15

Родител

преди 4 години

Как едно време ставаше с големи ваканции, даже имаше и дървени ваканции и пак резултатите бяха по-добри. Май проблема е в МОН, не в деца, учителите или родители.

14

Даскал Димо

преди 4 години

Защо от министерството на образованието си заравят главата в пясъка като щрауси за проблемите. За функционалната неграмотност, която с тези над 50% ни нарежда сред страните от Африка, са виновни главно ДЕЛЕГИРАНИТЕ БЮДЖЕТИ. Директорите на училища, особено в малките населени места, са принудени да пишат нереално високи оценки, за да си запазят бройките и така в клас остават ученици които при една нормално функционираща система биха отпаднали, но те остават и дърпат нивото на останалите надолу.

13

Елемаг

преди 4 години

Най-честите въпроси:Кой е оня Кан дето резал ръцете,абеее някакво ама реферат ли ама съчинение ли трябва да сме писали,кой е тоя Иван Вазов,коя е Белоногата,че има извор.Говорим за 11-класници все пак.Иначе 7-класници .дето учат английски от 4 години и имат само 6-ци редовно:Ще ми преведеш ли това изречение:"going to will exercises"Примери до утре да давам на Заплатаджиите в МОН.Четем тия дни,че подменили думите в "Под игото",че им било зор да разбират...Абеее загубена кауза!!!

12

Анонимен

преди 4 години

всички да повторят 10 клас, това би било успех за мутрите герб

11

Василев

преди 4 години

За да са *** учениците , трябва да са *** учителите,родителите,работодателите и политиците!Агент Заки Шоли!ЦРУ!!!

10

Анонимен

преди 4 години

Побъркаха ги тези ученици от тестове.

9

Василев

преди 4 години

Пони имат хубав външен вид училищата, фирмите на ГЕРБ се облажиха с обществени поръчки и еврофондове!!!???Агент Кенджи Майлс Палиджар!ЦРУ!!!

8

Радослав

преди 4 години

До 4Проблема не е в децата! В каквото ги моделира системата и обществото в това се превръщат! Когато училището е заринато с глупости и уроците са меко казано отблъскващи какво очаквате? Практиката учи най добре, но в нашите училища всичко се учи по картинки и от написаното, няма грам практични занятия! Така децата се отвращават от образованието и малкото което могат да научат не го поглеждат! Трябва образованието ни да влезе поне в 20 век! Няма как със стари методи да се прави образование!

7

Ха Ха 2

преди 4 години

Да не говорим за комуноидната *** във всяко едно министерство, та в МОН ли няма да има. Ха Ха... Не са ви виновни нито децата, нито родителите, нито таблетите и джиесемите..

6

Ха Ха

преди 4 години

А вие какво сте очаквали бе? Колкото и да е млад един учител е излезнал от същите БГ университети, в които системата на отношение, учене и преподаване към студентите е от преди 40-50 години. Преподавателите не спират да се гаврят със студентите си и от там излизат същите комунистически и с остарели разбирания млади учители. Как да станат нещата? Проблема не е в децата. Същите деца, когато емигрират с родителите си се образоват перфектно в Западна Европа или Щатите и нямат ниските успехи като тук

5

Радослав

преди 4 години

Децата завършват уж със знания, а нямат елементарна представа какво са това данъците, за какво се плащат, кои, колко данъци плаща, да си правят личен бюджет, какво е това кредитен рейтинг и защо той е важен! Учат неща които никога през живота си няма да ползват и, то вместо просто за обща култура, те се задълбават в глупости, а наистина важни неща даже не се коментират! Имах сблъсък с бакалаварка която не е наясно как се развива тема, а просто преписва урока! Зубренето не е равно на грамотност!

4

Анонимен

преди 4 години

Тъпички са младите, тъпички са. Ама за кадри на ГЕРБ стават.

3

Радослав

преди 4 години

Всяка година промени уж към по добро и всяка година ново и ново дънно за родното образование! Просто учебниците са заринати с безполезна информация която децата никога няма да ползват през живота си и липсва наистина важната информация която ще ползват цял живот! Каква е ползата едно дете да знае какво е митохондрия, ако не знае как се пише молба за работа или как се попълва СВ? За какво му е да знае какво е тангенс като незнае как да подаде нужните документи в бюрото по труда например?

2

Анонимен

преди 4 години

Visoki saplati resultati na u4enizi slabi kontrol nad u4itelite trabva i vs 3 m opresnitelni kursove kakzo e v eu u4ilischtata v bg u4itelkite puschat kriat se no gi vijdat gru o darjanie spi im se edvam gledat tn

1

Елемаг

преди 4 години

Вие от МОН що са правите на улави?Никакви тестове няма да спасят колапса в образованието!!Бъдещи абитуриенти от "елитни" гимназии са неграмотни масово.Всичко е с регистрации във фейса и инстаграм обаче.Могат да си пускат и стрийм в twich обаче.По Софийско има няколко гимназии дето си държат на образованието и толкоз.Всичко е сбъркано от горе до долу!!те не могат да мислят,да се изразяват,те не могат да се гументират,да разсъждават върху тема.Знаете ли какви поколения илизат въобще в живота?