119

Анонимен

преди 5 години

Българите казват, че искат да потребяват българското, но винаги купуват най-евтиното. --хм... а защо "българското" е най-скъпото, като преди 10 г , да не говоря преди 30 г, домата си е същият домат и цената от няколко стотинки, стана няколко лева, т.е. х100 ? ЗАЩО ве, бас.тун?Икономиката се развива и стандартът на живот се покачва"---да се чете: "цените ги вдигаме, ще плащате все повече за същото нещо, а значи ще въртите колелото на кретката още по-бързо", ... а в това няма нищо разумно!

118

до Гербаджиите

преди 5 години

Извинете, а за нафта купони имаше ли ?Или само за бензина ?Ами водата от чешмата и тя ли беше с купони ?

117

Анонимен

преди 5 години

ами като не ви харесва цената на чушките, засейте си! Е вярно, не им е сезона и ще трябва да си построите оранжерия. Понеже е и студено, ще трябва и да я отоплявате. Слънцето също е слабо така че и специални светлини. От там нататък обичайното - поливане, торене, пръскане, плевене... или вместо това може просто да ядете храна характерна за сезона.

116

Анонимен

преди 5 години

Като за начало трябва да се ограничи наводняването с продукция на пазара. Българският производител губи защото от някоя съседна държава подбиват цената като докарват продукцията си предвидена за свинeтe и рогатия ***.

115

Анонимен

преди 5 години

Е, тоя с купоните за бензина направо счупи тъ помера..Питай баща си или дядо си.

114

Анонимен

преди 5 години

Мдаа, лош комунизъм.Спомням си че имаше и купони за плаж.Значи лятото на морето, ти забраняват да влизаш, ако нямаш купон.1 купон - 1 къпане, 2 купона - 2 къпаня.Който не изпълняваше го караха директно в Белене да ч.ука камъни.Лоши комунисти бе, ей.

113

Анонимен

преди 5 години

Купони за олио, захар и хляб. Да не забравяме и режима на тока.

112

Анонимен

преди 5 години

Е, тоя с купоните за бензина направо счупи ъ помера.А купони за кино имаше ли, или им викаха билети.Я пробвай още веднъж.

111

Анонимен

преди 5 години

Абе интересно защо се получава така, все едно че сме живели в различни Българии.Ами аз в момента съм на 58 години, помня добре 80-те ама нещо все не мога да се сетя да е имало купони.Купони казвахме на талончетата за храна, които ни даваха безплатно за да обядваме в училище.Ама такива за портокали и пилешки шийки, нещо ми убягват да ви призная.

110

Анонимен

преди 5 години

За лада се чакаше 15 години.

109

Анонимен

преди 5 години

"Ми имам си храсторез, косачка, мотофреза и др"и кое от тези се използва при отглеждането на чушките?Ти верно нямаш грам представа от селско стопанство.

108

Анонимен

преди 5 години

Купони имаше дори и за бензин.

107

до 113

преди 5 години

Тия Приказки от Шехерезада ги разправяй на съучениците си в междучасието.

106

Анонимен

преди 5 години

Ха-ха, кой го измисли това с купоните.Купони е имало, но по време на Втората световна война и в близките години след това.До към 1947 година.------------------Ми да ти кажа в края на 80-те като се редяхме на опашки стискай купончетата и се дебнехме да не ни пререди някой, че да не свършат полешките комплекти под носа ни( да тогава съм ял супа от пилешки шийки щото това имаше) ХИЧ не беше смешно.

105

Анонимен

преди 5 години

до 110купони имаше 1989-1990.Слабопаметен си.

104

до 109

преди 5 години

Това ли са опорките на Цветанов.Че всички сте много кадърни и България върви напред.Айде моля, нЕма нужда - знаем се добре.

103

Анонимен

преди 5 години

До 105Къде да те назначат бе к

102

Анонимен

преди 5 години

Ха-ха, кой го измисли това с купоните.Купони е имало, но по време на Втората световна война и в близките години след това.До към 1947 година.

101

Анонимен

преди 5 години

Защото сега пък се назначават хора без връзки нали.--------------Никъде в частния бизнес не се назначават хора с връзки. Там се гонят срокове, качество и естествено печалба. Никой не търпи парашутисти.

100

Анонимен

преди 5 години

Помня какви опашки ставаха на опашките за портокали и банани в края на декември.Чушки си крадяхме от бригадите през септември.принципно ни забраняваха да взимаме чушки за вкъщи, ама така и другарките учителки не можеха да взимат. И в крайна сметка, негласно, всяка вечер те си тръгваха с по 2 торби, а ние учениците с по една.