62

Мен

преди 4 години

До анонимен 17 вината е твоя че дъщерята ти незнае български а нормално е да знае езика на държавата в която живее .А нашата вина е че търпим тия Киряк стефчовци които ни направиха емигранти под формата на свобода на придвижване не е голяма разликата с Под игото ,и сме станали емигранти за да оцелеем а не защото имаме свобода на избор.

61

Анонимен

преди 4 години

Всичко е за пари !!!Накрая ще се създаде усещането за всеобщо отвращение от книгите,киното и културата на цялост .21 век ще е края на човечеството.

60

Гост+

преди 4 години

"Никой досега не ми обясни какви са основните изводи, които се вадят от Под Игото?" Ти луд ли си бе Парцалев? Предците ти са били 5 века Под Игото и Патриархът на Българската Литература описва с възможно най-добрия и красив език епизод от него. И то не кой да е епизод, а онзи, наситен с кръвта и героизма на най-истинските българи, заради които все още е остнала някаква национална гордост в нас. Какви изводи искаш?

59

АнонимеН

преди 4 години

ДОГАН ОТ КРАЙ ВРЕМЕ НАПРАВИ ВСИЧКО ЗА ДА ПРОМЕНИ УЧЕБНИЦИТЕ НА БЪЛГАРИЯ И ТАКА ДА СКРИЕ ДОЛЯ ЧАСТ ОТ ИСТОРИЯТА ПО ВРЕМЕТО НА ОСМАНСКОТО ВЛАДИЧЕСТВО, ЧЕ И ПРЕДИ НЕГО!!!ТЪЙ, ЧЕ ТОВА НЕ Е НОВОСТ!! ----------В ИНТЕРНЕТ ПИШЕ, ЧЕ АВТОРСКИТЕ ПРАВА ЗА ИВАН ВАЗОВ СА ИЗТЕКЛИ ПРЕЗ 1991-ВА ГОДИНА И СЕГА ВСЕКИ МОЖЕ ДА СИ ИЗДАВА КАКВОТО СИ ИСКА ПИСАНО ОТ ИВАН ВАЗОВ!!!АВТОРСКИТЕ ПРАВА ЗА ЕЛИН ПЕЛИН ИЗТИЧАТ 2019-ТА И ОТ 2020-ТА И НА ЕЛИН ПЕЛИН МОЖЕ ДА СЕ ГАВРИТЕ С ПРОИЗВЕДЕНИЯТА!!!НЕЩО НЕ Е У РЕД!

58

Вазов и ЗАПСП

преди 4 години

Чл. 15 (1) Авторът има право:...5. да иска запазване на целостта на произведението и да се противопостави на всякакви промени в него, както и на всяко друго действие, което би могло да наруши законните му интереси или личното му достойнство;Безродниците кога и в какво са спазвали законите, да не очаквате да пощадят и паметта на Вазов, който няма да стане от гроба и да се защити? Хем ви пробват акъла още колко ще изтърпите, хем едни хора трябва да вземат едни пари, нали?

57

1

преди 4 години

Неуко простолюдие им трябва на управляващите.Иначе как ще изпъкнат?!

56

Анонимен

преди 4 години

до Ники .Марш в трети клас на изходно положение в училище,за да разбереш замисъла на Вазов.Ако гледаш филми,явно до края не можеш да разбереш кой е главният герой.Препоръчвам ти да гледаш турски сериали.И при тях ако не можеш да схванеш,разбор може да ти направи всяка бабичка.....

55

човек

преди 4 години

До: номер 70Да, ама съвременният български учител не учи децата, което му е работата.Съвременният български учител пуска на децата онлайн приложението "Уча се", и ги оставя да го смилат сами.Така е поне в класа на моето дете.Има една единствена учителка, която ги учи наистина, тоест на дъската, а не им пуска "Уча се" от таблет или лаптоп, но тя е пенсионерка.

