82

Анонимен

преди 5 години

Веселке, заглавието ти е подигравателно за пенсионерите. Желая ти от сърце, да стигнеш до пенсионна възраст и да видиш как се живее с една пенсия. Тогава ще разбереш първото изречение.

81

ПИРАМИДИ

преди 5 години

Защо никой не повдига темата за ДЗПО в УПФ. За 2018 год. от внесените суми, фондовете са загубили около 60 % от внесените от нас пари за допълнителна /задължителна/ пенсия. Прочетете си писмата които Ви изпращат от тези фондове, за да научите горчивата истина. Защо изобщо ги "управляват" след като ги губят, че и събират такса за управление ???? Приблизителна сметка съобразно броя на осигурените - над 1 млрд лв загубени през 2018 год. от тези фондове /пирамиди/. КЪДЕ Е НАДЗОРА ????

80

1

преди 5 години

другари и другарки от герб-комунисти,и бсп,за 47години трудов стаж получавам 318лева пенсия,и от 01.07.ще има увеличение 5.7% ,както се похвали др.борисов,и аз ще съм ,сред забогателите пенсионери.

79

ни са знай

преди 5 години

DEMOCRAZY

78

Анонимен

преди 5 години

По-богати ли?Това е гавра с хората,които 2/3 от живота си са дали за тая държава.

77

Пенсионер

преди 5 години

Майка ми да ежива и здрава е 1926 набор-на 93 годиниПенсионира се в далечната 1982 година с 35 години стаж и на 56 години както беше тогава.Пенсията и беше 86лева.От тогава до дне вследствие на увеличеният а/ през1997 унищоженията/ ненсията и стигна до 207 лева.Просто базата на тези стари хора е адски ниска,наследена от ,златнотох соц,време.Аз вече също съм пенсионер, но днешните пенсии нямат нищо общо с тези 200лв.Освен ако си без стаж,осигуровки и.......мозък!Мога да хвана бас,с всеки!

76

Анонимен

преди 5 години

До АнонименАми срамувай се от майка си и баща си - те са те направили и родили в България! Държавата няма общо с тяхната грешка!

75

Анонимен

преди 5 години

"Не срамно да си бил в МВР,ДАНС или МО приятел! И аз като колегата съм млад пенсионер и се гордея с това което съм работил ! Данъци не съм крил,подкупи и рушвети не съм взимал..."--Браво, ако е вярно за подкупите! Отделно - няма недостойна професия/работа и човек трябва да е горд с резултатите от работата си!Само едно "НО"... данъците не си ги плащал, може сега да плащаш, но тогава не си, а това е малко объркващо заедно с останалите твърдения! Заплатата ти е дошла от данъци...

74

Анонимен

преди 5 години

До всички невярващи в пенсиите от по 200, 300 лв. и не говоря за хората които са лежали и сега взимат социална пенсия. А за тези които са работили по 40,50 год. това е факт и никой не си измисля. Да не са професори и учени но не можем всички да сме многознайковци. Всеки е допринесъл с нещо за тази държава и заслужава спокойни старини. Явно вие нямате роднини или познати които взимат такива пенсии.

73

Анонимен

преди 5 години

То в България има ли такова понятие като "правилно образование"... Дипломите никой не ги гледа, а те питат имаш ли роднина, кой да те препоръча и ... най важното - имаш ли дълги женски крака !!!Срам ме е, че съм се родил тук и съм инвестирал цели 8 години във Вузове !!!!!!!!!!

72

Д0 55

преди 5 години

Ти наясно ли си как се изчислява пенсишя бе младо ? Някога работил ли си за заплата? За прослужени години чувал ли си ? За Бруто ,чувал ли си.Да с 850 лв основна заплата ,получих 527лв пенсия.Следствие на ,,Швейцарското правило" за 7 години се увеличи с почти 100лева.Не знам кой е от Столипиново,но твоето мислене и,,познаване"на нещата е по близко до тяхното. Нямаш ли баба дядо,или и те са млади?

71

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 68Нали за това става въпрос ! Не си инвестирал правилното образование!

70

Анонимен

преди 5 години

До 71 - стига си си изливал комплексите и си се правил на интересен - ПРОСТО дадох ПРИМЕР, а не се оплаквам. Много си оригинален ! :)Затова ще си останете в БГ, защото се хващате за малка думичка и скачате от завист, яд и комплекси :)

69

до 68

преди 5 години

Ти изби рибата.Ами работи като подчинените си бе,остави друг да е началник и ще взимаш в пъти повече.

68

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 32Не срамно да си бил в МВР,ДАНС или МО приятел! И аз като колегата съм млад пенсионер и се гордея с това което съм работил ! Данъци не съм крил,подкупи и рушвети не съм взимал-не че не са се опитвали,да ме купят,инвестирал съм в образование 22 г. и сигурно не малко пари! Спя спокойно.Работя в частния сектор и чрез заплащането се чувствам отлично оценен и мотивиран.Срамно е да мрънкаш,да гледаш в чуждата паница и да завиждаш !Пожелавам успех на всички!

67

До 64

преди 5 години

Че при 900 лева заплата,стаж,прослужени години и НОРМАЛНИ осигуровки пенсията във ВСИЧКИ СЛУЧАИ е над 500лева.Всичко друго са ментаржелъци на неосведомени или лъжещи хора.

66

Анонимен

преди 5 години

До 64 - то доброто образование не е гаранция за висока заплата - при мен е така:Работя с база данни по 8 часа на ден 5 дни в седмицата, а взимам в пъти по-малко от подчинените си, които са със средно образование и работят нискоквалифицирана работа!Това с дипломите го разправяй на баба ми, която между другото трябва и нея аз да издържам, заради "високите" пенсии !

65

До 60

преди 5 години

По познанията ти за пенсиите се вижда че си младок. Или лъжеш,или не си наясно.Тия които се пенсионират днес със 200 лева ,можеш ли да кажеш къде са?Може л човек на нормална възраст да напише това? Май разсипването на държавата е по скоро от лъжливи люде като теб и този с пенсионираната тъща.

64

адвокат Тенев

преди 5 години

Думата "богати" е изключително неуместна...

63

Анонимен

преди 5 години

Защо разчитате на тези пенсионни фондове - след 50 г. трудов стаж я камилата, я камиларя - може дотогава да сте ритнали камбаната с този токсичен начин на живот и стрес на работното място...Жалко!!!