45

Анонимен

преди 4 години

Първо беше комунизмът на Маркс.След това Ленин бе финансиран от Германия.След това беше н.-социализмът на Хитлер.Сега е Маркел и развилняла се шайка зелени комунисти които направиха Германия арабски вилает. При наличността на този опит, обяснете ми как ЕС който се управлява практически от Германия се очаква да прокопса? Немците стават да правят коли. Ама като почнат да управляват става страшно.

44

Анонимен

преди 4 години

До 44Няма смисъл от спор, защото не умееш да спориш, но по-важното е че нямаш и позиция която можеш да защитиш.Моята позиция е, че след определен брой жилища, данъците трябва да нарастват гловоломно, защото иначе нишо не ми пречи, ако има пари, да изкупя цели градове.

43

Анонимен

преди 4 години

"Дори и в работническите квартали цените са скочили толкова много, че дългогодишните наематели вече не могат да си позволят да живеят там"Ми там в Германия при германския модел, ееееех, нали бачкаторчетата беха добре бе, там в Германия при германския модел, ееееех, хората живеят в бяла страна в цивилизацията като бели хора в Германия при германския модел, ееееех, при германския модел!

42

Анонимен

преди 4 години

До 42Може би хората ше и вестрат смами в жилищата си, чрез частни кооперативи, както е например в Дания?

41

до 40

преди 4 години

Ах колко си ...Няма смисъл от спорВидно е защо сме на този халОт такива умни глави като теб

40

Анонимен

преди 4 години

До 37За монопол чувал ли си?

39

Анонимен

преди 4 години

Досега на хората им е било скъпо да си плащат наема. А сега благодарение на този комунизъм ще живеят на улицата. Защото кой частен инвеститор ще тръгне да инвестира в строителство на жилища в Берлин, ако властите му определят какъв наем има право да събира и така инвестицията става с твърде ниска доходност, че да се занимаваш да строиш.

38

Анонимен

преди 4 години

До 32Там е друго защото ако сиренето в била е скъпо отиваш в съседният магазин.Ако и там е скъпо отиваш в по-съседният магазин или си го купуваш в интернет.Ако нямаш пари за нов форд винаги можешбда земеш нещо втора ръка...А ако си под наем и ти направят наемът месечната заплата какво ?Къде ще отидеш? На улицата?Ми ако си болен,възрастен ако имаш деца? Не е същото като да се жалваш че тая година бентлитата са поскъпнали.Верно са малко по скъпи преди год едно го даваха за 170 хил паунда.Сега 177

37

Анонимен

преди 4 години

До 32Разликата между Била и собствени на 500 000 апартамента е, че утре Лидл ще продава на достъпни цени, ще отвори 1000 ново магазина за два месеца и Била ще си стой с пръстче в ...Шейаха с 500 000 апартамента може да си позволи, да чака. Работата е, че няма как, някой да построи 500 000 апартамента в Берлин, защото няма място в самия Берлин. Шейашха ше наложи цена, колкото да не умрат онези от глад.

36

Анонимен

преди 4 години

Тези високи наеми се водят с БВП на Германия. 80% от БВП на Германия е такъв въздух, но пак произвеждат най-много, има страни дето нищо не произвеждат с по голям БВП на човек от Германия.

35

Анонимен

преди 4 години

Има по-ефективен начин, надуват строителството и от една страна се увеличава БВП, от друга страна се увеличава предлагането, което смъква цената надолу. Да се поучат от България, има по-високо предлагане и цените са нормални. За същите квадрати в друга столица ще платят 5 пъти повече отколкото в София. А в Лондон дори 10 пъти повече.

34

Анонимен

преди 4 години

А ко става със свободата, Санчо такова свободата какво беше Санчо. Значи нямаш свобода да разполагаш със собствеността си както пожелаеш, нали сме демокрацията такова, свободен пазар такова, айде утре да замразят цените и на всички стоки, а? Нямам нищо против, защо само на наемите?

33

Анонимен

преди 4 години

До 35Не знам за Германия, но в САЩ имат финансова комисия, която се занимава именно с такива измами. Ако твоят приятел наддаде 5 милиона за къща, която е 500 000, ше се наложи, да се откаже. А това се забелязва. Не са балами. Тая игра я играят от 400 години хората. Ти там шансове нямаш.

32

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 26Нали наддават каква финансова измама? Ти имаш право да обявиш ако желаеш и 200 милиарда евро за един апартамент.Твоя си работа нали така? Може да кажеш каквато искаш цена стига да има кой да ти я даде.

31

до 32

преди 4 години

Ами дай тогава да се сложи и таван на цените в големите хранителни вериги като Била и Кауфланд. Таван на цените на производители на автомобили и т.н.

30

Анонимен

преди 4 години

До 31Не всичките мятат чували с пари. Дубай е много повече от красива туристическ дестинация. Ако погледнеш по-навътре, ще осъзнаеш че е и финансов и банков дъб в региона, всяка голяма корпорация има оредставутелства и бизнес там. ОАЕ са наясно, че един ден ше свърши далаверата с петрола и инвестират яко ...

29

Анонимен

преди 4 години

До 28И като 500 000 апартамента са притежание на една фирма, и като ти кажа искаме процент от доходати или фиксирана сума, което е повече, защото няма закон, който да им го за забрани, ще видиш ти тогава комунизъм и капитализъм ...

28

до 16

преди 4 години

Пък той да се оправя с панелката или тухлата от 1930-та..Имам наблюдения че и арабите нямат толкова пари за колкото се смята например разглеждах колекциите от автомобили на разни шейхове.Прави впечатление че не всички автомобили са подържани някои са доста разбити а не са ремонтирани.Това означава че и тези хора пестят пари.Не казвам че са бедни просто тенденция..

27

Анонимен

преди 4 години

До 26С малката разлика че това е финансова измама, а шейховете, освен за златни ферарита инапартаменти, имат същи так пари за финансови съветници и адвокати. Така ще те нахендрят, че ше дадеш апартамента на загуба.

26

Анонимен

преди 4 години

Арабите, които наистина са ги налазили, са петролни, именно си стоят в Арабия и си купуват имоти в чужбина на килограм като унищожават местния пазар. Само в Лондон 20 000 апартамента са такава собственост и стоят празни. Другите големи играчи в Германия са японци и американци. От тези под наем огромен процент се предлага само на арабски медицински туристи, които се лекуват в Германия, на многократно завишени цени за уж луксозно обзавеждане. Не става дума за местно търсене и предлагане.