21

Смок

преди 5 години

След всяко съкращени се купуват бюра - Мърфи.А на младите не са им проблема пенсионерите. Искат хем да не работят, хем голяма заплата. А пенсията работи добре за малко пари.

20

Анонимен

преди 5 години

После се чудят защо младите напускат...Защо не назначат млади кадри, младите са пълни с енергия и могат да бъдат 3 пъти по-продуктивни от лелките, които не могат да работят с принтер дори.

19

Анонимен

преди 5 години

Да не са ш.матки да правят съкращения или увеличения на данъци/такси при предстоящи избори?

18

до 23

преди 5 години

Че адмиснистрацията е раздута е явно на всички, но пенсионерите в нея всъщност са сериозен проблем. Освен че взимат заплата и пенсия заедно са бавни, демотивирани и некомпетентни. Пробвал ли си да си вземеш фактура от държавната структура "Български пощи" ? Нещо, което нормално се прави от 1 човек за 3 минути там го прявят 4 баби за 40 минути...Освен че ни късат нервите тези хора заемат местата на млади и потенциално по-квалифицирани хора.

17

Анонимен

преди 5 години

Пенсионерите не са основния проблем. Администрацията е раздута и се раздува постоянно. Това е за сметка на нищоправещи администратори или такива, с припокриващи се функции. Младежите са с демократично образование и не могат името си да напишат без грешки, а да започнат работа за 1000 лева е малко вероятно.

16

Анонимен

преди 5 години

17 министерства има в България, на малко над 6 млн. население. За какво са ни толкова много и колко ни струват? С всичките им служебни коли, телефони, бонуси, командировки, почивни бази и т.н. Ами разните агенции, институти, комисии и прочие измишльотини?

15

Анонимен

преди 5 години

Хубаво е да се съкращава когато има подготвени кадри. Когато няма, както е в случая с архитектура и градоустройство, медицина и други специфични професии, които ги няма днес - ще назначат поредните калинки...

14

хахаххахахахга

преди 5 години

Всеки работещ пенсионер заема мястото на един безработен младеж!Когато няма работно място за младежа той бяга навън(с еднопосочен билет) а когато пенсионера се гътне работодателя търси друг пенсионер(но те вече са изчезващ вид) и тогава ще търси младежа ,но младежа ще е вече навън и тогава работодателя ще се надочи към маалътъ а там кадри бол!Това са бъдещите ви кадри пишман работодатели! хахахахахахахахах

13

Анонимен

преди 5 години

Преди време в една статия пак ТУК четох следното: НИКОЙ няма да бъде съкратен, защото именно тези чиновници, заедно със семействата и роднините си са един от основните ресурси , гласуващи на изборите за "наще хора". Така чеееееееее - до тогава със сигурност никой няма да бутнат....после ще му мислим....

12

nato

преди 5 години

"Работещите" пенсионери са бич за трудовия ни пазар. От тази "възможност" с радост се възползват и множество частни "работодатели" (погледнете например бутките за продажба на вестници) и масово спестяват данъци и заплати. Пенсионерът не гледа деца, не се преквалифицира, изобщо е на далавера отвсякъде както той, така и наелият го. Държането на пенсионери на работа поддържа ниското заплащане в страната и стимулира неплащането на осигуровки.

11

Съкращения ли?

преди 5 години

Пълно е с такива в дрържавните предприятия и служби! Могат да си бачкат и до 100г. с пенсия и заплата, друг е въпросът ако няма кандидати и са те наели да работиш след пенсия! Ама в админинстрацията и заплатите са други и чалъмите за назначение също!

10

Да де

преди 5 години

Администрацията е пълна с герберастки калинки и тикви. Шуробаджанащина, безхаберие, корупция, кражби и повсеместна простотия. Това е администрацията на Тиквата и лъжливите патрЕоти.

9

Анонимен

преди 5 години

Реалните съкращения ще бъдат много малко.Съкращават се незаетите от години бройки,които за всяко министерство и администрация са около 10%.Старите натегачи и близачи,вуйчовци,лели,шурета и братовчеди със сигурност няма да бъдат пипнати.От друга страна няма можещи и опитни кадри,нивото на завършващите среднисти и висшисти е такова,че на две магарета сламататрудно разделат и тн.С две приказки сега и за в бъдеще,ще берем плодовете на турбчалгата и демокрацията!

8

Анонимен

преди 5 години

Има безброй работни места сред тези, където за ден, петима "служители" обслужват двама граждани

7

Adminистрация

преди 5 години

Сигурен съм, че пенсионерите работещи в държавната администрация са супер компетентни, супер експерти в областта, в която работят, специалисти в съвременните технологии и е-услугите, и по цял ден се скъсват от работа, за да ви улеснят живота. Да не си помислите, че са изкуфели пъпърдаци и зли лелки, които са стиснали държавната службица и цял ден си клатят краката и други работи, в никакъв случай!

6

Анонимен

преди 5 години

Чиновниците са твърье много в днешния дигитален свят. Одобрявам.

5

Ха-ха

преди 5 години

Администрация+ шведи=ГЕРБ на власт.

4

Анонимен

преди 5 години

Тези които ще се гонят явно не са лоялни на ГЕРБ, а останалите нали предстоят избори и трябва да се гласува. Аз все си мислех че няма по лошо от комунистите, а то се оказа че има. Комунистически ГЕРБ е по голямото дори и от БСП.

3

Анонимен

преди 5 години

Армията на гроб

2

Не е важно

преди 5 години

"Почистването" не трябва да става само със съкращения, а да се освободят всички пенсионери и да се назначат млади хора. Всички кадърни младежи избягаха в чужбина, защото няма прилична работа за тях. Щом искаш да взимаш пенсия, напускаш.