373

Анонимен

преди 4 години

До ДиректенЖЕРТВИТЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ ТЕРОРИСТИ ПРЕДИ 1944 ГОДИНА ГИ ПРИЗНАВАМЕ.

372

Директен

преди 4 години

Жертвите преди 1944г. кой ще признае? Или те не са жертви? И за тях трябва да се преподава в 10 клас по история. В противен случай историята ни ще бъде лъжлива, а хората лъгани.

371

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 416Във вашия град гимназиите не са ли средни училища?Писал си "две гимназии и едно средно, общо три училища".

370

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 414Колкото и да отричаш, всеки може да се поинтересува и да се увери. Все още има предостатъчно живи хора, помнещи онова време.

369

Анонимен

преди 4 години

До 409Ако ти си същият, който е писал минус на 410, *** и попитай служителитенад 60-годишна възраст в Института за исторически изследвания и в Института по балканистика. Ще ти кажат за кои професори става въпрос. Това поне можеш да го провериш лично. Навремето цялата БАН коментираше този случай, така че може и в други институти да помнят, но специално в посочените два института знаят много добре, защото тези двамата работеха там. Жената още работи в единия от тези два института.

368

Анонимен

преди 4 години

Te, тезз глави , къде са ги свели, не могат да ги вдигат отдавна. Ни на жена, ни на мъж...:):):)

367

Анонимен

преди 4 години

На българите какъвто им беше комунизъма/социализъма, такава им е и демокрацията.

366

До Анонимен 409

преди 4 години

Не казвай на черното бяло, защото всеки може да разпита в своя квартал кои са били активистите на ОФ. Все още има някои живи от тях и нищо не ти пречи просто от любопитство да ги попиташ дали наистина е имало такива проверяващи групи по празниците и какви са били последствията за средношколци, спипани, че присъстват в храм по време на църковна служба.Няколкото случая, които на мен са ми известни поименно, не са само от София.На баба ти може и да не са се карали, но другото звучи странно.

365

Ха ха

преди 4 години

През 70-те години в БАН имаше случай на изключване от ДКМС на млада двойка,която се беше венчала в църква.Да, ама и тъстът, и тъщата бяха професори, а свекървата беше кадър на Коларовски районен комитет на БКП, така че на наказаните после им беше възстановено членството в ДКМС, станаха аспиранти, след време хабилитациите им бяха на възраст, много по-ранна от тази на останалите им връстници. И лесно станаха професори и двамата.Но временното изключване от ДКМС не можаха да отърват дори и тези!

364

Анонимен

преди 4 години

ПОСЛЕДНИТЕ 10 ГОДИНИ БЪЛГАРИЯ ВЪРВИ НАГОРЕ ВЪПРЕКИ НЕИСТОВИЯ ВОЙ И ПОДРИВНА ДЕЙНОСТ НА ЧЕРВЕНИТЕ ***

363

... да то отменят

преди 4 години

наказанието, за да можеш да кандидатстваш във ВУЗ през следващата година.И до днес не знам как го правеха. Нали в Устава на ДКМС ясно се казваше, че не могат да те изключат от Комсомола, ако преди това не си имал друго наказание. Значи заради църквата можеха да ти наложат най-много "Строго мъмрене с последно предупреждение"? Да, ама не! Някои направо ги изключиха и така им резнаха възможността да кандидатстват. Трябваше отново да дават молба ги приемат в ДКМС, препоръки от членове на БКП и т.н.

362

Щирлиц

преди 4 години

Добре другари,повЕрвахме ви,че много тачите паметта на избитите след девети.А паметникът на загиналите по време на войните 1912-1918 кога ще възстановите,нали вече сте демократи?

361

До Анонимен 401

преди 4 години

И ако те спипат в църква, сбогом мечта за кандидатстване във ВУЗ.Знам няколко такива случая, хем от времето на късния социализъм. Някои тийнейджъри от любопитство влизаха в църкви по времето на великденските празници, но имаше и проверяващи малки групи от ОФ по двама или трима човека.Наклепат ли някой средношколец, че е бил в църквата, това влизаше в характеристиката, за която ти говориш и изрично се казваше, че лицето не е подходящо за студент.После цяла година подмилкване да ти отменят...

360

Анонимен

преди 4 години

ДЕМОКРАЦИЯТА СЧУПИ КРАКАТА НА КОМУНИЗМА И СЕГА СЕ ВЛАЧИ ПО КОРЕМ

359

Мутант

преди 4 години

Поклон пред настоящите и бъдещи жертви от Американските бомби с обеднен уран

358

Анонимен

преди 4 години

Аре къш!Като си подавах документите за университет трябва характеристика от ДКМС.Комсомола решаваше мога ли да уча или не!

357

Анонимен

преди 4 години

ПОКЛОН ПРЕД ЖЕРТВИТЕ ОТ 30 ГОДИШНИЯТ ДЕМОКРАТИЧЕН ГЕНОЦИД-НАД 2 МИЛИОНА ЖЕРТВИ ПОКЛОН ПРЕД ЖЕРТВИТЕ ОТ ТУРСКОТО РОБСТВО КОЕТО НЕГРАМОТНИТЕ ДЕПУТЪТИ НАРИЧАТ ТУРСКО ПРИСЪСТВИЕ. ПОКЛОН ПРЕЗ ЖЕРТВИТЕ НА БОРИС ПЪРВИ И САКСКОБУРГОТСКИЯТ ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИ БАНДИТ КОГОТО МАФИЯТА ДОВЕДЕ ЗА ДА ДООГРАБИ БЕДНА БЪЛГАРИЯ ЗА. ПОРЕДЕН ПЪТ. ПОКЛОН ПРЕД ЖЕРТВИТЕ НА ФАШИСТИТЕ (ПРИЯТЕЛИТЕ НА БАТЕ БОЙКО) ПОКЛОН ПРЕД ЖЕРТВИТЕ НА ЛЕКАРИТЕ

356

До 363

преди 4 години

Ти дори нямаш представа какво е положението на средностатистическият китаец, какви ограничения има и до днес за получаване дори на СРЕДНО образование, ако е преценено, че семейството на детето не е "от нашите".Не се лъжи по изобилието на нискокачествени китайски стоки. И 1 месец няма да издържиш в Китай, ако ти се наложи да водиш там живота на обикновен човек в малко градче или на село, във вътрешността на страната.

355

нонаме

преди 4 години

Да не забравите скъпи съфоруминици утре е 02.02.2020 г. Пределно ясно е че партизаните-шумкари пак ще плячкосат някоя мандра или завод за да се натъпчат с комунизъм-пачки. Но все някога крадливите комунисти ще си получат възмездието!

354

+71,

преди 4 години

Днес всеки може да запише каквато ще специалност. Вярно е, че някои са бедни, но навсякъде недостига работна ръка и всеки, който не е мързелив, може да работи и да учи.Преди 1990 г. имаше изкуствено създадени трудности пред голяма част от младежите. Онези, които искаха да следват редовно, а не задочно и същевременно да работят, почти нямаха избор - нарочно ги насочваха към най-тежките производства с нощни смени. Не знам защо се постъпваше така. И някои криеха, че са студенти, кандидатствайки за