22

Роб на влаЗта

преди 4 години

Цирк и смях за някой лев от хора които са виждали село по старите филми.

21

Анонимен

преди 4 години

Какъв Рай беше БГ цялата,а бг села бяха нещо вълшебно. Каква БГ загубхме...БГ села са като градовее блледа сянка на хубавото минало. Като градоведе ги пудрят,садят китки,сменят настилки и пак не струват.

20

Бобчо

преди 4 години

До 16Абсолютно същото беше в селото от което е майка ми. Мястото където ми мина детството по ваканциите и уикендите. Бих живял там при такива условия, но сега няма буквално нищо от това. И дядо ми със свойте 85 години е втория най-възрастен в селото. Най-младия също е пенсионер.

19

Анонимен

преди 4 години

И моля малките Американофилчета.Да не ми обясняват.На мен колко е " демократичен" капитализма! Един строй.При който главно лице трябва да е човека.А в здравната " реформа" девиза е.Имаш пари и те лекуват До колкото могат да ти " помогнат" И нямаш пари.Умираш като куче?! Това е зверско спрямо всеки жив човек при " капитализма"!

18

до 15 невинна жертва

преди 4 години

Аз ще ти кажа кой е виновен: демокрацията и Бат Бойко са виновен. При Бай Тошо ТКЗС-то(трудово кооперативно земеделско стопанство) се развиваше и много хора си живееха добре и на село. След като падна Бай Тошо през 88 г. и дойде демокрацията земеделското стопанство фалира,също се затвориха всички предприятия и се появиха мутрите. Бат Бойко е виновен за убиването на животните сега,защото иска да внася свинско от чужбина. Болест изобщо нямаше,затова и няма разболели се хора от нея.

17

Анонимен

преди 4 години

При капитализма това е невъзможно! Той е гнил строй!

16

Анонимен

преди 4 години

Преди 89та всяко село беше пълно с деца, имаше училище, детска градина, аптека, лекар, зъболекар, линейка с шофьор, библиотека с много книги, всички американски класици Стайбек, Фокнър, Колдуел, Фитцжералд можеха да се четат, имаше читалище, кино с прожекции всяка вечер и през деня в неделя в което сменяха по два филма всяка седмица и можеха да се видят филмите на италианските класици, френски и на голямото европейско кино както и български и руски. Банани нямаше.

15

Невинна жертва

преди 4 години

Виновни са:- 45 години социализъм- 45 години руска окупация- Путин- Тодор Живков- Жан Виденов- русофилите- турското робство- етноситеНие сме невинни! Невинни жертви сме на гореизброените!

14

до odpo 3

преди 4 години

Aз не ти харесах коментара,защото това което си написал за българското село е утопия и не отговаря на реалността. Това,което помниш( вероятно от детството ти)е безвъзвратно унищожено.Възрастните хора по селата страдат от недоимък,избиха им добитъка( не само свинска чума,миналата година пак избиха животни,които не се знаеше дали са болни), ро*ми ги крадат и убиват,за да им вземат минималните пенсии. Децата на тези хора са в чужбина Заради истината дето написах ли поиска пръстта ми да изсъхне??

13

Анонимен

преди 4 години

"Да се труди честно не е така лесно" от Дамян Дамянов. 1975г В песен на Л. Иванова.За село зада се върнат хората . Трябва регистрация на земеделски пройзводител, фермери. ДОВЕРИЕ В Министерство на Земеделие - бонуси. Върховенство на Закон. Е това как ще стане , като НЯМА ПАРИ ЗА РЕФОРМА.

12

Анонимен

преди 4 години

Ядете Млечни продукти без МЛЯКО! Ядете Хляб без ПШЕНИЦА. Ядете зарзават с ТОКСИНИ! Ядете Месо с АНТИБИОТИЦИ и Колбаси без МЕСО! И бабите на село са ви виновни... Вие сте ужасно ограничени "хора"...

11

Анонимен 123

преди 4 години

Живеем в едно от последните десетилетия, когато има останали хора по селата. Има само възрастни хора, които помнят, че някога там е кипял живот и училището е било пълно. Дадохме в последните 30 години да съсипят държавата без бой и всеки се спасява по единично към чужбина , вместо да изритаме всичките 240 псевдо политици. Всеки народ заслужава съдбата си, ако живеехме преди 4-5 века, до сега България да е завзета териториално от по силна държава.

10

Глупост, ама по ТВ

преди 4 години

Пълна глупост - някакво НПО си решило да трупа имидж. Реално какво ще прави един млад човек при някаква непозната бабушкера, която няма и чешма в тоалетната да си измие ръцете преди да нареже салата?

9

софиянец

преди 4 години

До3. Като има да докара в града да купиме. Ще ... ама Не ще е еее. Нещо ги няма.

8

до 3

преди 4 години

Да, и при Баба вилнее свинската чума и на баба убиха прасенцата и баба няма какво да яде сега и баба реши да се обеси на най-близкото дърво.

7

rusnak

преди 4 години

Демек да настъпи реална социализация с преобладаващите местни ци гани, които са завладяли селата?

6

odpo

преди 4 години

А на този, който не ми хареса коментара - ПРЪСТЧЕТО ДА МУ ИЗСЪХНЕ!!!

5

честно

преди 4 години

27% живеели на село? Що лъжете от днес.бг? 10% не знам да са останали там, и то само възрастни хора. Дори мисля,че скоро ще се закрият всички села и в България ще останат само градове,повечето от които не предлагат нищо.Само в София става за живеене.

4

Анонимен

преди 4 години

Какви традиции бе. От това , че Държавата и олигарсите ограбиха обикновенните хора. Всеки търси корупция , измама лъжа. Социалист работа незнае

3

odpo

преди 4 години

При Баба има истинско мляко и сирене. При Баба има СЛАДКИ домати и невероятен пипер. При Баба има пиле без хормони и антибиотици. При Баба СИ Е НАЙ-ХУБАВО. ЕДНО ГОЛЯМО БРАВО НА ТЕЗИ МЛАДЕЖИ!