54

ЕНИЧАРИТЕА

преди 4 години

КАК ЩЕ ОСЪВРЕМЕНИТЕ КРИВОРАЗБРАНАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ НА АНГЛОСАКСОНСКИ ЛИ ЩЕ СА ДУМИТЕ НАЛИ ЖЕЛИ ВИ ВКАРА ВЪВ ФРАНКОФОНСКАТА ГРУПАА ДЕТО СА ИЗТЪРСИ ПО СТЪЛБИТЕ НА САМОЛЕТА И ЖЕНА МУ И НАЛИВАХА ВИНО ПРЕЗ ПРЪСТИТЕ ВЪВ ФРАНЦИЯ ВИДЕОТАТА ГИ ИЗТРИХТЕ НО НИЕ ПОМНИМ ВАШИТЕ СЕЛСКИ ДЕМОКРАДИ!КУКЛИ НА КОНЦИ И ПАЛЯЧОВЦИ РОДООТСТЪПНИЦИ!

53

Анонимен

преди 4 години

Бенковски е казал: "А Русия - нека заповяда!"Евроатлантиците разкриха един русофил за арестуване и агент на Русия в евроатлантическата Османска империя. "Пустите клисурци - станали московци,а панагюрци - донски казаци"Евроатлантиците разкриват един заговор на Русия и груба намеса на Русия в България. Хибридна война и русофилски шпиони в Османската империя, която е съюзник на Запада.

52

ники

преди 4 години

Произведенията на Шекспир нямат нищо общо с тази пропаганда книга написана на простоват език.Никой досега не ми обясни какви са основните изводи, които се вадят от Под Игото?

51

бай Иван

преди 4 години

Спомням си,как един преподавател по български език през 1968 година ни втълпяваше,че Васил Левски бил " закърмен" с комунистически идеи,защото не искал цар да ни управлява след осеобождението.

50

Анонимен

преди 4 години

Младите и без това не четат. Защо трябва да осъвременяват книгите заради тях?

49

Т.Шак

преди 4 години

Шекспир е писал пиесите и сонетите си преди 500 г на един доста архаичен английски. Никой англичанин даже и не си помисля да ги "осъвременява". Тия искат да направят версия на "Под игото" за де*uлu.

48

Анонимен

преди 4 години

Нашите съвременни евроатлантици, като Келбейчева, ще осъвременят историята на Априлското въстание.Най-новите евроатлантически изследвания, спонсорирани и финансирани от нашите евроатлантически партньори, са разкрили, че Априлското възстание и БРЦК са били една хибридна атака на Русия и тогавашния Путин - Александър Втори, по евроатлантическия партньор на Великобритания и Франция в края на 19 век - Турция и Османската империя.

47

Анонимен

преди 4 години

Време е в България, втори официален език да стане английският. Без друго до 20-30г. това ще си стане по естествен път, поне да не тормозим децата да учат безперспективни глупости.

46

МАЙ ПАК РУСИЯ

преди 4 години

ЩЕ ВИ СПАСИ СЛЕД НЯКОЯ ДРУГА ГОДИНКА ОТ ВАШИТЕ ДЪРЖАВНИ ИЗМЕНИЦИ И РОДООТСТЪПНИЦИ ПИТАЙТЕ ТРЪМ ДАЛИ ПРОМЕНЯ СЪДЪРЖАНИЕТО НА КНИГИТЕ СИ ОТ ЖАЛКАТА СИ 200 ГОДИШНА ИСТОРИЯ.

45

РОБИ ПЛАНЪТ РАБОТИ

преди 4 години

ЩЕ БЪДЕТЕ АСИМИЛИРАНИ И ЗАЛИШЕНИ ХИТЛЕР ГОРЕШЕ КНИГИ БЪЛГАРСКИТЕ ЕНИЧААРИ ПРОМЕНЯТ УМИШЛЕНО СЪДЪРЖАНИЕТО ОТ СТРАХ ....

44

бай Иван

преди 4 години

Ееее,фактологията,си е фактология.Какъв да е съвременният прочит на Захари Стоянов " Социализмът в България" в-к " Свобода" 20.12.1987 година,в който той пише: " Ние съветваме българската младеж,да се пази от тия болни хора,за които отечеството не съществува. България няма нужда от такива ципори".

43

Бож.

преди 4 години

Червените измамници,чиято професия е редактиране на Българската история и на народните песни,в които вкарват измислени от тях "македонци" вече щяха да са сменили автора на Иванушка Вазовский,ако демокрацията не бе дошла навреме за да ги спре! Сега те остават без работа и се чудят още какви глупости да измислят!