на цялата система и на обществото по принцип защото именно те натискат заплатите надолу. Сега с кризата системата ще се изчисти от всико излишно и като се завърти пак икономиката, вече ще е много по-добре за сериозните фирми и за служителите. Защото сивата икономика на практика няма да я има.

92

АНТИ

преди 4 години

Каква помощ чакате бе ?!Те жилищата Ви, останали от "лошия" социализъм ще вземат, вие наивно чакате помощ !

91

Анонимен

преди 4 години

Знаете ли, имаме много пустеещо поле. Някакви идеи какво може да правим с това пустеещо поле?

90

Анонимен

преди 4 години

А държавните служители кога ще започнат да си плащат осигуровки за своя сметка? Сега какво правят куп служби и службички, включително общински съвети? Нали уж "комунизмът " беше лош, искахте капитализъм! Сега който е на държавна хранилка, е подсигурен. На няма да отиде ни на полето, ни в производството! Ще ***, докато другите има какво да му дават.

89

Стамат

преди 4 години

Дискриминация !

88

Чиновник

преди 4 години

До АНТИАма много ги разбираш ти нещата бе, другарю. Пращиш от пролетарско-болшевишки акъл.

87

Кой внася повече

преди 4 години

Хората не могат да разберат ,че като не се плаща на всички СЕ настройват хората един срещу друг и третата страна са един голям етнос ТОЕСТ ставаме всеки срещу всеки ,а не един юмрук--това е идеята !Защото идват интересни времена прочетете не става въпрос за никакъв МАЙ месец Макрон говори за мерки дори до Септември тоест кой може да каже кога ще тръгне световната икономика ,че и ние да се върнем на релсите ,дано при нас АДА мине след 2седмици,ама да няма още 2 и още 2...

86

до 95

преди 4 години

Баце, 12000 GBP годишно в UK са много малко пари. По- малко са от 12000 BGN тук.

85

MKII

преди 4 години

До ааСамонаетите, ако можеха да се оправят, нямаше да реват държавата да им дава пари наготово. Сега да си вземат пари от укритите данъци и неплатените осигуровки.