56

Waffen SS

преди 5 години

Когото една страна няма наука,индустрия,селско стопанства,здравеопазване,то за какво са и необходими образовани хора.Просто наблюдава се в завършваща фаза плана РАТ-Ът,онзи едноокият Ран,на който виетнамските зенитчици му извадили другото.А в България да продаваш зад щанда,да наливаш бензин,да разнасяш кебапчета не е необходима докторско степен.Такава не е необходима за наркотрофикантите,сводниците и други иновативни професии,които се развиха по време на демократичният неолиберализъм

55

Anonim

преди 5 години

ЕС иска масово висшисти. Това е супер. Ама защо вместо евтино и достъпно висше, но със старите критерии за прием и завършване, го обърнаха на постоянно бутане на критерии, тестове и да се отчита, че всеки явно знае, не е ясно. Накрая хора с по 2-3 висши са на ниво 3-4 клас тройкаджии и професионално нищо не умеят. И това е все по-масово. Просто огледайте колегите си или питайте работодател как се намира човек да знае минимум- примерно систадмин с 20 сертификата без гугъл да пусне порт на рутер.

54

Анонимен

преди 5 години

Най-добрата тактика е да очакваме неочакваното. В образователната система е така. Всеки нов министър констатира липса на резултати от предишния и започва да прави реформи. Само че не знае, горкия, че в образованието няма как да има "видими" резултати за 1-2 години. Затова образователната система периодично тръгва в противоположни посоки и като следствие тъпче на едно място и затъва. Най-интересното, че част от изискванията на предишните министри остават и като следствие се увеличава бюрокрацията

53

Anonim

преди 5 години

18,Проблемът не е толкова в тези, които учат до 5 клас. С тях е лесно- с тая диплома позициите са ясни и няма как да излъжат. Но тенденцията е всеки, който просто стои в училище, да завършва висше. ВУЗовете имат повече места от абитуриентите и няма неотказал се сам да не ги е завършил. Така висшистите масово са неграмотни, не могат документ 1 страница да прочетат с разбиране, знанията им са 2 реда от уики като за отговор за тест. Монтьори гледат ютуб как се прави, ИТта без гугъл 2 реда не пишат

52

Sicht Punkt

преди 5 години

Един човек ако иска да образова детето си, то той ще намери всякакъв начин за да го направи. Поколениеята от преди 20 - 25 години са "изтървани" и те сега са родители без ясна идея, как да се грижат за собствените си деца.Те (родителите) гледат на децата си като на дългосрочна инвестиция, а не като на личности на които трябва да дадат най - доброто от себе си.

51

Анонимен

преди 5 години

Масовото безплатно образование е ненужно за България и излишен разход. Нека учат само децата на по заможните, останалите до 6 клас им е достатъчно. Така ще се реши и дефицита на учители

50

Анонимен

преди 5 години

Масовото безплатно образование е ненужно за България и излишен разход. Нека учат само децата на по заможните, останалите до 6 клас им е достатъчно. Така ще се реши и дефицита на учители

49

Анонимен

преди 5 години

Когато искаш да дебилизираш една нация удари първо образованието и ! И това не го казвам аз а са го казали ехееее къде по къде "мъдреци" от мен видно е какво става в момента с образованието ни, и кой и как пише учебниците и какво учат децата ни !!!

48

Мастодонт

преди 5 години

Очакваме Ресор Образование в ЕС!

47

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 49Коментар 55 е отговор и на казаното от теб.

46

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 54Ти поне веднъж присъствай на обсъждане в някой от институтите на БАН, пък тогава критикувай участниците в тези предавания.Стилът на поведение у нас бе наложен още преди 75 години. Вчера беше годишнината.

45

Анонимен

преди 5 години

Расте, я. Чуйте как се говори във "Фермата" и "Игри на волята", тонът, маниерът и няма нужда от коментар.

44

Анонимен

преди 5 години

Навремето, бях най-големият гамен в даскалото. Ходих с лист от тетрадка и химикалка в джоба на училище. Не бях слаб ученик, просто се правих на интересен пред гаджетата. Когато влизаше 'багера" (едрата набита даскалка по химия) в час със стъклена един метър показалка и се почнеше прас-фрас мяу-бау, ще се учи, че и хоро ще се играе. Няма ги вече онези строги учители, които ти набиваха материала в главата, колкото и да е куха. Сега? Не може да ни управлява *** пожарникар и да няма последствия...

43

Валентин Тодоров

преди 5 години

До Неук Този урок го научих на 7 г.Сам се научих да чета на 3.5 г и то не с детска книжка,а с "Тайните на морските катастрофи" на Лев Скрябин.Та в първи клас,за втория учебен ден знаейки,че другите ще учат азбуката си бях взел току що излязлата "20 години по-късно" да си я чета (наум) без да преча на останалите.Само дебелината на книгата спаси главата ми от удари с нея,когато бясната другарка Маркова ми крещеше,че независимо дали зная да чета трябва да сричам с останалите.

42

Анонимен

преди 5 години

До 39 Това е ясно отдавна. Единни учебници на най-проста и лека хартия и пълна забрана на цветни снимки. И никакви тестови системи. И връщане на всички контролни, че да ги видят родителите и да вземат мерки. Но никога няма да се направи. Затова кардиналното решение е пълна ликвидация и когато обществото узрее, да си формира подобен просветен организъм. Но за да се направи, ще трябва оружие. Не само за това.

41

Анонимен

преди 5 години

До НеукСъщото важи и за БАН, но те са като хипопотам - колкото повече затъват в своята некомпетентност и безполезност, толкова по-голяма уста отварят, за да бълват претенции и да омайват обществеността с лъжливи твърдения за собствената им значимост.

40

Не е справедливо,

преди 5 години

нито е рентабилно да осакатяваме образованието на цели паралелки, само защото нечии родители са безотговорни.СТИГА ВЕЧЕ САМОУБИЙСТВЕНА ТОЛЕРАНТНОСТ, НАЛОЖЕНА НИ НАСИЛА!

39

Несправедливо е

преди 5 години

Несправедливо е обаче, заради лицемерните изявления, че ще осигуряваме равен старт за всички, да лишаваме цели паралелки от нужната за качествен учебен процес среда, само за да сложим в тази паралелка дете, което не знае български език, не желае да го научи и не се интересува от образованието. Или като заставим всички деца да търпят едно, което е със СОП и представлява опасност и за себе си, и за останалите.

38

Анонимен

преди 5 години

Тестовата форма на изпитване води директно до оглупявaнe! Има сериозни изследвания по въпроса и са достъпни в нета.

37

Анонимен

преди 5 години

Е нали това е целта? Да се счита за постигната!