114

Анонимен

преди 4 години

Аз познавам само един ИТ специалист с брутна заплата над 5000 лева, а съм програмист в ИТ секторът от много години.

113

дедко

преди 4 години

До Анонимен 135:до сега не съм виждал нещастен милиардер на яхта пълна с ***, наркотици и алкохол. Пък нека да си вярваме, че парите не купували "щастие" ;)

112

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 136Е хайде сега измисляш.В Швеция било асоциално да имаш пари..?Ха ха ха.Знаеш ли кви хубави имения си имат хората.И скъпа храна си купуват и лично самолети.Швеция е една прекрасна страна единствено социалната им политика е пълен шит.Развъждат клошари и талибани.И психари.Да лошо е човек да има 2000 чифта обувки.Ама да си купува дрехи пета употреба внос от Африка е психария.

111

дедко

преди 4 години

балона се надува (не само у нас)

110

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 135Така е.Материализмът е нищо. Но ще ти кажа една стара мъдрост. Парите не правят човек щастлив но някак си е по-комфортно да тъгуваш в мерцедес-бенц отколкото на седалката на колело.

109

Анонимен

преди 4 години

До 137Говориш за нациите, които редовно са в топ 10 на най-щастливите в света, и то често според немски и американски класации, който изпадат доста по надолу в списъка, както и на топ 10 по страни на свобода на словото. И дори не се Габи със самоубийствата, защото смао там ги водим. Може би, щастието не е да си издънкаш парите за кола. И не си мисли, че са спестени. 250 лева на човек на ресторант с вино, се счита за нормално. И какъв Плюшкин те гони ...

108

Анонимен

преди 4 години

Аз искам да живея, както аз искам да живея, без да давам обяснения на някого ...

107

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 131Добре,разбрах че са щастливи като живеят като пенсионери ама вземат по 10к месечно.Супер.Някакъв вид патологични клошари.Плюшкин.

106

Анонимен

преди 4 години

До 134Пак нишо не разбра ... В страни като Норвегия и Швеция е почти антисоциално, да мята кинти за нови коли и дрехи и да се перчиш? Какъв вървежен си, но я го виж, къде са по заплати? Не е до евтиния, но ако базираш цялата си идеология на харчене на пари, определени няма да си много щастлив. Или виж Дания - цялата къща с ме или Риека за общи 3000 лева ... ама на еднат амаса избухнал дизайнерска лампичка, дето само той си знае, че е дизайнерска, за 6000 лева ...

105

Анонимен

преди 4 години

Да и аз нямам хубав мерцедес,но когато си купя ще радвам доста многоМатериализма, батенце, не е вървежна схема!

104

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 128Собственикът на Икеа ако всички бяха с неговото мислене нямаше да мръднем от търговията върху черга.Не купувам нищо за да не харча пари. Е тва му е максимата.Супер-Икеа с кво се занимава ?Май с търговия ,а? Твойте софтуерни творения-твоята гордост и поводът за голямата ти заплата... Ако никой не ги купуваше за да не харчи пари... Много бързо щеше да умрат всички хипер-мега ИТ.Парите трябва да се харчат това е смисълът им.

103

Анонимен

преди 4 години

До 129Браво на теб. Не знам коли програмист може да си позволи къщи за по 850 000 лева. Миже би имал предвид шефовете им?

102

Анонимен

преди 4 години

Не ви казвам как да си харчите спечелените лични пари.Те са си ваши.Просто ми се струва жалко ...Просто извърташ сега. Хората ти обясниха 5 пъти. Стига натиска.Ако и кмале 7000 лева ба месец, какво Пеле ТИ да направиш?

101

Стария програмст

преди 4 години

Тия неща ИТ са полезни до 35-40 години.Аз сега съм на 60.Като дойдох от таз страна на океана поработих 3-4 години ИТ, а сега последните 15 години работя в завод. Заплатата ми е към 2-3 пъти по-ниска, но колко съм щастлив ... думите са бедни.

100

Анонимен

преди 4 години

Само да вметна за "мутрите", които са ми съседи в Драгалевци- всички имаме по 400+кв.м. къщи и по декар двор. Архитект, зъболекар, хирург, маркетинг и реклама, програмисти (включително и аз). Страхотни и симпатични хора. Усмихнати, позитивни, честни, плащащи до стотинка данъците си, каращи последен модел автомобили. Това е. Вие се залъгвайте за крадците с новите коли, престъпниците и чалга певиците. Лека вечер.

99

Анонимен

преди 4 години

До 112Собственикът на ИКЕА осигури работа на стотици хиляди, помогна на страната си, като и даде една компания за десетки милиарди, която оше си е Шведска и благодарение на него, межелите станаха малко по-достъпни и евтини. Или си мислиш, че българските копия ги имаме от комунизма оше ...Това, че в скандинавиетое прието, да не се изхвърляш ит към пари и ако намериш стара лампа, която ше изглежда добре в трапезарията, да я вземеш, не означава, че човека е бил болен или нешо ...

98

Анонимен

преди 4 години

Добре де какъв е смисълът да правите по една торба пари месечно (буквално) и да живеете като пенсионери ?Трупате кинти за черни дни ли какво?Демонстрирате скромност? Не ви казвам как да си харчите спечелените лични пари.Те са си ваши.Просто ми се струва жалко да печелите толкова добре и да живеете като тия дето метат улиците.. Да и аз нямам хубав мерцедес,но когато си купя ще радвам доста много.А вие въртете пeдалите и си вярвайте че сте еко.Поне Приуси купувайте нали сте хай-тек-еко?

97

Анонимен

преди 4 години

До 115Успех, да си купиш от онези къщи, ако заплатат ти е само 5000 лева. Па и кой нормален, ще иск да живее сред митряги, агенти и фолк певици?!

96

Анонимен

преди 4 години

До 101Извън Лозенец и София е жива мъка ... иначе са над 17000 ... ама пак не са 200 000, с 9к+ и 400 000 с 5к+. Ако беше така, дори на всички останали работещи в България, да им беле 610 лева, средната за страната щеше да годни 3000 на месец :D

95

Анонимен

преди 4 години

До АнонименЯд те е, че човекът (както и аз) имаме пари и правим каквото си искаме с тях, а не парадираме с лъскави коли втора ръка, изхабени силиконки и маркови дрехи, които остаряват следващия сезон.Яд те е, че като седна в ресторанта, в който си келнер, не можеш да прецениш колко пари имам, че да ми надпишеш сметката.Яд те е, че пазарувам през интернет и на промоции, и не ти купуваме прескъпите бoклyци, довлечени с куфар от Турция/Китай.Яд те е, че почивам в чужбина.Яд те е,яд те е..